Opština Ulcinj: BAJRAKTARI POZVAN NA MOLITVENI DORUČAK

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari pozvan je u Vašington kako bi prisustvovao Molitvenom doručku koji će se održati u periodu od 31. januara do 1. februara 2024. godine.

Molitveni doručak predstavlja skup ljudi različitih uvjerenja koji se okupljaju kako bi podijelili vrijeme u molitvi, refleksiji i promovisanju osnovnih vrijednosti zajedništva, tolerancije i međusobnog poštovanja.

Gospodin Bajraktari, u svojstvu predstavnika Opštine Ulcinj, s ponosom će podržati ove važne vrijednosti i pružiti podršku inicijativi koja promoviše međusobno razumijevanje i saradnju među ljudima bez obzira na njihove vjerske ili kulturne razlike.

“Čast mi je što ću imati priliku da predstavim Opštinu Ulcinj na ovom velikom svjetskom događaju koji promoviše mir, međusobno razumijevanje i saradnju među ljudima različitih vjera i nacija, imajući u vidu da je i Opština Ulcinj primjer jednog takvog sklada i poštovanja”, poručio je Bajraktari.

On će iskoristiti priliku i da se sastane sa predstavnicima naše dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi promovisao bolju saradnju između lokalne samouprave i dijaspore u interesu svih građana ma gdje god se oni nalazili.

Ovaj događaj pruža priliku za izgradnju mostova između različitih zajednica, te je Bajraktari počastvovan što može biti dio ove inspirativne manifestacije.

Domaćin Molitvenog doručka predsjednik SAD-a će održati počasni govor, a doručku će prisustvovati i lideri, političari i biznismeni iz preko 140 zemalja svijeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ
Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ

Državljanin Albanije Z.L. (44) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, saopšteno je iz Suda za prekršaje. “On je sinoć oko 21 časova u jednom ugostiteljskom objektu u ulici “Majke Tereze”

CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA
CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA

JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore nastavila je akciju pod  nazivom „Naše knjige u vaše škole“. Cilj da se pojedinim  školama koje izvode nastavu na albanskom jeziku ili dvojezično

Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI
Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI

Prošlo je više od 75 godina od donošenja Opšte deklaracije o ljudskim pravima koja u središte stavlja dostojanstvo i pravednost te jednakost svih ljudskih bića. Donošenje Deklaracije obilježilo je nastavak

Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA
Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA

Ispred zgrade Osnovnog suda u Ulcinju danas su se, na poziv Advokatske komore Crne Gore, okupili ulcinjski advokati kako bi izrazili protest zbog napada na svog kolegu Aleksandra Simonovića. Ovaj advokat

Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI
Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI

U Ženevi se danas održava sastanak Komiteta koji prati sprovođenje Konvencije za eliminaciju svih oblika diskriminacije žena. Delegaciju Crne Gore, koju čini 21 član, predvodi ministar ljudskih i manjinskih