P.Delić: Nova vlast biće posebno posvećena razvoju Štoja i Velike Plaže

Nova lokalna vlastu u Ulcinju, čiji konstituent ćemo izvjesno biti, biće posebno posvećena razvoju Štoja i Velike Plaže, prepoznajući ogromne potencijale ovog dijela opštine Ulcinj, izjavio je Petar Delić, kandidat SD-a za odbornika na koalicionoj listi “Za novi početak”.

On je rekao da Velika Plaža, kao jedan od najvećih turističkih potencijala u Crnoj Gori, mora biti prepoznata u svim turističkim mapama svijeta.

“Mi smo od Velike Plaže uspjeli da napravimo brend, ali ako želimo da ona bude konkurentna i da svi njeni potencijalni budu iskorišćeni, moraćemo svi da zasučemo rukave – od mještana i turističkih radnika, preko lokalne samouprave, do državne vlasti”, kazao je Delić.

Prema njegovim riječima, nova vlast, u kojoj će Socijaldemokrate učestvovati, sa posebnom pažnjom zalagaće se za razvoj Štoja.

“MZ Štoj hitno trebaju usvojeni planovi da bismo imali jasnu viziju, kako za našu privredu, tako i za investitore, jer po resursima Štoj može da bude najbogatija MZ u Crnoj Gori. Osim toga, nova vlast mora, kao jedan od prvih koraka, uvesti kaznenu politiju za bacanje otpada u zaleđu Velike Plaže i ostalih djelovima Štoja i u tom smislu ne smije biti povlašćenih”, naveo je on.

Istakao je i potrebu da Morsko dobro zakupcima da ugovore na 30 godina, kako bi se privrednici podstakli i bila im data sigurnost da ulažu više sredstava u podizanje i inovaciju visokog turizma. Smatra da granica Morskog dobra treba da se povuče i da bude 6 metara od zadnjeg udara talasa što je, kako tvrdi, slučaj svugdje u razvijenim turističkim zemljama.

“Ministarstvo ekonomskog razvoja treba da, u saradnji sa Fondom za razvoj, opredijeli privrednicima i vlasnicima kuća i apartmana povoljne kreditne aranžmane sa dobrim uslovima i dužim rokom otplate, kako bi se unaprijedila ponuda, dodatno razvio turizam i produžila turistička sezona”, kaže Delić.

On ukazao i na važnost razvoja poljoprivrede u ovom dijelu ulcinjske opštine.

“Ministarstvo poljoprivrede treba da podstanke poljoprivrednike da u Štoju, koji je bogat obradivom zemljom, pokrenu proizvodnju voća i povrća i plasiraju ih na domaće i strano tržište. Ne smijemo zaboraviti da su Štojani najveći proizvođači mandarina, pomorandži, klementina i limuna u Crnoj Gori, te im je potrebno obezbijediti otkup i sigurno plasiranje proizvoda na domaćem i stranom tržištu”, zaključuje Delić.

One Response

  1. Hvala ti boze da, se neko setio i Stoja.
    Zar da toliko bogatstvo. I prirodni lepotu prljamo Smećem i svi me sto se se Stoj bori godinama.
    Da se jure Privatne zanatlije i Preduzimaju i pitaju gde odlaganju, sav Gradjevinski otpad, i da se kaznu najzad za svu prljavštinu koji prave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

CEDIS: I U PETAK BEZ STRUJE DIJELOVI ULCINJA
CEDIS: I U PETAK BEZ STRUJE DIJELOVI ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u petak, 9. decembra, u terminu 8 do 15 sati, bez struje ostati sljedeća naselja: dio naselja Kolomza, Pistula, Gač,

Ostvari zaradu bez ikakvih ulaganja!
Ostvari zaradu bez ikakvih ulaganja!

I kad mislite da ne može bolje, može. Bonus dobrodošlice u Meridianu je pojačan! Naime, od 01.09., svi novoregistrovani korisnici meridianbet.me sajta, biće nagrađeni sa 5€ bonusa i čak 200 besplatnih

GP URA: KOJE INVESTICIJE SE PLANIRAJU U DRŽAVNOM BUDŽETU ZA NAREDNU GODINU NA TERITORIJI OPŠTINE ULCINJ
GP URA: KOJE INVESTICIJE SE PLANIRAJU U DRŽAVNOM BUDŽETU ZA NAREDNU GODINU NA TERITORIJI OPŠTINE ULCINJ
Hotel “Nobel”: Otvorena izložba “Lavirint duše” Mirka Dragovića
Hotel “Nobel”: Otvorena izložba “Lavirint duše” Mirka Dragovića

U Ulcinju je, u hotelu “Nobel”, u utorak otvorena izložba slika “Lavirint duše” akademskog slikara Mirka Dragovića iz Podgorice. Izložbu su otvorili mr Amer Ramusović, direktor i glavni i odgovorni

Meta izabrala Httpool by Aleph za ovlašćenog prodajnog partnera u Crnoj Gori
Meta izabrala Httpool by Aleph za ovlašćenog prodajnog partnera u Crnoj Gori

Podgorica, 1. decembra– Httpool by Aleph i Meta najavili su da će ove dvije kompanije sarađivati u Crnoj Gori u okviru programa ovlašćenih prodajnih partnera kompanije Meta. Ovlašćeni prodajni partneri