Portal “Ul-info”: ŠIROKOM SARADNJOM IZBJEĆI BUDVANIZACIJU

U odbrani i zaštiti prostora, kao najvrijednijeg resursa opštine Ulcinj, nužno je uspostaviti djelotvornu saradnju između svih donosilaca odluka, civilnog sektora i medija kako nam se ne bi desila budvanizacija, zaključeno je na Community Eventu koji je u ponedjeljak održan u hotelu “Plaza” u Ulcinju.

Portal “Ul-info” je na panelu “Naša zajednica protiv korupcije – primjeri u prostoru”, predstavio rezultate koji je u prethodnih 10 mjeseci sprovodio u okviru projekta Society Against Corruption in Montenegro“. Partneri na ovom projektu bili su Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) i Građanska alijansa (GA).

Uvodnu riječ imao je glavni urednik Portala Ul-info Mustafa Canka, dok je administrator Admir Gjoni govorio o pet objavljenih istraživačkih tekstova na ovom mediju.

Panelistica na ovom skupu, izvršna direktorka Društva “Dr. Martin Schneider-Jacoby Assotiation” MSJA, Zenepa Lika, istakla je da bi djelovanje civilnog sektora u slučaju Valdanos mogao biti primjer koji treba slijediti.

Na skupu su učestvovali predstavnici lokalne uprave, opštinskih organa i institucija, predstavnici strukovnih udruženja, nevladinih organizacija, medija i građani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ
Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ

Državljanin Albanije Z.L. (44) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, saopšteno je iz Suda za prekršaje. “On je sinoć oko 21 časova u jednom ugostiteljskom objektu u ulici “Majke Tereze”

CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA
CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA

JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore nastavila je akciju pod  nazivom „Naše knjige u vaše škole“. Cilj da se pojedinim  školama koje izvode nastavu na albanskom jeziku ili dvojezično

Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI
Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI

Prošlo je više od 75 godina od donošenja Opšte deklaracije o ljudskim pravima koja u središte stavlja dostojanstvo i pravednost te jednakost svih ljudskih bića. Donošenje Deklaracije obilježilo je nastavak

Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA
Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA

Ispred zgrade Osnovnog suda u Ulcinju danas su se, na poziv Advokatske komore Crne Gore, okupili ulcinjski advokati kako bi izrazili protest zbog napada na svog kolegu Aleksandra Simonovića. Ovaj advokat

Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI
Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI

U Ženevi se danas održava sastanak Komiteta koji prati sprovođenje Konvencije za eliminaciju svih oblika diskriminacije žena. Delegaciju Crne Gore, koju čini 21 član, predvodi ministar ljudskih i manjinskih