Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/alicorn/public_html/ulinfo.izrada.me/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/alicorn/public_html/ulinfo.izrada.me/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/alicorn/public_html/ulinfo.izrada.me/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/alicorn/public_html/ulinfo.izrada.me/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
Polemika: ZEC - ABAZOVIC - Ulcinj info

Polemika: ZEC – ABAZOVIC


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/alicorn/public_html/ulinfo.izrada.me/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Izvršni direktor HTP Ulcinjske rivijere Radomir Mikan Zec reagovao je u petak na izjave poslanika Pozitivne Crne Gore Dritana Abazovića na sjednici Skupštine (25. jula) ocijenivši da je „Abazović bez trunke stida, pred velikim televizijskim auditorijumom izrekao gnusne neistine o „Ulcinjskoj rivijeri“ kao preduzeću i pojedinim rukovodiocima tog preduzeća.“

Zec ističe da se Abazović usudio da ustvrdi kako se na ulazu na Adu Bojanu posjetiocima ne izdaju fiskalni blokovi, da „Ulcinjska rivijera“ po tom osnovu ne plaća PDV, te da se pazari ne uplaćuju na blagajnama preduzeća, vjerovatno aludirajući da taj novac ide u privatne džepove.

– Da Abazović ne govori istinu, veoma je lako utvrditi jer postoje brojni zapisnici nadležnih inspekcija koji negiraju njegove tvrdnje. Isto tako „Ulcinjska rivijera“ se ne bavi davanjem paušalnih izjava, kako to radi pomenuti gospodin, a sve u cilju sticanja jeftinih političkih poena, već isključivo barata činjenicama, a one nedvosmisleno govore suprotno od onoga o čemu govori Abazović – navodi se u saopštenju dostavljenom Pobjedi.

Zec ističe da je prošle 2012. godine ukupan prihod ostvaren na kapiji Ade Bojane iznosio 51.295.00 eura, od čega je državi plaćen PDV u iznosu od 7.453.16. Ove 2013. do sredine jula promet kapije iznosi 15.413.00 eura, a pripadajući iznos PDV-a 1.701.39. – Gospodina Abazovića očigledno „boli“ dobro poslovanje „Ulcinjske rivijere“, koja je jedno od rijetkih turističkih preduzeća koja je prošlu poslovnu godinu završila sa pozitivnim rezultatom i sa grupom istomišljenika, očigledno ostrašćenih mrzitelja „Ulcinjske rivijere“ želi da upropasti nudizam na Adi. Da ima grama morala u sebi, s obzirom na to da ga je „Ulcinjska rivijera“ odhranila i školovala, borio bi se da Ada kao dragulj i brend crnogorskog turizma sve više napreduje, a ne da radi na njenom uništenju – tvrdi Zec.

Zec ističeda Abazović, figurativno rečeno, pokušava da topovima uništava komarce, a bara je ispred njegove kuće.

– Abazović priča o moralu, fiskalnim blokovima, a ne pominje da laboratorija njegovog brata „ABA“ iz Ulcinja već godinama klijentima ne izdaje fisklane blokove, niti plaća poreze, doprinose i druge dažbine državi, a o čemu jasno govore i veoma visoke kazne koje su im izrekle nadležne inspekcije zbog prethodno navedenih razloga – napominje prvi čovjek ,,Ulcinjske rivijere“.

Tim povodom Zec pita poslanika Abazovića da li dobija fiskalni blok u frizerskom salonu, gdje veoma često ondulira kosu.- Pouzdano znamo da ne dobija i da njegovi frizeri na taj način štete državni budžet – stoji u saopštenju.

Što se tiče tvrdnji gospodina Abazovića, da je put na Adi javni put, Zec kategorički tvrdi da to nije istina i navodi da je izgradnju mosta preko rijeke Bojane i puta na Adi u cjelosti finansirala i izgradila ,,Ulcinjska rivijera“ sopstvenim sredstvima.- Most i kompletan put se u knjigama ,,Ulcinjske rivijere“ vode kao njeno vlasništvo pod brojem 17/89 tj. kao osnovno sredstvo ,,Ulcinjske rivijere“. Ispravnost naših stavova jasno potvrđuju čl.3 stav 2, član 5 stav 3 i 4, član 8 stav 1 i 3, član 10 i još mnogi drugi članovi Zakona o putevima Crne Gore – tvrdi Zec.

Direktor ,,Ulcinjske rivijere“ ističe, da pokušaj izvođenja performansa protiv rampe na Adi u špicu turističke sezone jasno govori da je poslanik Abazović, bez ikakvih argumenata, zajedno sa malom grupom istomišljenika (aktuelnih uzurpatora) pokušao da uništi ovaj dragulj crnogorskog, kao i mediteranskog turizma.- Da je to tako pokazuje i činjenica da je na performansu  bilo više novinara, par uzurpatora, a s druge strane nije došao niko od građana Ulcinja i turističkih poslenika koji su spoznali čudne i morbidne namjere poslanika Abazovića. Da je sve ovo istina pokazuje njegova jučerašnja lažna tirada, kako bi nanio štetu ulcinjskom, pa i crnogorskom turizmu – navodi se u saopštenju.

Zato mi u „Ulcinjskoj rivijeri“, nastvalja Zec, i veliki broj poklonika Ade iz cijelog svijeta preporučujemo poslaniku Abazoviću da smanji tapiranje kose kako bi mogao lagano da se provuče ispod rampe koju toliko voli i obožava.

– Isto tako, toplo mu preporučujemo da utiče na porodicu, prvenstveno na brata da ne krade državu, a mi moramo da postavimo realno pitanje ko je ovoj porodici sedam-osam godina dozvolio da drže medicinsku laboratoriju, koja nosi najveći stepen odgovornosti za zdravlje ljudi, bez i jednog validnog papira, fiskalnih kasa i svega drugog što znači zakonito i legalno poslovanje – stoji na kraju saopštenja ,,Ulcinjske rivijere“. (Pobjeda, 27.07.2013. str. 28)

 

Odgovor poslanika Abazovića

Mori me pitanje: da li odgovarati na prizemna reagovanja g. Radomira-Mikana Zeca, iz razloga što on to nikako ne zaslužuje. Međutim, zbog čitalaca dnevnog lista „Pobjeda”, kao i zbog javnosti, odlučio sam se, ipak, da napišem nekoliko rečenica, a uz to, za ovo ne treba platiti porez.

Čovjeku je prosto neugodno, da tom decenijskom turističkom radniku, koji je diljem naše zemlje najpoznatiji po prekrasnom vladanju, koji uvijek zna kuda će sa rukama i nogama, čije su riječi vazda odmjerene i primjerene, bilo što zamjera.

Očito je da se sudbina sada poigrava sa njim, i da mu na naplatu dolaze računi prošlosti. I tek će, obećavam mu! Mada su mu to još nešto ranije poručili iz MANS-a. Zato razumijem njegovu nervozu, koja stalno narasta. A to nije dobro u jeku ove, jel’te, još jedne u nizu uspješnih turističkih sezona u nekadašnjem gigantu koji su združenim snagama ozobali Zec i njemu slični. Još kada se zna da je čovjek u godinama, i uz to naš dobri komšija, onda mi prosto bude žao da neku težu riječ izreknem,  pa ću se, zbog toga, ali i poštovanja prema njegovoj široj porodici, u ovom navratu od toga suzdržati.

No, ne mogu da shvatim i prihvatim da je onaj galantni Mikan spao na sitnog denuncijanta, potkazivača, malog Iliju Čvorovića. Ali, oće se to ljudima od kockarskih poroka u poznijim životnim godinama kada im prifali novaca za tu strast. Zato se kao pile u kučine uhvatio za utaju poreza, zaboravljajući da ga u kockarnicima trošeći novac građana Crne Gore nije plaćao. Ali, to je po zakonu, isto kao što po zakonu posluje “ABA” čiji je moj brat osnivač, koja posjeduje sve dozvole Minstarastva zdravlja, i koja je prepoznata kao jedna od najbolje opremljenih laboratorija u državi. Međutim, antologisko neznanje i bahata površnost nisu dozvolili komšiji Mikanu, da sazna da su zdravstvene ustanove po važećim zakonima oslobođene plaćanja PDV-a. No, nema razloga za pravdanje. Slobodan je da ponovo pošalje inspekciju, iako nije svjestan da sve infomacije koje posjeduje on, sticajem okolnosti stižu i do mene. Mali je ovo grad, a svi ljudi, na sreću, nisu zlonamjerni. Naredni čin je da pozove svoje čuvare, da me napadnu, da me uhapse, te me njegove sudije osude zbog istine koju govorim. Nema iznenađenja u državi čiji je Mikan zaštitnik pravnog poretka i ugleda turističke ponude!

Ako se, dakle, zna da je naš Mikan pravi živi simbol ovog nakaradnog, prevaziđenog i umirućeg režima, stvari postaju jasnije. Zato mu, najdobronamjernije, dok ova i ovakva vlast broji zadnje dane, toplo preporučujem da pokuša da sačuva ostatke dostojanstva i da više ne srlja. I penzija je za ljude, iako tragovi ostaju trajno.

Možda je u tom kontekstu interesatno i drago da citiram jednog čitaoca “Pobjede” koji komentarišući njegovo reagovanje na moje izlaganje u crnogorskom Parlamentu, doslovce piše: “U mnogo čemu mi se ne dopada poslanik Abazović, ali se ne slažem sa kritikom ovog Zeca. Kakve ima veze Dritanova frizura koju posebno apostrofira, i Dritanov brat sa problemom o kojem piše. Ko od nas može da gospodari rođacima? Čim neko nekoga napadne ovakvim podmetanjima i ‘lijevim pitanjima’ savjest mu je nečista i nešto hoće da zamuti. Nije mi poznato kako posluje ‘Ulcinjska rivijera’ jer živim na sjeveru, ali treba provjeriti ovu zvijerku (zeca), jer nešto mutno skriva.”

Tačno tako zemljače, hvala ti! I na znanje tebi, moj dobri komšija Mikane: svijetla su konačno upaljena, a Vi se ponašate kao zec kad mu noću pušte farove. Ali, sada bježanja nema! Posebno ne denuncijantskim podmetanjima i skrivanjem iza države. U ovom slučaju ispade parafraza one divne narodne “ćerasmo lisicu, a išćerasmo zeca”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

I.Gudelj: ULCINJSKI MUNDIJAL PRIJATELJSTVA SE ČEKA KAO OLIMPIJSKE IGRE
I.Gudelj: ULCINJSKI MUNDIJAL PRIJATELJSTVA SE ČEKA KAO OLIMPIJSKE IGRE

Ulcinjski mundijal prijateljstva jedinstvena je manifestacija u regiji. Nastao je kao ideja nekolicine entuzijasta i sportskih fanatika. Želja je bila da se u ovom malom gradu okupe nogometne zvijezde

Skupština Crne Gore: Poslanici podržali rebalans budžeta i zaduženje
Skupština Crne Gore: Poslanici podržali rebalans budžeta i zaduženje

Crnogorski parlamentusvojio je izmjene Zakona o budžetu Crne Gore za 2023. Za usvajanje ovogodišnjeg rebalansa glasala su 43 poslanika za, 14 protiv, dok uzdržanih nije bilo. Većinom glasova svih poslanika

Birn.me: Povoljna klima i niže cijene sele Njemce u Ulcinj
Birn.me: Povoljna klima i niže cijene sele Njemce u Ulcinj

Nakon što je završio radne obaveze u svom stanu u centru Ulcinja, programer Stefan Eichler se spremao da ostatak dana provede na Velikoj plaži. Prije odlaska na plažu, Eichler je dogovarao večernji izlazak

Taekwondo Ulcinj: TRI MEDALJE NA BALKANSKOM PRVENSTVU
Taekwondo Ulcinj: TRI MEDALJE NA BALKANSKOM PRVENSTVU

Tokom proteklog vikenda, 24-25.11.2023.god. u Sarajevu je održano Balkansko prvenstvo u olimpijskom sportu taekwondo. Ovo prvenstvo okupilo je preko 1.200 sportista iz 13 balkanskih zemalja. U sastavu

Počeo Mundijal prijateljstva: ULCINJ JE DANAS PRIJESTONICA SPORTA EX-YU
Počeo Mundijal prijateljstva: ULCINJ JE DANAS PRIJESTONICA SPORTA EX-YU

Ulcinj je danas prijestonica sporta bivše Jugoslavije! U “Ulcinjskom Mundijalu prijateljstva” svi su pobjednici. Još jednom svjedočimo da sport spaja ljude. U Ulcinju se danas, na Pristanu,