Poruke mira: KONCERT “ZAUSTAVITE RAT” U ULCINJU 23. APRILA

NVO “Akcija za nenasilje i izgradnju mira” (ANP), u partnerstvu sa Centrom za kulturu iz Ulcinja i NVO “Ul-info”, organizuje premijeru koncerta “Zaustavite rat!” ili „Stop the War!”, u interpretaciji Duvačkog orkestra Prizren.

Premijera koncerta “Zaustavite rat!” ili „Stop the War!”, održaće se u Galeriji Centra za kulturu u Ulcinju, 23. aprila 2022. godine, sa početkom u 17:30 časova.

Koncept koncerta je izgrađen na činjenicama da rat donosi samo bol i patnju, a kada se osjećajnost izgubi, ljudskoj okrutnosti nema kraja.

Zajedno i odlučno mi moramo okončati nasilje i mržnju koju vidimo u zemljama širom svijeta. Trebali bismo graditi mostove mira kroz umjetnost i muziku, koristeći zajednički jezik, kojim ćemo dotaknuti duše i emocije jedni drugih.

Stoga Vas naš orkestar poziva da uživate u izvođenju muzičkih djela svjetske klasične muzike, i poznatih djela iz različitih zajednica koje žive na Kosovu i u Crnoj Gori.

Ovim koncertom izražavamo solidarnosti sa svima onima koji i dalje stradaju u ratovima širom svijeta. Takođe ovo je ohrabrenje i podrška svima koji saosjećaju sa drugima, koji se zalažu za zaštitu ljudskih prava, koji doprinose promovisanju kulture nenasilja i izgradnji mira.

Ulcinj, kao mjesto gdje se susrijeću mnoge kulture sa dugom istorijom suživota u harmoniji i miru, odslikava tu ljepotu pluralizma i različitosti. Tako da smo odlučili da upravo iz Ulcinja pošaljemo našu poruku mira svijetu.

Ovaj projekat se sprovodi u partnerstvu sa organizacijom KURVE Wustrow iz Njemačke i finansijski je podržan od strane Njemačkog Saveznog Ministarstva za Ekonomsku Saradnju i Razvoj (BMZ).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

EPCG: NOVA, POVOLJNIJA POLITIKA POPUSTA ZA DOMAĆINSTVA
EPCG: NOVA, POVOLJNIJA POLITIKA POPUSTA ZA DOMAĆINSTVA

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) je, na 45. vanrednoj sjednici, održanoj u Nikšiću, 6. jula 2022. godine, donio Odluku o utvrđivanju popusta za električnu energiju distributivnih kupaca

Klađenje bez depozita je omogućeno!
Klađenje bez depozita je omogućeno!

Sportska kladionica Meridian: Kladi se bezuplate depozita i ostvari moćne dobitke!   Klađenje bez uplate depozita je omogućeno! Ako razmišljate kako da se zabavite u slobodno vrijeme, mi imamo savjet

Večeras u Starom gradu: PROMOCIJA ZAŠTIĆENIH PODRUČJA
Večeras u Starom gradu: PROMOCIJA ZAŠTIĆENIH PODRUČJA

Ministarstvo evropskih poslova i Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma organizuju u srijedu, 6. jula 2022. godine promociju Strategije EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR) i zaštićenih

Islamska zajednica: U SUBOTU PRVI DAN KURBANSKOG BAJRAMA
Islamska zajednica: U SUBOTU PRVI DAN KURBANSKOG BAJRAMA

U subotu, 9. jula, je prvi dan Kurbanskog, odnosno hadži Bajrama, saopšteno je iz Islamske zajednice. Dan ranije, u petak, je Dan Arefata, po islamskom vjerovanju, jedan od najodabranijih dana u godini,

CEDIS: U ČETVRTAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U ČETVRTAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u četvrtak, 7. jula,bez struje ostati sljedeća naselja: -u terminu od 11:00 do 13:30 sati: dio naselja Donji Štoj