Opstinski tim: UKOLIKO SE NE POSTUJU MJERE, POTPUNO ZATVARANJE GRADA

Komuna e Ulqinit, Opstina UlcinjU petak 12.02.2021.god u Kabinetu predsjednika održan je sastanak užeg Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje opštine Ulcinj, kojim je presjedavao predsjednik Opštine Loro Nrekić, u sledećem sastavu: Loro Nrekić – rukovodilac opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Hadixha Gjoni, Astrit Hoxha, Vaso Radović, Sadije Hollaj – vd direktorica Doma Zdravlja Ulcinj, Srdjan Vujović – Direktorat za vandredne situacije CG, Saubih Mehmeti – načelnik Službe zaštite i spašavanja Ulcinj i  Skender Kalezić, direktor Doo Komunalne dijelatnosti, članovi Opštinskog tima.

Teme sastanka su bile: trenutna epidemiološka situacija u gradu i rizik od poplava.

Na sastanku su donijeti slijedeći zaključci:

1)    Pozivaju se Inspekcijski organi, kako na državnom tako i na lokalnom nivou, da dosljedno i u kontinuitetu nadziru sprovodjenje važećih epidemioloških mjera i da o rezultatima kontrola redovno izvještavaju Opštinski tim za zaštitu i spašavanje.

2)    Uputiti Zahtjev Ministarstvu zdravlja za davanje saglasnosti Domu zdravlja Ulcinj za dodatno angažovanje radne snage (medicinskog kadra) i nabavku nedostajuće medicinske opreme, kako bi se što efikasnije organizovao rad u svrhu suzbijanja virusa usljed povećanog broja inficiranih.

3)    Povodom pogoršane epidemiološke situacije  i  velikom rastu broja oboljelih u Ulcinju, ukoliko gradjani ne budu odgovorni u poštovanju mjera koje su na snazi i ne reduktuju svoje dnevne obaveze, predložiće se potpuno zatvaranje grada.

4)    Obratiti se Ministarstvu poljoprivrede sa Zahtjevom za pomoć poljoprivrednim gazdinstvima i ostalim domaćinstvima, koji su trpe velike štete od poplava.

5)    Opština Ulcinj će interventno dodijeliti pomoć ugroženim mještanima Anamalskog područja uslijed poplava, u skladu sa njihovim potrebama i zahtjevima u vidu nabavke stočne hrane, goriva i pšeničnog sjemena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE
Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE

Službenici Stanice granične policije i Ulcinj su oduzeli oko 97 killograma skanka, te je daljim aktivnostima sa Odjeljenjem bezbjednosti Ulcinj lišena slobode jedna osoba. Naime, pripadnici granične i

Podgorica: “BOJE I DUH MEDITERANA“ ULCINJSKIH UMJETNIKA
Podgorica: “BOJE I DUH MEDITERANA“ ULCINJSKIH UMJETNIKA

Da primorje pitomo utiče na senzibilitete umjetnika koji su odrasli i žive na moru, istakla je studentkinja istorije umjetnosti Tea Mandić otvarajući u nedjelju veče izložbu djela “Boje u duhu Mediterana”.

Play Station5 nikad jeftiniji! Želiš biti njegov vlasnik?!
Play Station5 nikad jeftiniji! Želiš biti njegov vlasnik?!

Otkrij inovativno iskustvo igranja uz PS5. Sjajna grafika i najnovije funkcije čine ovu konzolu omiljenu kako među mlađom, tako i među starijom populacijom. Ekskluzivne igre te čekaju, a mi garantujemo

Ministar Đurović: ULCINJ DUGO BIO GRAD DRUGOG REDA, VIŠE NIJE TAKO
Ministar Đurović: ULCINJ DUGO BIO GRAD DRUGOG REDA, VIŠE NIJE TAKO

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović rekao je da su do sada postojali gradovi, kao što su Ulcinj i Herceg-Novi, kojima se nije dalo da idu naprijed. “Iz ne znam kojeg razloga Ulcinj je bio

CEDIS: I U SRIJEDU BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: I U SRIJEDU BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i srijedu, 22. marta, bez struje ostati sljedeća naselja: – u terminu od 8 do 15 sati: Donja