Povodom 45 godina od katastrofalnog zemljotresa: MJESEC EDUKACIJE I U ULCINJU

U susret obilježavanja 45 godina od razornog zemljotresa, koji je pogodio Crnu Goru 15. aprila 1979. godine, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju, zajedno sa Direktoratom za zaštitu i spašavanje, MUP-a CG organizuje niz edukativnih radionica na temu “Sve što nismo znali o zemljotresima i šta raditi kada se dogode”. Time od 15. aprila započinje MJESEC EDUKACIJE tokom kojeg će se kroz radionice i tematski kreirani edukativni materijal raditi na  povećanju nivoa znanja o trusnim karakteristikama Crne Gore i okruženja, mjerama prevencije i postupanju tokom jačih zemljotresa.

MJESEC EDUKACIJE osmišljen je da se odvija kroz više aktivnosti sa ciljem da se mlađa populacija i zainteresovani građani bliže upoznaju na temu zemljotresa i načinima postupanju kada se oni dese. Aktivnosti će obuhvatiti, održavanje radionica, podjelu edukativnog materijala i emitovanje video sadržaja sa najvažnijim pojmovima iz seizmologije.

Radionice i podjela edukativnog materijalakoje su pripremilizaposleni Sektora za seizmologiju i Direktorata za zaštitu i spašavanje, uz podršku Lokalnih samouprva održaće se u Ulcinju, Tivtu, Podgorici i Beranama.

Edukativni materijal, flajer i video sadržaji,  koji će se koristiti tokom predviđenih aktivnosti, biće dostupani na web prezentaciji Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u dijelu koji je namijenjen za seizmologiju http://www.meteo.co.me/, kako bio dostupan svim zainteresovanim građanima.

Postojeći sajt Sektora za seizmologijuhttp://www.seismo.co.me, simbolično u ponedeljak 15. aprila na dan obilježavanja godišnjice zemljotresa biće ugašen. Time web prezentacija Sektora za seizmologiju u potpunosti prelazi na glavni sajt ZHMS-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Zbog vožnje pod dejstvom droga: ULCINJANINU MJESEC DANA ZATVORA
Zbog vožnje pod dejstvom droga: ULCINJANINU MJESEC DANA ZATVORA

Ulcinjanin Lj.M. (24) osuđen je u hitnom postupku na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga. Sutkinja odjeljenja Suda za prekršaje u Ulcinju Anka Kekić

Sinoć na Maloj plaži: VEČE ZA PAMĆENJE SA DŽEJLOM I EDISOM
Sinoć na Maloj plaži: VEČE ZA PAMĆENJE SA DŽEJLOM I EDISOM

Ulcinjska Mala plaža 21. maja bila je epicentar sjajnih muzičkih dešavanja u organizaciji TO Ulcinj. Veče povodom obilježavanja Dana nezavisnosti otvorio je crnogorski izvođač Edis Agić koji je dobro poznatim

Ljudmila Mila Popović: JEDNA JE CRNA GORA! JEDINSTVENA ZEMLJA INTERKULTURE
Ljudmila Mila Popović: JEDNA JE CRNA GORA! JEDINSTVENA ZEMLJA INTERKULTURE

Univerzum je pametni dizajn u kojem vlada sinhronicitet! Sva bića, sve životne forme i svi fenomeni su u njemu međusobno povezani i međuzavisni.  Ovo duhovno i naučno plemenito znanje nas uči kako da percipiramo

Osnovni sud Ulcinj: RAZBOJNIK OSUĐEN NA ČETIRI GODINE
Osnovni sud Ulcinj: RAZBOJNIK OSUĐEN NA ČETIRI GODINE

Sudija Osnovnog suda u Ulcinju Artan Kroma donio je presudu kojom je optuženog N.M. (38) oglasio krivim i osudio na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine, zbog krivičnog djela razbojništvo. Riječ je o osobi

Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ
Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ

Državljanin Albanije Z.L. (44) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, saopšteno je iz Suda za prekršaje. “On je sinoć oko 21 časova u jednom ugostiteljskom objektu u ulici “Majke Tereze”