Predsjednik Bajraktari za RTCG: MOST NA BOJANI DOPRINJEĆE STVARANJU NOVE ANTALIJE

Most preko Bojane povezaće 30 kilometara plaže i stvoriti regiju koja će biti nova Antalija, kazao je predsjednik Opštine Ulcinju Omer Barjaktari.

Na sjednici Vlade Crne Gore i Albanije potvrđen je dogovor dvije zemlje da do 2024. izgrade most preko rijeke Bojane a koji će spajati Ulcinj i ljetovalište Velipolje u Albaniji.

Barjaktari taj projekat smatra jednim od najvećih vizionarskih projekata u posljednjih 30 godina a koji se tiču Opštine Ulcinj.

“To je veliki projekat kako za Ulcinj i Crnu Goru tako i za našu povezanost sa Albanijom, turističku i ekonomsku budućnost naše zemlje. To će biti katalizator naše turističke i ekonomske aktivnosti i mislim da će ovo Ulcinj i Veliku plažu pretvoriti u nosioca razvoja cijele Crne Gore”, kazao je Barjaktari.

Most će skratiti put do Albanije za 70 kilometara, biće dugačak 310 metara a širok oko 4 metra. Koštaće oko 20 miliona eura.

“To će biti značajan projekat i za nas i za Albaniju, ali i čitav region. Biće i novi simbol mobilnosti građana i privrede. Mislim da je to pravi pogodak. Most će koštati oko 20 miliona eura. Mislim da ta cijena u odnosu na značaj projekta nije velika, jer će Ulcinj dobiti novi granični prijelaz i novu vrijednost. Približava nas i aerodromu u Tirani, biće udaljen skoro kao i aerodrom u Podgorici i to je jedna od prednosti za Ulcinj. Doprinijeće i privlačenju stranih direktnih investicija u Opštinu Ulcinj”, kazao je Barjaktari.

On navodi da će povezivanjem Ulcinja i Velipolja most povezati 30 kilometara plaže što, kako je kazao, može biti nova Antalija.

“Ovaj most stvara jedinstvenu regiju dugu skoro 30 kilometara. 30 kilometara pješčane plaže, mislim da je to najveći turistički potencijal u Evropi. To može da bude nova Antalija i nešto neviđeno u turističkoj ponudi ne samo Crne Gore već i privredi Albanije, Hrvatske i Grčke”, kazao je Barjaktari.

Smatra da će ova regija biti i sjajna prilika za investicije.

“Razgovarali smo i sa investitorima sa Bliskog istoka koji blagonaklono gledaju na ovaj most i vide Ulcinj i Velipolje kao jednu regiju i to će biti sjajna prilika i za investicije u narednom periodu”, kazao je Barjaktari. (RTCG)

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Abazović: ULCINJ JE NA PRAVOM PUTU
Abazović: ULCINJ JE NA PRAVOM PUTU

“Raduje što smo udruženim snagama preduzeli aktivnosti kako bi sačuvali strateški važne opštinske i državne resurse, kao što su Solana, Valdanos i Ada, ali i iznikli iz pepela nekadašnje simbole grada,

Đukanović: Ulcinj je grad sa kojim se naša savremena Crna Gora s ponosom može predstaviti
Đukanović: Ulcinj je grad sa kojim se naša savremena Crna Gora s ponosom može predstaviti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Dana opštine Ulcinj, predsjedniku Opštine Omeru Barjaktariju, predsjedniku Skupštine opštine Ardijanu Mavriću, odbornicima i svim građanima

NVO Drug: Rezultati Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora”
NVO Drug: Rezultati Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora”

Stručna komisija ocijenila je radove Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora” koji je bio raspisan u periodu Decembar–Februar. Literarni konkurs je raspisan u okviru projekta ,,Prepoznaj,

CZIP: Ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju
CZIP: Ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju

Velika kolonija vodenih ptica koja se nalazi u Gornjem Štoju ugrožena je nelegalnim građevinskim radovima koji se odvijaju na svega 50 metara od same kolonije. Najugroženija je, prije svega, jedina kolonija

Ulcinj: RENOVIRANA I OPREMLJENA HITNA POMOĆ
Ulcinj: RENOVIRANA I OPREMLJENA HITNA POMOĆ

U Ulcinju je u petak svečano otvoren Zavod za hitnu medicinsku pomoć koji je renoviran i opremljen savremenom opremom. Na ovaj način zaposleni će imati bolje uslove za rad, a svi pacijenti mogućnost za