Policija – incident u Zelenici: Albanske državljane napalo pet osoba, motiv svađa u saobraćaju

Policija je identifikovala pet osoba koje su učestvovale u incidentu 6. januara u Zelenici, kada su napadnuti državljani Albanije.

Iz Uprave policije “Pobjedi” je potvrđeno da nema indicija da je motiv sukoba nacionalna netrpeljivost, već se radi o svađi u saobraćaju.

Prema saznanjima tog lista, napadači su bili u lovačkim jaknama, a ne u vojnim uniformama. Oni su se vraćali iz lova, a bili su i pod dejstvom alkohola kada je došlo do sukoba sa albanskim državljanima.

Iz policije su saopštili da je povod incidenta bio događaj u saobraćaju.

– Napominjemo, napadnuta lica su se u kritičnom periodu nalazila u vozilu koje nije imalo registarske oznake Republike Albanije i prema, do sada, prikupljenim obavještenjima, odnosno, prema, za sada, raspoloživim informacijama, povod incidenta je bio situacioni događaj u saobraćaju – istakli su iz policije.

Ipak, jedan od napadnutih državljana Albanije u izjavi za ABC TV je rekao da je napad možda isprovociralo to što su na retrovizoru imali albansku zastavu.

– Počeli su da nas udaraju i maltretiraju bez ikakvog razloga. Mi ni na jedan način nikoga nijesmo provocirali. Auto je imalo njemačke tablice, a ne albanske, ali na retrovizoru držim malu albansku zastavu, ne znam da li je to razlog – kazao je on.

Na osnovu svih prikupljenih dokaza istražitelji su utvrdili da incident nema bilo kakvu pozadinu koja bi bila inspirisana nacionalnom ili drugom netrpeljivošću.

Iz policije je saopšteno da su izuzeti video-snimci sa nadzornih kamera objekata u blizini, te da su operativnim radom na terenu trojicu Novljana identifikovali kao napadače.

U međuvremenu, kako je Pobjedi nezvanično potvrđeno, identifikovane su još dvije osobe, ali niko za sada nije uhapšen niti su podnijete krivične prijave.

– Intenzivno se radi na prikupljanju svih dokaza, na osnovu kojih će se tužilac izjasniti – kazali su yom listu iz policije.

Hercegnovskoj policiji je u subotu u poslijepodnevnim časovima dežurnoj službi telefonom prijavljeno da je, na magistralnom putu u mjestu Zelenika, došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane više nepoznatih lica.

– Pripadnici policije su upućeni na lice mjesta gdje su zatekli tri lica, svi albanski državljani, koji su imali vidne povrede, a koji su zatim upućeni na ukazivanje ljekarske pomoći – naveli su iz policije.

Sa događajem je upoznat nadležni tužilac koji će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji nakon preduzimanja dalje naloženih mjera i radnji u odnosu na ova lica, ali i identifikacije eventualnih ostalih počinilaca, a o čemu će, kako ističu u policiji, javnost biti blagovremeno obaviještena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Centar za socijalni rad: UZ PODRŠKU PRIVREDNIKA OPREMLJENA POSEBNA PROSTORIJA
Centar za socijalni rad: UZ PODRŠKU PRIVREDNIKA OPREMLJENA POSEBNA PROSTORIJA

U prostorijama Centra za socijalni rad – Područna jedinica Ulcinj u petak je uz pomoć humanih ljudi, donatora (privrednika) iz opštine Ulcinj, adaptirana posebna prostorija koja će se koristiti za

CZIP: Vjetar u leđa nelegalnoj gradnji i uništenju važnih staništa
CZIP: Vjetar u leđa nelegalnoj gradnji i uništenju važnih staništa

Ukoliko bez dozvole gradite objekat koji ugrožava najvažniju koloniju ptica u Ulcinju – ništa ne brinite,  tu su crnogorske institucije da zdušno podrže nelegalni rad! Veoma jasnu i glasnu poruku

Kulturne znamenitosti i baština u funkciji turizma: DIO OKVIRA VAŽAN NA EVROPSKOM NIVOU
Kulturne znamenitosti i baština u funkciji turizma: DIO OKVIRA VAŽAN NA EVROPSKOM NIVOU

Ulcinj je najstariji grad na Jadranu. Na njegovoj teritoriji nalaze se dva antička grada: ulcinjski Stari grad i Šas (Svač). I oni su vazda bili interkulturni, što je najveći društveni kapital ove opštine.

Edukativna radionica: ŠTO ZNATI O ZEMLJOTRESIMA I ŠTO RADITI KADA SE DOGODE
Edukativna radionica: ŠTO ZNATI O ZEMLJOTRESIMA I ŠTO RADITI KADA SE DOGODE

Učenici ulcinjskih osnovnih i srednjih škola su u četvrtak u Velikoj sali Opštine Ulcinj prisustvovali edukativnoj radionici na temu “Sve što nijesmo znali o zemljotresima i šta raditi kada se dogode”.

TO: VEOMA DOBRA POSJETA U ULCINJSKIM HOTELIMA
TO: VEOMA DOBRA POSJETA U ULCINJSKIM HOTELIMA

Na ulcinjskoj rivijeri ovih dana boravi 2826 gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije. Kako se navodi, odlična je posjeta u hotelima, gdje je evidentirano 1.876 turista, dok je u privatnom smještaju