Povodom Božića: Čestitali Đeka, Bajraktari, Abazović, Nimanbegu …

Povodom predstojećeg Božića, jednog od najvećih hrišćanskih praznika, u ime Ministarstva ljudskih i manjinskih prava i u svoje ime, ministar Fatmir Đeka uputio je iskrene čestitke pravoslavnom sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vjernicima/ama u Crnoj Gori.

“Želim da Božić proslavite u dobrom zdravlju, sa svojom porodicom i prijateljima u ljubavi i slozi. Neka nas ovi blagi dani ujedine na putu pomirenja, pomognu nam i podstaknu nas da budemo bolji, čuvamo i njegujemo jedno od naših najvećih bogatstava, bogatstvo različitosti koje dijelimo. Želim da duhovna snaga najradosnijeg hrišćanskog praznika bude putokaz i poruka da svi u Crnoj Gori jedni drugima budemo uvjek prijatelji u sreći i nevolji, da ravnopravno gradimo bolje sjutra za sve, društvo jednakih mogućnosti bez diskriminacije”, rekao je Đeka.

 

Čestitka predsjednika Opštine Ulcinj Omera Bajraktarija

U ime Opštine Ulcinj i u svoje lično ime, svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovjesti želim srećan Božić.

Neka praznični dani donesu radost, sreću i toplinu u vaše domove. Želim Vam da ih provedete sa svojim najmilijima u prazničnoj i radosnoj atmosferi.

Srećan Božić!

 

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović čestitao je svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori i svijetu Badnji dan i Božić uz želju da nas ovi dani podsjete na važnost uzajamnog poštovanja, praštanja, čuvanja dostojanstva i razumijevanja drugog i drugačijeg.

“Božićni praznici bude nadu da svijet može biti humanije, bolje i pravednije mjesto za život”, naveo je Abazović.

On je građanima poželio dobro zdravlje, mir u duši, radost u mislima i da Božić provedu sa najbližima, tkajući niti koje će vječno povezati naša srca i ojačati duh zajedništva u susret boljoj budućnosti za sve nas.

 

Predsjednik Nove demokratske snage Forca Genci Nimanbegu čestitao je Božić.

“Čast mi je da u svoje ime i u ime Nove Demokratske Snage – Forca izrazim najsrdačnije čestitke povodom Božića svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti. Želim da u ove svečane praznične dane u vašim porodicama zavlada mir i sreća s nadom da će ova godina biti godina blagostanja za sve nas. Živjeli i da slavite još puno godina”, naveo je Nimanbegu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ
Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ

Državljanin Albanije Z.L. (44) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, saopšteno je iz Suda za prekršaje. “On je sinoć oko 21 časova u jednom ugostiteljskom objektu u ulici “Majke Tereze”

CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA
CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA

JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore nastavila je akciju pod  nazivom „Naše knjige u vaše škole“. Cilj da se pojedinim  školama koje izvode nastavu na albanskom jeziku ili dvojezično

Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI
Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI

Prošlo je više od 75 godina od donošenja Opšte deklaracije o ljudskim pravima koja u središte stavlja dostojanstvo i pravednost te jednakost svih ljudskih bića. Donošenje Deklaracije obilježilo je nastavak

Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA
Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA

Ispred zgrade Osnovnog suda u Ulcinju danas su se, na poziv Advokatske komore Crne Gore, okupili ulcinjski advokati kako bi izrazili protest zbog napada na svog kolegu Aleksandra Simonovića. Ovaj advokat

Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI
Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI

U Ženevi se danas održava sastanak Komiteta koji prati sprovođenje Konvencije za eliminaciju svih oblika diskriminacije žena. Delegaciju Crne Gore, koju čini 21 član, predvodi ministar ljudskih i manjinskih