Polemika: ZEC – ABAZOVIC

Izvršni direktor HTP Ulcinjske rivijere Radomir Mikan Zec reagovao je u petak na izjave poslanika Pozitivne Crne Gore Dritana Abazovića na sjednici Skupštine (25. jula) ocijenivši da je „Abazović bez trunke stida, pred velikim televizijskim auditorijumom izrekao gnusne neistine o „Ulcinjskoj rivijeri“ kao preduzeću i pojedinim rukovodiocima tog preduzeća.“
Zec ističe da se Abazović usudio da ustvrdi kako se na ulazu na Adu Bojanu posjetiocima ne izdaju fiskalni blokovi, da „Ulcinjska rivijera“ po tom osnovu ne plaća PDV, te da se pazari ne uplaćuju na blagajnama preduzeća, vjerovatno aludirajući da taj novac ide u privatne džepove.
– Da Abazović ne govori istinu, veoma je lako utvrditi jer postoje brojni zapisnici nadležnih inspekcija koji negiraju njegove tvrdnje. Isto tako „Ulcinjska rivijera“ se ne bavi davanjem paušalnih izjava, kako to radi pomenuti gospodin, a sve u cilju sticanja jeftinih političkih poena, već isključivo barata činjenicama, a one nedvosmisleno govore suprotno od onoga o čemu govori Abazović – navodi se u saopštenju dostavljenom Pobjedi.
Zec ističe da je prošle 2012. godine ukupan prihod ostvaren na kapiji Ade Bojane iznosio 51.295.00 eura, od čega je državi plaćen PDV u iznosu od 7.453.16. Ove 2013. do sredine jula promet kapije iznosi 15.413.00 eura, a pripadajući iznos PDV-a 1.701.39. – Gospodina Abazovića očigledno „boli“ dobro poslovanje „Ulcinjske rivijere“, koja je jedno od rijetkih turističkih preduzeća koja je prošlu poslovnu godinu završila sa pozitivnim rezultatom i sa grupom istomišljenika, očigledno ostrašćenih mrzitelja „Ulcinjske rivijere“ želi da upropasti nudizam na Adi. Da ima grama morala u sebi, s obzirom na to da ga je „Ulcinjska rivijera“ odhranila i školovala, borio bi se da Ada kao dragulj i brend crnogorskog turizma sve više napreduje, a ne da radi na njenom uništenju – tvrdi Zec.
Zec ističeda Abazović, figurativno rečeno, pokušava da topovima uništava komarce, a bara je ispred njegove kuće.
– Abazović priča o moralu, fiskalnim blokovima, a ne pominje da laboratorija njegovog brata „ABA“ iz Ulcinja već godinama klijentima ne izdaje fisklane blokove, niti plaća poreze, doprinose i druge dažbine državi, a o čemu jasno govore i veoma visoke kazne koje su im izrekle nadležne inspekcije zbog prethodno navedenih razloga – napominje prvi čovjek ,,Ulcinjske rivijere“.
Tim povodom Zec pita poslanika Abazovića da li dobija fiskalni blok u frizerskom salonu, gdje veoma često ondulira kosu.- Pouzdano znamo da ne dobija i da njegovi frizeri na taj način štete državni budžet – stoji u saopštenju.
Što se tiče tvrdnji gospodina Abazovića, da je put na Adi javni put, Zec kategorički tvrdi da to nije istina i navodi da je izgradnju mosta preko rijeke Bojane i puta na Adi u cjelosti finansirala i izgradila ,,Ulcinjska rivijera“ sopstvenim sredstvima.- Most i kompletan put se u knjigama ,,Ulcinjske rivijere“ vode kao njeno vlasništvo pod brojem 17/89 tj. kao osnovno sredstvo ,,Ulcinjske rivijere“. Ispravnost naših stavova jasno potvrđuju čl.3 stav 2, član 5 stav 3 i 4, član 8 stav 1 i 3, član 10 i još mnogi drugi članovi Zakona o putevima Crne Gore – tvrdi Zec.
Direktor ,,Ulcinjske rivijere“ ističe, da pokušaj izvođenja performansa protiv rampe na Adi u špicu turističke sezone jasno govori da je poslanik Abazović, bez ikakvih argumenata, zajedno sa malom grupom istomišljenika (aktuelnih uzurpatora) pokušao da uništi ovaj dragulj crnogorskog, kao i mediteranskog turizma.- Da je to tako pokazuje i činjenica da je na performansu  bilo više novinara, par uzurpatora, a s druge strane nije došao niko od građana Ulcinja i turističkih poslenika koji su spoznali čudne i morbidne namjere poslanika Abazovića. Da je sve ovo istina pokazuje njegova jučerašnja lažna tirada, kako bi nanio štetu ulcinjskom, pa i crnogorskom turizmu – navodi se u saopštenju.
Zato mi u „Ulcinjskoj rivijeri“, nastvalja Zec, i veliki broj poklonika Ade iz cijelog svijeta preporučujemo poslaniku Abazoviću da smanji tapiranje kose kako bi mogao lagano da se provuče ispod rampe koju toliko voli i obožava.
– Isto tako, toplo mu preporučujemo da utiče na porodicu, prvenstveno na brata da ne krade državu, a mi moramo da postavimo realno pitanje ko je ovoj porodici sedam-osam godina dozvolio da drže medicinsku laboratoriju, koja nosi najveći stepen odgovornosti za zdravlje ljudi, bez i jednog validnog papira, fiskalnih kasa i svega drugog što znači zakonito i legalno poslovanje – stoji na kraju saopštenja ,,Ulcinjske rivijere“. (Pobjeda, 27.07.2013. str. 28)
 
Odgovor poslanika Abazovića
Mori me pitanje: da li odgovarati na prizemna reagovanja g. Radomira-Mikana Zeca, iz razloga što on to nikako ne zaslužuje. Međutim, zbog čitalaca dnevnog lista „Pobjeda”, kao i zbog javnosti, odlučio sam se, ipak, da napišem nekoliko rečenica, a uz to, za ovo ne treba platiti porez.
Čovjeku je prosto neugodno, da tom decenijskom turističkom radniku, koji je diljem naše zemlje najpoznatiji po prekrasnom vladanju, koji uvijek zna kuda će sa rukama i nogama, čije su riječi vazda odmjerene i primjerene, bilo što zamjera.
Očito je da se sudbina sada poigrava sa njim, i da mu na naplatu dolaze računi prošlosti. I tek će, obećavam mu! Mada su mu to još nešto ranije poručili iz MANS-a. Zato razumijem njegovu nervozu, koja stalno narasta. A to nije dobro u jeku ove, jel’te, još jedne u nizu uspješnih turističkih sezona u nekadašnjem gigantu koji su združenim snagama ozobali Zec i njemu slični. Još kada se zna da je čovjek u godinama, i uz to naš dobri komšija, onda mi prosto bude žao da neku težu riječ izreknem,  pa ću se, zbog toga, ali i poštovanja prema njegovoj široj porodici, u ovom navratu od toga suzdržati.
No, ne mogu da shvatim i prihvatim da je onaj galantni Mikan spao na sitnog denuncijanta, potkazivača, malog Iliju Čvorovića. Ali, oće se to ljudima od kockarskih poroka u poznijim životnim godinama kada im prifali novaca za tu strast. Zato se kao pile u kučine uhvatio za utaju poreza, zaboravljajući da ga u kockarnicima trošeći novac građana Crne Gore nije plaćao. Ali, to je po zakonu, isto kao što po zakonu posluje “ABA” čiji je moj brat osnivač, koja posjeduje sve dozvole Minstarastva zdravlja, i koja je prepoznata kao jedna od najbolje opremljenih laboratorija u državi. Međutim, antologisko neznanje i bahata površnost nisu dozvolili komšiji Mikanu, da sazna da su zdravstvene ustanove po važećim zakonima oslobođene plaćanja PDV-a. No, nema razloga za pravdanje. Slobodan je da ponovo pošalje inspekciju, iako nije svjestan da sve infomacije koje posjeduje on, sticajem okolnosti stižu i do mene. Mali je ovo grad, a svi ljudi, na sreću, nisu zlonamjerni. Naredni čin je da pozove svoje čuvare, da me napadnu, da me uhapse, te me njegove sudije osude zbog istine koju govorim. Nema iznenađenja u državi čiji je Mikan zaštitnik pravnog poretka i ugleda turističke ponude!
Ako se, dakle, zna da je naš Mikan pravi živi simbol ovog nakaradnog, prevaziđenog i umirućeg režima, stvari postaju jasnije. Zato mu, najdobronamjernije, dok ova i ovakva vlast broji zadnje dane, toplo preporučujem da pokuša da sačuva ostatke dostojanstva i da više ne srlja. I penzija je za ljude, iako tragovi ostaju trajno.
Možda je u tom kontekstu interesatno i drago da citiram jednog čitaoca “Pobjede” koji komentarišući njegovo reagovanje na moje izlaganje u crnogorskom Parlamentu, doslovce piše: “U mnogo čemu mi se ne dopada poslanik Abazović, ali se ne slažem sa kritikom ovog Zeca. Kakve ima veze Dritanova frizura koju posebno apostrofira, i Dritanov brat sa problemom o kojem piše. Ko od nas može da gospodari rođacima? Čim neko nekoga napadne ovakvim podmetanjima i ‘lijevim pitanjima’ savjest mu je nečista i nešto hoće da zamuti. Nije mi poznato kako posluje ‘Ulcinjska rivijera’ jer živim na sjeveru, ali treba provjeriti ovu zvijerku (zeca), jer nešto mutno skriva.”
Tačno tako zemljače, hvala ti! I na znanje tebi, moj dobri komšija Mikane: svijetla su konačno upaljena, a Vi se ponašate kao zec kad mu noću pušte farove. Ali, sada bježanja nema! Posebno ne denuncijantskim podmetanjima i skrivanjem iza države. U ovom slučaju ispade parafraza one divne narodne “ćerasmo lisicu, a išćerasmo zeca”!

0 Responses

 1. Stari zec i kokotic
  Premirno im vrijeme bilo
  Za nemir se odlucilo
  Kokotic se javi glasno
  Zecu starom srce zaigra naprasno
  Kokoticu srcano poruci
  Preko brata da ga opauci
  Nu, stani zecu stari
  Za mog brata ti ne mari
  Nikakvih tu nema veza
  Za utaju PDV poreza
  Moja ondulacija
  Je Frizerska kompilacija
  Sto moj zecu dragi
  Za tvoju glavu, potreban je, tek tek plagijat blagi!
  Pokerska je igra, teren vruci
  Tu i zecovi umiru igrajuci…

 2. Mikane gledao sam te prosle godine kako dvocevkom pucas na ptice na velikoj plazi dok sportisti okolo treniraju.Boli te uvo to je tvoje sve.

 3. Moj dragi, Mikan Zecu Uspjesnu vodis tu firmu, kad ima nesposobnu upravu, kad platu svima odbija po 20%
  i niko ti se ne zali, kad nikome ne daje Platni list da se zna gde se to odbija, Pa da u dep gospodine,
  I to je Uspjesna firma koju vodite.

 4. Frizerskim se poslom bavi,
  za porez bi da dojavi,
  o svemu bi zec da priča,
  sem o sebi, neće čiča.
  A bilo bi zanimljivo,
  to bi bilo ekstra štivo,
  da nam kaže svoj zadatak,
  zanima nas taj podatak:
  Za kog’ čuva sve na Adi
  ko tu hoće da posadi
  imovinsku svoju listu
  i postavi svoju bistu.
  Kome sprema na trpezi
  sve hotele da zamezi,
  pa s merakom da prodaje
  dobra krava se ne daje.
  O tome bih rado čit’o
  i ponešto priupit’o,
  možda bih se i zasmij’o,
  jer je čiča zakasnio.
  Kasno im je naumpalo,
  još se neko pita malo,
  zavrnuće im se uši,
  mislim da će da popuši.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Sekretar M.Karamanaga: KANALIZACIONA MREŽA TREBALO BI DA SE ZAVRŠI U JUNU
Sekretar M.Karamanaga: KANALIZACIONA MREŽA TREBALO BI DA SE ZAVRŠI U JUNU

Sekretar za investicije u Opštini Ulcinj Minir Karamanaga izjavio je da će uskoro u okviru realizacije projekta na izgradnji kanalizacione mreže u naseljima Donja Bratica, Bijela Gora, Kodre i Totoši,

Opština: NAREDNIH DANA KREĆE UKRAŠAVANJE GRADA
Opština: NAREDNIH DANA KREĆE UKRAŠAVANJE GRADA

Početkom naredne sedmice počinje tradicionalno ukrašavanje Ulcinja u susret novogodišnjim i božićnim praznicima. Kako saznajemo, grad će mnogo raznovrsnije od proteklih godina biti uređen, a jedna od karakteristika

Imenovanja – diplomatija: BERNARD ÇOBAJ BIĆE OTPRAVNIK POSLOVA CRNE GORE NA KOSOVU
Imenovanja – diplomatija: BERNARD ÇOBAJ BIĆE OTPRAVNIK POSLOVA CRNE GORE NA KOSOVU

Službenik Ministarstva vanjskih poslova Bernard Çobaj biće uskoro imenovan za otpravnika poslova u Ambasadi Crne Gore u Prištini, saznaje Portal Ul-info. Crna Gora i Republika Kosovo uspostavili su diplomatske

EPCG: ODBOR DIREKTORA DONIO ODLUKU O POKRETANJU PROJEKTA SOLARI 5000+ (70 MW)
EPCG: ODBOR DIREKTORA DONIO ODLUKU O POKRETANJU PROJEKTA SOLARI 5000+ (70 MW)

Projekat SOLARI 3000+ i 500+, koji je označio početak energetske tranzicije u Crnoj Gori i jednu od najznačajnijih investicija u energetskom sektoru u poslednjih 40 godina, izazvao je veliko interesovanje

Pobjednički let znači samo jedno – Igraj Aviator i osvoji poklone!
Pobjednički let znači samo jedno – Igraj Aviator i osvoji poklone!

Pobjednički let – let koji donosi fenomenalne poklone. Šansa da osvojiš sjajne uređaje, dok putuješ omiljenim avionom! Meridian Casino je još jednom obradovao korisnike meridianbet.me sajta. U igri si