Pristina: OTVORENO PREDSTAVNISTVO ATLAS BANKE

Atlas banka otvorila je danas predstavništvo u Prištini, što je, kako je ocijenjeno, doprinos unaprijeđenju sveukupnih odnosa između Crne Gore i Kosova, prenosi Mina biznis.

Izvršni direktor crnogorske Atlas banke, Đorđe Đurđić, rekao je da je odluka o otvaranju predstavništva u Prištini donijeta cijeneći rastuću povezanost ekonomija Crne Gore i Kosova, sve veći obim robne razmjene, kao i broj turista sa Kosova.

“Građanima Kosova stavljamo na raspolaganje našu široku paletu proizvoda koja uključuje retail, corporate, depozitne kreditne poslove, usluge plaćanja prema inostranstvu kroz široku mrežu korespodentnih banaka u više valuta, usluge široke palete platnih kartica, e-commerce-a kao i elektronskog i mobile bankinga”, naveo je Đurđić.

Takođe, kako je dodao, Atlas banka je time dodatno osnažila međunarodnu mrežu i potvrdila internacionalnu orjentaciju pa se pored predstavništva u Beogradu, Limasolu, našla i Priština.

Prema njegovim riječima, odlukom da brzo daju dozvolu za rad crnogorskoj banci kosovske vlasti su pokazale da je to tržište liberalno i otvoreno što će imati uticaj na dalje planove Atlasa za investicije na Kosovu, ne samo u bankarstvu.

Ministar trgovine Kosova, Bernard Nikaj, ocijenio je da saradnja u regionu sve više jača, a posebno između Kosova i Crne Gore.

“Tržište Kosova svakim danom sve više pokazuje atraktivnost za strane investicije”, rekao je Nikaj i garantovao punu podršku Vlade Kosova Atlas banci.

Mentor Geci iz Centralne banke Kosova, kazao je da je bankarski jedan od najrazvijenijih sektora privrede.

On je naveo da je ukupno sedam banaka na Kosovu u vlasništvu stranaca, a Centralna banka je dala punu podršku bankarskom sistemu i stranom kapitalu na Kosovu.

“Centralna banka Kosova nastaviće da razvija bankarski sistem i daje punu podršku svim bankama na Kosovu”, poručio je Mentor.

Predstavništvo Atlas banke u Prištini nalazi se na Bulevaru Billa Klintona, a direktor je Agron Batalli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Opština: NOVI IZGLED ULCINJSKE ČARŠIJE

Predsjendik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari je saopštio da je rekonstrukcija ulcinjske Čaršije projekat koji će potpuno promijeniti centar grada, odnosno dio od Trga maslina pa do Džamije Namazdjah. “Najbitniji dio projekta jeste izmjena i unifikacija

U srijedu sjednica Skupština opštine: PODSTICAJNE MJERE ZA POLJOPRIVREDU, ODLUKA O ZARADAMA…
U srijedu sjednica Skupština opštine: PODSTICAJNE MJERE ZA POLJOPRIVREDU, ODLUKA O ZARADAMA…

Predsjednik Skupštine opštine Ulcinj Ardijan Mavriq sazvao je za narednu srijedu, 29.03.2023. godine, prvu sjednicu prvog redovnog zasjedanja lokalnog parlamenta koja će se održati u Velikoj sali Skupštine

Maštaš da otputuješ u svemir? Sada imaš priliku
Maštaš da otputuješ u svemir? Sada imaš priliku

Da li ste ikada zamišljali sebe u kosmičkom odijelu, da otputujete u svemir i koračate neistraženim planetama? Ako si jedan od nas sanjalica i želiš da posmatraš planete iz ptičje perspektive, predstavljamo

Opština: NOVI IZGLED ULCINJSKE ČARŠIJE
Opština: NOVI IZGLED ULCINJSKE ČARŠIJE

Predsjendik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari je saopštio da je rekonstrukcija ulcinjske Čaršije projekat koji će potpuno promijeniti centar grada, odnosno dio od Trga maslina pa do Džamije Namazdjah. “Najbitniji

Ulcinj: NOVIM HOTELOM NA SUKI UPRAVLJAĆE „HILTON“
Ulcinj: NOVIM HOTELOM NA SUKI UPRAVLJAĆE „HILTON“

Kompanija “Royal“ iz Prištine, koja će graditi hotel na Suki, dogovorila je da operater tog objekta bude čuveni hotelski brend „Hilton“, saznaje Portal Ul-info. Premijer Dritan Abazović izjavio je u utorak

CEDIS: I U PETAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: I U PETAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u petak, 24. marta, bez struje ostati sljedeća naselja: -u terminu od 8:00 do 15:00 sati: Zoganje, Donja Briska Gora,