Osmani u posjeti Opštini: Za Kosovo Ulcinj je drugi dom

Za Kosovo Ulcinj je drugi dom i o tome najbolje svjedoče naše istorijske, kulturne i turističke, porodične i poslovne veze, kazala je predsjednica Kosova Vjosa Osmani tokom jučerašnje posjete Opštini Ulcinj.

Predsjednik Opštine Ulcinj Genci Nimanbegu ugostio je danas predsjednicu Kosova Vjosu Osmani Sadriu, ambasadorku te zemlje u Crnoj Gori Arianu Žerka Hodža, kao i šeficu kabineta predsjednice Leartu Holaj.

Osmani je, kako je objavljeno na društvenim mrežama, čestitala Nimanbeguu na novoj poziciji šefa grada sa istorijom, kulturom i tradicijom.

“Za Kosovo Ulcinj je drugi dom i o tome najbolje svjedoče naše istorijske, kulturne i turističke, porodične i poslovne veze”, kazala je tom prilikom Osmani.

U objavi se navodi da Nimanbegu se zahvalio Osmani na posjeti gradu Ulcinju.

“Za nas su narod Kosova i institucije Kosova bili, jesu i ostaće put intelektualnog, kulturnog i turističkog uzdizanja na čemu smo večno zahvalni. Naš zajednički put naše dvije zemlje Kosova i Crne Gore ka evropskim integracijama, dobrim međudržavnim odnosima, produbljivanje saradnje na različitim nivoima biće moto na kojem ću graditi politike institucije koju vodim”, kazao je Nimanbegu.

Sastanku su prisustvovali i ministar ljudskih i manjina u Crnoj Gori Fatmir Gjeka, potpredsjednik opštine Sabri Salaj i direktor Turističke organizacije Ćazim Hodžić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK DJELOVI ULCINJA BEZ STRUJE
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK DJELOVI ULCINJA BEZ STRUJE

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 22. i 23. jula, bez struje ostati sljedeća naselja:   u ponedjeljak: – u terminu

Bajraktari:  I LOKALNA VLAST SNOSI ODGOVORNOST ZA LOŠU TURISTIČKU SEZONU
Bajraktari:  I LOKALNA VLAST SNOSI ODGOVORNOST ZA LOŠU TURISTIČKU SEZONU

Predsjednik Opštinskog odbora Građanskog pokretsa URA i bivši predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari rekao je da će Ulcinj, ove godine, nažalost, imati jednu od najlošijih sezona zadnjih decenija.

Bar: Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja dobilo licencu za rad
Bar: Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja dobilo licencu za rad

Nevladino udruženje Lea Bar dobilo je licencu za Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u Baru. U skladu sa  standarima Sklonište je na tajnoj adresi, kapaciteta osam osoba i radi svakodnevno 24 sata.

Solana: NEMA PROIZVODNJE SOLI, ALI STANJE SE POBOLJŠAVA
Solana: NEMA PROIZVODNJE SOLI, ALI STANJE SE POBOLJŠAVA

Ulcinjska solana je dugi niz godina imala problema sa zadržavanjem vode. Oštećeni i zapušteni nasipi su vremenom popustili i sa vodom se nije moglo upravljati. Kako se ističe, prošle godine predstavnici

Početkom avgusta u Ulcinju: NASTAVAK NJEMAČKE ŽURKE
Početkom avgusta u Ulcinju: NASTAVAK NJEMAČKE ŽURKE

Nastavak prve njemačke žurke “Sladoled od malina za doručak” u Crnoj Gori predviđen je za 10. avgusta. Mjesto je isto kao ranije, Safari Beach na Velikoj plaži u Ulcinju. Takođe, organizator je isti, Michael