Podgorica: Erste banka kupila S-Leasing

Erste banka kupila 100% udjela u kapitalu S-Leasing d.o.o. Podgorica
U narednim mjesecima S-Leasing će biti pripojen Erste banci

Podgorica – Erste Bank AD Podgorica (Erste banka) kupila je 100% udjela u kapitalu S-Leasing d.o.o. Podgorica od osnivača tog lizing društva, Erste Group Immorent International Holding GMBH sa sjedištem u Beču i Steiermaerkische Bank und Sparkassen AG sa sjedištem u Gracu. Banka je već obezbijedila sva neophodna odobrenja od relevantnih regulatora i institucija za zaštitu konkurencije.

Ugovor o prenosu 100% udjela u društvu S-Leasing potpisali su u ime Erste banke Aleksa Lukić,predsjednik Upravnog odbora i Darko Keković, član Upravnog odbora, u ime Erste Group Immorent International Holding GmbH, Andreja Triller Tonin,članica Upravnog odbora, te u ime Steiermärkische Sparkasse Bank AGGerhard Maier, šef za strategiju.

Nakon uspješno realizovane transakcije, u planu je pripajanje S-Leasinga Erste banci, koje će biti sprovedeno u narednim mjesecima.

Ovo je prva akvizicija Erste banke na crnogorskom tržištu i predstavlja važan korak za razvoj našeg poslovanja, dopunjavajućiga na najbolji način. Širimo dijapazon usluga poslovima finansijskog lizinga, a naš tim biće pojačan kadrom iz S-Leasinga koji nam donosi nova specijalistička znanja, a sa nama dijeli istu poslovnu kulturu. Ovako osnaženi, bićemo u prilici da još većem broju klijenata pružimo dodatnu vrijednost kroz ponudu proizvoda i usluga visokog kvaliteta i izvrsno korisničko iskustvo,rekao je Aleksa Lukić, predsjednik Upravnog odbora Erste banke nakon potpisivanja ugovora.

S-Leasing d.o.o. Podgorica, osnovan 2005. godine, jedan je od pionira lizing poslovanja u Crnoj Gori. Sa portfolijom od 17,7 miliona EUR na kraju avgusta ove godine, pokriva nešto više od 40% crnogorskog tržišta.

Erste banka je jedna od vodećih banaka u Crnoj Gori, koja uslužuje oko120.000 klijenata kroz mrežu od 17 filijala u 14 gradova. Erste banka je članica Erste Grupe, čiji korijeni sežu do 1819. godine kada je osnovana kao prva štedionica u Austriji. Erste Grupa je jedan od najvećih pružalaca finansijskih usluga u centralnoj i istočnoj Evropi i danas uslužuje oko 16,1 miliona klijenata u još 7 država (Austrija, Češka Republika, Hrvatska, Mađarska, Rumunija, Slovačka, Srbija).

Erste Bank AD Podgorica je članica Erste Grupe koja sa oko 45.000zaposlenih uslužuje oko 16 miliona klijenata putem 2.044 filijala u još 7 država (Austrija, Češka Republika, Hrvatska, Mađarska, Rumunija, Slovačka, Srbija). Erste Bank AD Podgorica posluje na teritoriji cijele Crne Gore kroz mrežu od 17 filijala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

CEDIS: I U PETAK BEZ STRUJE DIJELOVI ULCINJA
CEDIS: I U PETAK BEZ STRUJE DIJELOVI ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u petak, 9. decembra, u terminu 8 do 15 sati, bez struje ostati sljedeća naselja: dio naselja Kolomza, Pistula, Gač,

Ostvari zaradu bez ikakvih ulaganja!
Ostvari zaradu bez ikakvih ulaganja!

I kad mislite da ne može bolje, može. Bonus dobrodošlice u Meridianu je pojačan! Naime, od 01.09., svi novoregistrovani korisnici meridianbet.me sajta, biće nagrađeni sa 5€ bonusa i čak 200 besplatnih

GP URA: KOJE INVESTICIJE SE PLANIRAJU U DRŽAVNOM BUDŽETU ZA NAREDNU GODINU NA TERITORIJI OPŠTINE ULCINJ
GP URA: KOJE INVESTICIJE SE PLANIRAJU U DRŽAVNOM BUDŽETU ZA NAREDNU GODINU NA TERITORIJI OPŠTINE ULCINJ
Hotel “Nobel”: Otvorena izložba “Lavirint duše” Mirka Dragovića
Hotel “Nobel”: Otvorena izložba “Lavirint duše” Mirka Dragovića

U Ulcinju je, u hotelu “Nobel”, u utorak otvorena izložba slika “Lavirint duše” akademskog slikara Mirka Dragovića iz Podgorice. Izložbu su otvorili mr Amer Ramusović, direktor i glavni i odgovorni

Meta izabrala Httpool by Aleph za ovlašćenog prodajnog partnera u Crnoj Gori
Meta izabrala Httpool by Aleph za ovlašćenog prodajnog partnera u Crnoj Gori

Podgorica, 1. decembra– Httpool by Aleph i Meta najavili su da će ove dvije kompanije sarađivati u Crnoj Gori u okviru programa ovlašćenih prodajnih partnera kompanije Meta. Ovlašćeni prodajni partneri