Privrednici iz Biznis zone: BARIKADE NA PUTU, OPSTINA NEMOCNA

Zaptim 3“Ovih dana se digla velika galama oko prilaznog puta koji vodi od Solanskog puta prema privrednim objektima, a koja prolazi preko imovine porodice Hajduković”, kaže se u reagovanju šest privrednih subjekata koji svoje poslovne objekte imaju na području industrijske zone.

Oni navode da spor sa porodicom Hajdukovic traje od februara mjeseca i da su pokušali da ga riješe dogovorom, “na način što bi nam ustupili par kvadrata za ulaz iz Solanskog puta i okuke prema našim objektima”, kaže se u reagovanju i dodaje:

Bili  smo uvjereni da će nam ova stara ulcinjska porodica izaći u susret kao komsijama i sadašnjim vlasnicima parcela od kojih su neke i od njih kupljene, ustupiti par kvadrata zemljišta da bi naši kamioni nesmetano obavljali svoju djelatnost tim prije što je zemljiste kupljeno sa pravom koriscenja puta do nasih privrednih objekata. Medjutim, na to razumijevanje nismo naišli, već su nas uslovili da kupimo kompletnu parcelu sa desne strane puta u povrsini od 1.300 m2 po cijeni od 150 eur/m2, što mi nismo prihvatili, iako smo im predlozili još jednu varijantu da nam se prosiri ovaj put za cca 2 metra cijelom dužinom puta, što čini površinu od nekih 200m2, koje bismo mi platili za neku prihvatljivu cijenu. Ni ovaj predlog nije prihvaćen, jer su insistirali na  svom predlogu, a to je kupovina kompletne parcele od 1300 m2.

Milsimo da ponudjena cijena od 150 eur/m2, uz insistiranje da kupimo svih 1300 m2 što čini cijenu od oko 200.000 eura, po principu uzmi ili ostav, je nerealna jer se po toj cijeni moze kupiti zemljiste na pjeni od mora, a trenutna cijena zemljišta na tom području nije viša od 20 do 30 eura po m2. A da li je to ucjena neka gradjani sami procijene, tim prije sto u tih 1300 m2, ulazi i jedna urbanistička parcela u povrsini od 900 m2 za gradnju poslovnog objekta koja nama uopste ne treba.

Posto nas nisu uspjeli ucijeniti krenuli su na postavljanje betonskih stubova sa bodljikavom zicom sto nam onemogucava prolaz šleperima i većim kamionima, čime nam se nanosi velika i teško nadoknadiva šteta.

Spor smo pokušali riješiti dogovorom, uprkos činjenici da je za ovo područje donesen DUP Ulcinjsko Polje, koji predviđa pristupni put do naših objekata širine 6 m. Radi pravilnog informisanja javnosti, naglašavamo da ovakvo plansko rješenje predstavlja obavezu za organe lokalne samouprave da nam u cilju realizacije ovog planskog dokumenta obezbjede putnu infrastrukturu do naših objekata, što znači da taj dio zemljista treba ekspropriisati od njihovih vlasnika o time obezbijede planirani put od 6m.Posebno naglašavamo da ovi privredni objekti posjeduju građevinsku i upotrebnu dozvolu, za koje su državi plaćena pozamašna sredstva, tako da je na nadležnim organima Opštine obaveza da se ovaj spor što prije okonča i nama obezbjedi nesmetano obavljanje naših poslova.

Što se tice izjava po medijima gospodina Hajdukovica koji je pokusao da citavu ovu stvar prebaci na polje nacionalizma i navodnog pritiska na njih kao na građane pravoslavne vjeroispovjesti iste sa gnušanjem odbacujemo i ne želim ni da ih komentarišemo, a građani će znati da procjene ko je zapravo pokrenuo ovaj slučaj, jer i mi kao i gospodin Hajduković jedino želimo da zaštitimo svoje interese u ovom slučaju.

Za rješenje ovog problema obratili smo se u vise navrata nadleznim organima lokalne samouprave, presjedniku Opstine, Komunalnoj policiji da nam izadju u susret i rijese ovaj problem na način što će nam obezbjediti nesmetan pristup našim poslovnim objektima .

Do sada kako smo informisani da je donijeto je rjesenje o uklanjanju tih stubova ali izgleda da nadlezni organi ne mogu ili nece  da izvrse rijesenja koja su sami donijeli .

Nadležnim organima u Opštini je dobro poznato da ovi privredni subjekti u tom dijelu industrijske zone zaposljavaju preko 100 radnika, da godisnje privredjuju oko 5-6 miliona eura, da redovno podmiruju sve svoje obaveze prema drzavi.

Ovakvo ponašanje nadležnih organa stvara veliko nezadovoljstvo kod nas, jer sve ovo dugo traje i s pravom smo svaki dan sve vise ubjeđeni da je u pitanju ili nemoć ili nedostatak volje nadležnih da postupe u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, tim prije što je u pitanju ograđivanje državne imovine, odnosno puta koji je javno dobro, jer se radi o javnom putu, koji se godinama koristi na isti način.

Ovim putem pozivamo nadležne organe lokalne uprave da preduzmu sve zakonske mjere iz svoje nadleznosti, a prije svega da uklanjanjem prepreka omoguće nesmetano korišćenje postojećeg puta na način kako je godinama korišćen. Pored toga, treba da sprovedu postupak eksproprijacije nepokretnosti u cilju realizacije planskih dokumenata, radi obezbjeđenja puta u skladu sa DUP Ulcinjsko polje.

Upozoravamo nadležne organe da je ovakvo stanje neizdrživo za sve nas, jer svakim danom trpimo nenadoknadivu štetu zbog otežanog pristupa našim objektima, tako da ćemo biti prinuđeni da na svaki zakonom predviđeni način tražimo zaštitu svojih prava, jer mi ništa drugo ne tražimo samo ono na šta po zakonu imamo pravo, a to je nesmetan pristup našim objektima, bez namjere da na bilo koji način ne samo porodici Hajduković  već nikome ne nanesemo štetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Vlada CG: DATA SAGLASNOST ZA UGOVOR ZA LOKALITET BIVŠEG HOTELA “JADRAN“
Vlada CG: DATA SAGLASNOST ZA UGOVOR ZA LOKALITET BIVŠEG HOTELA “JADRAN“

Vlada Crne Gore na sjednici u ponedjeljak, kojoj je predsjedavao premijer Dritan Abazović, dala je saglasnost Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom da zaključi Aneks sporazuma sa kompanijom “Royal“

Predsjednički izbori: KAKO JE ULCINJ GLASAO U PRVOM KRUGU?
Predsjednički izbori: KAKO JE ULCINJ GLASAO U PRVOM KRUGU?

U Crnoj Gori je juče održan prvi krug predsjedničkih izbora u kojem se takmičilo sedam kandidata. U drugom krugu naći će se kandidati DPS Milo Đukanović i Evrope sad Jakov Milatović. Na glasanje je, prema

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 20. i 21. marta, bez struje ostati sljedeća naselja:   u ponedjeljak: – u terminu

Direktor ZHMP, Niković: HVALA OPŠTINI ULCINJ I FONDACIJAMA „ULQINI PËR ULQIN“, „ANA E MALIT“ I „KRAJA“ NA DONACIJI
Direktor ZHMP, Niković: HVALA OPŠTINI ULCINJ I FONDACIJAMA „ULQINI PËR ULQIN“, „ANA E MALIT“ I „KRAJA“ NA DONACIJI

Opština Ulcinj, sa predsjednikom Omerom Bajraktarijem, fondacije „Ulqini për Ulqin“, „Ana e Malit“ i „Kraja“, uručili su donaciju Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore za renoviranje prostorija hitne

Ispuni misiju i osvoji ulaznicu!
Ispuni misiju i osvoji ulaznicu!

    Želiš da učestvuješ na odabranim pokerturnirima? Ne čekaj i osvoji ulaznice u vrijednosti od 1€ do čak 200€!   Meridian Casino testira tvoje poker vještine. Promocija “Jack of all trades”