Parking servis: UKLJANJAMO FIZIČKE PREPREKE SA PARKING MJESTA, TO RUŽI SLIKU GRADA

DOO Parking servis Ulcinj u saradnji sa Komunalnom policijom ovih dana sprovodi aktivnosti na uklanjanju fizičkih prepreka koje se nalaze na obilježenim parking mjestima a koja koriste pravna lica i preduzetnici koji sa ovim javnim preduzećem imaju zaključen ugovor o rezervaciji parking mjesta.

Naime, primjetno je da u užem dijelu grada, u zoni od Prve banke pa do Posejdona, korisnici kojima je od strane opštinskog organa nadležnog za poslove saobraćaja odobrena rezervacija parking mjesta, kao prepreku koriste razne predmete u vidu stolova i stolica, reklamnih panoa, suncobrana, vazni za cvijeće, bidona sa vodom, automobilskih guma i slično, a što je zabranjeno po Odluci o javnim parkiralištima na teritoriji Opštine Ulcinj koju je donijela SO Ulcinj na sjednici održanoj 14.12.2020. godine, gdje se u članu 29. kaže:

Na javnim parkiralištima zabranjeno je:

– ometanje korišćenja parkirališta,

– parkiranje vozila bez registarskih tablica,

– postavljanje neispravnog ili havarisanog vozila i priključnog vozila,

– postavljanje ograda ili drugih prepreka na parking mjestu,

– pranje i popravka vozila ili korišćenje javnog parkirališta suprotno njegovoj namjeni.

U cilju sprovođenja ove Odluke SO Ulcinj, Parking servis je korisnicima rezervisanih parkirališta dao na korišćenje određeni broj saobraćajnih čunjeva kojima mogu obilježiti svoja parking mjesta i na taj način ograničiti pristup drugim vozilima na jednostavan način. 

Kako navode iz Parking servisa, ove aktivnosti imaju za cilj, pored poštovanja zakonskih normi, da se eliminiše ružna slika koju šaljemo ka turistima i ostalim posjetiocima našeg grada i uvođenje određenog komunalnog reda, kao i podizanje kulture parkiranja na veći nivo. U skladu sa tim, pozivaju se pravna lica i preduzetnici da poštuju navedene odredbe gore pomenute Odluke SO Ulcinj, u suprotnom Parking servis će biti prinuđen da sljedeće godine predloži nadležnom opštinskom organu da ne odobri rezervaciju parking mjesta sa onim subjektima koji ne poštuju važeće opštinske norme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 1. i 2. oktobra, bez struje ostati sljedeća naselja: u ponedjeljak: – u terminu od

CDPR: Oktobar – mjesec borbe protiv kancera dojke
CDPR: Oktobar – mjesec borbe protiv kancera dojke

U Crnoj Gori se poslednjih godina godišnje registruje preko 400 novooboljelih osoba od kancera dojke, nezvanično za 2019. godinu oko 500, dok broj umrlih godišnje nekoliko poslednjih godina uvijek prelazi

SJAJNA VIJEST – Stigao je THUNDERKICK!
SJAJNA VIJEST – Stigao je THUNDERKICK!

  Novo u Meridianu! Uživaj u magijifantastičnih slotova! Isprobaj magične igre izabavi se uz grmljavinu bonusa igrajućiThunderkick slotove!   Zadovoljne igrače Meridiana očekuje jošjedna sjajna

Osnovni sud Ulcinj: PODGORIČANINU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA
Osnovni sud Ulcinj: PODGORIČANINU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA

Miroslavu Baletiću (50) iz Podgorice u petak je nakon saslušanja u Osnovnom sudu u Ulcinju određen pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke, potvrđeno je Pobjedi nezvanično.

Hotel Mediteran: PRODAJA INVENTARA DO PONEDJELJKA
Hotel Mediteran: PRODAJA INVENTARA DO PONEDJELJKA

Još samo 3 dana 499 euro Uzimaš sve unutrar sobe.   +382 69 154180 Hotel Mediteran – Ulcinj