Policija: TRI ULCINJANINA OSUMNJICENA ZA PREVARU OD POLA MILIONA EURA

 

Policia, PolicijaSlužbenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju podnijeli krivičnu prijavu protiv M.R. (44), V.I. (41) i M.R. (42) iz Ulcinja, zbog osnovane sumnje da su, na štetu V.N.E. iz Rusije i A.M. iz Bara, počinili krivično djelo prevara kojom su od ovih lica protivpravno prisvojili 539.000 eura.

“Naime, tri osumnjičena lica su, kako se sumnja, u namjeri da pribave protivpravnu imovinsku korist, prevarnim radnjama sa kupoprodajom, sticanjem i prenosom vlasništva nad nepokretnostima na području opštine Ulcinj, dovela u zabludu oštećena lica i time ih navela da na štetu svoje imovine učine više radnji, čime je pribavljena imovinska korist za osumnjičene i nanesena šteta oštećenima u iznosu od 539.000 eura”, stoji u saopštenju Uprave policije.

Osumnjičeni V.I. je naime vlasnik dvije predmetne katastarske parcele, označene kao pašnjak i šuma, ukupne površine 4.732 m2, koje se nalaze u Pinješu.

M.R. i M.R. su u ovom poslu bili posrednici u ime kupca u kupoprodaji nepokretnosti. V.I. i M.R. (45) su se, kako se sumnja, obavezali da će prenijeti pravo vlasništva nad ove dvije parcele na V.N.E. i A.M. po isplati kupoprodajne cijene odnosno 539.000 eura.

“Ugovorom od 19.10.2016. godine je potvrđeno da je kupoprodajna cijena izmirena u potpunosti odnosno da su V.N.E. i A.M. platili naznačeni iznos. Kako je na predmetnim parcelama postojao prethodno upisan teret – hipoteka, radi obezbeđenja potraživanja sa zabranom otuđenja u iznosu od 132.720 eura sa rokom otplate 10 godina, to su ugovorne strane usaglasile da je prodavac V.I. u obavezi izmiriti sve obaveze po osnovu upisanog tereta i potom parcele, bez tereta i ograničenja, prenijeti u vlasništvo kupaca V.N.E. i A.M, odnosno u roku od 30 dana pozvati kupce i pristupiti potpisivanju ugovora o kupoprodaji nepokretnosti kod notara. Posrednici M.R. i M.R. su se istim ugovorom obavezali da će ispuniti obavezu prodavca, odnosno da će u svojstvu jemaca plataca garantovati za ispunjenje obaveza iz predmetnog ugovora, kao i da će odgovarati za naknadu cjelokupne štete koju bi kupci, pojedinačno ili solidarno, podnijeli neizvšenjem obaveze prodavca”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Međutim, oštećena lica su nakon izvjesnog vremena uvidjela da V.I, manipulacijom i vršenjem prevarnih radnji, nema namjeru da ispuni svoju ugovornu obavezu, u smislu skidanja tereta sa predmetnih nepokretnosti i zaključenja ugovora o kupoprodaji, budući da su svi rokovi za to bili odavno prošli.

Tako su oštećena lica V.N.E. i A.M. došla u situaciju da, osim što hipoteka nije skunuta kako je ugovoreno, pravo vlasništva nad ove dvije parcele uopšte ne bude preneseno na njih.

Krivična prijava protiv osumnjičenih M.R, V.I. i M.R. je podnijeta u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo prevara.

Jedno od ova tri lica, M.R. (45), se već nalazi u ZIKSU-u zbog drugog krivičnog djela, takođe prevare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Nedelja pokera donosi 100.000€ zagarantovane zarade!
Nedelja pokera donosi 100.000€ zagarantovane zarade!

  Pokeraši, da li ste spremni? Ekskluzivna pokerponuda, očekuje nas ove sedmice. Promocija“Sunday Supreme” imaće takmičare širomsvijeta, a dio iste možeš biti i ti.   Za poker stolom, pokaži

CEDIS: I U ČETVRTAK BEZ STRUJE DIO ULCINJ
CEDIS: I U ČETVRTAK BEZ STRUJE DIO ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i četvrtak, 23. marta, bez struje ostati sljedeća naselja: – u terminu od 08 do 14 sati: dio

Ulcinj: PONUDA ZA POSAO U “RESTORANU RIVA“ NA PRISTANU
Ulcinj: PONUDA ZA POSAO U “RESTORANU RIVA“ NA PRISTANU

Riva Restaurant & Terrace je objavio potrebu za: konobarima/cama, pomoćnicima konobara/ica, šankerima, pomoćnicima šankera, pomoćnicima/ama u kuhinji, sobaricama, čistačicama… Kontakt: hotel-riva@hotmail.com

Ramazanska poruka hafiza Bugarija: OBNOVIMO POVJERENJE!
Ramazanska poruka hafiza Bugarija: OBNOVIMO POVJERENJE!

Sva hvala, zahvala, veličina i moć pripadaju samo Allahu, Gospodaru svih svjetova. Neka je Allahov blagoslov na Učitelja svijeta, Miljenika Muhammeda, a.s., na njegovu požrtvovanu porodicu, plemenite i

Islamska zajednica: VEČERAS PRVE TERAVIJE, SJUTRA PRVI DAN POSTA
Islamska zajednica: VEČERAS PRVE TERAVIJE, SJUTRA PRVI DAN POSTA

Iz Islamske zajednice Ulcinja je saopšteno da će večeras u svim ulcinjskim džamijama biti održane prve teravije. To znači da je sjutra, u četvrtak, 23. marta, prvi dan posta mjeseca Ramazana. Ove godine