Opština Ulcinj: RASPISAN JAVNI KONKURS ZA SUFINANSIRANJE PROGRAMA RADA SPORTSKIH ORGANIZACIJA U OVOJ GODINI

Na osnovu člana 10. Odluke o finansiranju sporta na teritoriji Opštine Ulcinj („Sl.list CG-opštinski propisi“ br.27/21), Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i društvene dijelatnosti, raspisuje:

 

JAVNI KONKURS

za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija za 2023. godinu

 

USLOVI ZA SUFINANSIRANJE PROGRAMA RADA

Predmet Konkursa je raspodjela sredstava iz Budžeta opštine Ulcinj za 2023. godinu za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija kojima opština Ulcinj nije osnivač odnosno suosnivač, a na osnovu člana 9 Odluke o finansiranju sporta na teritoriji opštine Ulcinj („Službeni list CG-opštinski propisi“ br.27/21 ) i člana 4. Pravilnika o bližim uslovima, načinu, postupku i kriterijumima za dodjelu sredstava sportskim organizacijma br.03-614/21-709/1  od  03.09.2021.godine.

Pravo učešća na konkursu imaju sportski klubovi, koji su registrovani na teritoriji opštine Ulcinj, u skladu sa Zakonom i takmiče se u okviru zvaničnog matičnog sportskog saveza. Sportski klub, odnosno sportsko-rekreativno društvo može da se prijavi na javni konkurs za sufinansiranje iz budžeta Opštine nakon godine dana od dana osnivanja tog sportskog kluba, odnosno sportskog rekreativnog društva.

Pored ovih uslova pravo na sufinasiranje programa rada sportska organizacija može ostvariti ukoliko ispunjava sljedeće uslove:

 • Da je upisana u Registar sportskih organizacija Ministarstva prosvjete , nauke kultura i sport.
 • Da ima sjedište kluba na teritoriji opštine Ulcinj najmanje godinu dana od dana osnivanja.
 • Da sportski klub učestvuje u redovnom sistemu takmičenja koja organizuje nacionalni isportski savez Crne Gore u određenoj sportskoj disciplini (ne odnosi se na sportsko rekreativna društva i školska i studentska sportska društva).
 • Da ima angažovanog stručnjaka koji ima zakonom predviđene kvalifikacije za rad u sportu.
 • Da ima obezbjeđen prostor za obavljanje svoje djelatnosti.
 • Da nema blokadu poslovnog računa i poreske dugove.

 

KRITERIJUMI ZA VREDNOVANJE PROGRAMA RADA ODNOSNO ZA DODJELU SREDSTAVA SU

 

 • Tradicija postojanja kluba.
 • Organizacija državnih i međunarodnih takmičenja.
 • Bodovanje ekipnih sportova (rang takmičenja, bodovanje broja liga po nivoima takmičenja, ostvaren uspjeh seniora na Državnom prvenstvu, ostvaren uspjeh mlađih kategorija na Državnom prvenstvu,ostvaren uspijeh svih kategorija u Kup-u CrneGore.
 • Bodovanje pojedinačnih sportova (ostvaren uspijeh na Državnom prvenstvu, ostvaren uspjeh u Kup-u Crne Gore.
 • Broj reprezentativaca u godini koja se boduje.
 • Bodovanje ostvarenog uspjeha reprezentativaca na međunarodnim takmičenjima u ekipnim i pojedinačnim sportovima.
 • Bodovanje olimpijskog sporta.

 

PRIJAVLJIVANJE NA KONKURS

Prijava na Konkurs se podnosi, na propisanom obrascu Sekretarijat za kulturu, sport, mlade društvene dijelatnosti, na adresu Opština Ulcinj – Sekretarijat za kulturu, sport, mlade društvene dijelatnosti, za Komisiju za raspodjelu sredstva sportskim organizacijama, u zatvorenoj koverti sa naznakom KONKURS za sufinasiranje programa rada sportskih organizacija za 2023. godinu, u kojoj je navedena dokumentacija potrebna za konkurisanje. Prijava se podnosi putem pošte ili na šalteru Građanskog biroa Opštine.

Prijavni obrazac se može preuzeti na web sajtu Opštine ili na šalteru Građanskog biroa.

Rok za podnošenje prijave na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja.

Pravo na sufinansiranje programa rada neće ostvariti podnosilac prijave koji ne ispunjava uslove tražene konkursom, ako je priložio nepotpunu dokumentaciju ili je tražene podatke netačno prikazao.

Neblagovremene i nepotpune prijave se neće razmatrati. Konkurs je objavljen na web sajtu Opštine i u lokalnom mediju Radio Ulcinj.

Dodatna informacije mogu se dobiti u Sekretarijat za kulturu, sport, mlade društvene dijelatnosti ,kod samostalnog savjetnika I za sport Alban Gjoni, na telefon 067-119-221.

S E K R E T A R

Artan Çobi

OBRAZAC za prijavu 2023

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Ulcinj: POČASNI GRAĐANI STEINACKER, BEQIRAJ I DOBRECI
Ulcinj: POČASNI GRAĐANI STEINACKER, BEQIRAJ I DOBRECI

Bivša njemačka ambasadorka u Crnoj Gori Gudrun Elizabeth Steinacker, predsjednik Udruženja Ulcinjana u Draču Zyhni Beqiraj i (posthumno) prof. dr Sim Gjon Dobreci biće proglašeni počasnim građanima Ulcinja,

U povodu Dana Opštine: ODRŽAN KONCERT UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE ZA MUZIKU I BALET
U povodu Dana Opštine: ODRŽAN KONCERT UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE ZA MUZIKU I BALET

U Galeriji ulcinjskog Centra za kulturu u srijedu je održan tradicionalni koncert  učenika Osnovne škole za muziku i balet. Kako je kazala direktorka te institucije Fatime Katana Buzuku, riječ je o poklonu

Jakov Milatović u Ulcinju: Ponosni na istoriju koju stvaramo zajedno
Jakov Milatović u Ulcinju: Ponosni na istoriju koju stvaramo zajedno

  “Oslobođeni od straha i pritiska, cijelom zemljom pronijeli smo zdravu viziju o Crnoj Gori. Onu viziju u kojoj su svi njeni građani i građanke najveće bogatstvo, onu u kojoj svi jednako uživaju privilegije

Fudbal: VAŽNA POBJEDA „OTRANT OLYMPICA“
Fudbal: VAŽNA POBJEDA „OTRANT OLYMPICA“

Fudbaleri „Otrant Olympica“ ostvarili su u srijedu važnu pobjedu na domaćem terenu. Izabranici Dejana Vukićevića su rezultatom 2:0 porazili ekipu „Igala“, direktnog konkurenta za opstanak u Drugoj crnogorskoj

Supermarket SARS: I ove nedjelje dođi, i dobro prođi!
Supermarket SARS: I ove nedjelje dođi, i dobro prođi!

Posjetite nas i iskoristite vrhunsku ponudu koju smo spremili za vas! Akcija važi u svim SARS marketima. Akcija na istaknute proizvode važi do 08.04. (subota). Besplatna dostava na kućnu adresu: 067 040