Primorski Portal: Kapitalac ulovljen na živi mamac

Vrhunski ribolovni doživljaj imao je Amir Žuđelović (31) u uvali Utjeha –Komina ranom zorom, kada je  ulovio  kapitalca- škaram dugačak 110 centimetara, i težak  5, 5  kilograma,

Ovaj ulov zaslužuje poseban osvrt što zbog “krupne ribe”, što zbog njene dinamične borbe, a i izvrsnog gastronomskog doživljaja nakon uspješnog ribolova.

Za Amira Žuđelovića koji se ribolovom bavi dvadesetak godina –  ulov ovakvog kapitalca- evropske barakude,  je  ribarski san pretočen u javu s prvim svitanjem.

– Ulovio sam je na “živi mamac”.Na barci sam bio sa ocem Fikom.  Izvlačenje je trajalo oko 15 minuta. Nije bilo lako. Bila je to prava borba čovjeka i ribe, kazao je Žuđelović  za Primorski portal ističući da se ovakva riba baš rijetko lovi u crnogorskim vodama Jadranskog mora.

Prema ribolovačkim pričama – krupan škaram poseban je izazov.

Više je razloga. Izdužena čeljust naoružana je snažnim, oštrim i velikim zubima koji mu daju mogućnost da iz jedne tačke napadne sve što se nađe oko njega… poput krokodila.

Tako oblikovana čeljust, poput aparata za tranžiranje, prelazi u  vretenasto, elegantno tijelo prošarano karakterističnim prugama.

Taj “maneken” među morskim predatorima, najaktivniji je u periodima „zone sumraka“ što ga čini gotovo mističnom, egzotičnom lovinom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Osnovni sud Ulcinj: PODGORIČANINU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA
Osnovni sud Ulcinj: PODGORIČANINU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA

Miroslavu Baletiću (50) iz Podgorice u petak je nakon saslušanja u Osnovnom sudu u Ulcinju određen pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke, potvrđeno je Pobjedi nezvanično.

Hotel Mediteran: PRODAJA INVENTARA DO PONEDJELJKA
Hotel Mediteran: PRODAJA INVENTARA DO PONEDJELJKA

Još samo 3 dana 499 euro Uzimaš sve unutrar sobe.   +382 69 154180 Hotel Mediteran – Ulcinj

Murati: ZATEKLI SMO 12.000 EURA NA ŽIRO-RAČUNU, DANAS IMAMO OKO MILION
Murati: ZATEKLI SMO 12.000 EURA NA ŽIRO-RAČUNU, DANAS IMAMO OKO MILION

Sekretar Sekretarijata za budžet i finansije u Opštini Ulcinj Arijan Murati kazao je da se nastavlja odličan rezultat u pogledu prikupljanja budžetskih prihoda . Kako je naveo, na žiro-računu Opštine Ulcinj

ŽRK Ulcinj: NAREDNE SEDMICE KREĆE TAKMIČENJE U PRVOJ LIGI
ŽRK Ulcinj: NAREDNE SEDMICE KREĆE TAKMIČENJE U PRVOJ LIGI

Ženski rukometni klub “Ulcinj” počinje drugu sezonu u Prvoj ženskoj ligi Crne Gore. Prošle godine u prvoj sezoni naš klub osvojio je odlično 4. mjesto. Ove sezone želja nam je da zadržimo isti uspjeh jer

EPCG: NASTAVLJAJU SE POPUSTI I U NAREDNA TRI MJESECA
EPCG: NASTAVLJAJU SE POPUSTI I U NAREDNA TRI MJESECA

Popust za utrošenu električnu energiju koji je važio od 1. jula do 30. septembra, primjenjivaće se do posljednjeg dana ove godine, odlučio je Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG). Kako su