Proces zbog nezakonitog zapošljavanja u Opštini: SUDIJA NIJE PRIHVATILA SPORAZUM

Sutkinja specijalnog odjeljenja Višeg suda Ana Vuković u ponedjeljak nije prihvatila sporazum o priznanju krivice koji je bivši sekretar za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Opštine Ulcinj Mustafa Gorana zaključio sa Specijalnim državnim tužilaštvom, pišu Vijesti.

Prema sporazumu sa SDT, okrivljeni Gorana priznao je učešće u nezakonitom zapošljavanju 84 osobe u Opštini Ulcinj.

Goranin branilac, podgorički advokat Zoran Piperović, potvrdio je Vijestima da ga je o odluci suda upoznao klijent.

”Ako je tako, za mene je to potpuno nejasno i neočekivano”, prokomentarisao je Piperović, rekavši da nešto više o tome može kazati tek kada dobije odluku suda.

U Višem sudu u Podgorici, početkom marta održano je ročište na kojem je razmatran taj sporazum o priznanju krivice.

Prema nagodbi koju je sklopio sa Specijalnim tužilaštvom, Gorana je dogovorio da u zamjenu za priznanje bude osuđen na uslovnu kaznu, kao i da na ime kazne uplati u državnu kasu 4.000 eura.

Osim Gorane, za krivično djelo nesavjesni rad u službi optužen je i bivši predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, bivši predsjednik Skupštine Opštine Ilir Čapuni, sekretar za budžet i finansije Sead Osmanović, načelnik Službe za zaštitu i spašavanje Saubih Mehmeti i sekretar Komunalne policije Milazim Mustafa.

Za razliku od Čapunija, oni se terete da su krivično djelo počinili po prethodnom dogovoru sa Nrekićem, koji je dao saglasnost za zapošljavanje.

Ukoliko sud ne usvoji sporazum, priznanje okrivljenog se ne može koristiti kao dokaz u krivičnom postupku, već se uništava, a krivični postupak se nastavlja kao da sporazuma nije ni bilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 1. i 2. oktobra, bez struje ostati sljedeća naselja: u ponedjeljak: – u terminu od

CDPR: Oktobar – mjesec borbe protiv kancera dojke
CDPR: Oktobar – mjesec borbe protiv kancera dojke

U Crnoj Gori se poslednjih godina godišnje registruje preko 400 novooboljelih osoba od kancera dojke, nezvanično za 2019. godinu oko 500, dok broj umrlih godišnje nekoliko poslednjih godina uvijek prelazi

SJAJNA VIJEST – Stigao je THUNDERKICK!
SJAJNA VIJEST – Stigao je THUNDERKICK!

  Novo u Meridianu! Uživaj u magijifantastičnih slotova! Isprobaj magične igre izabavi se uz grmljavinu bonusa igrajućiThunderkick slotove!   Zadovoljne igrače Meridiana očekuje jošjedna sjajna

Osnovni sud Ulcinj: PODGORIČANINU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA
Osnovni sud Ulcinj: PODGORIČANINU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA

Miroslavu Baletiću (50) iz Podgorice u petak je nakon saslušanja u Osnovnom sudu u Ulcinju određen pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke, potvrđeno je Pobjedi nezvanično.

Hotel Mediteran: PRODAJA INVENTARA DO PONEDJELJKA
Hotel Mediteran: PRODAJA INVENTARA DO PONEDJELJKA

Još samo 3 dana 499 euro Uzimaš sve unutrar sobe.   +382 69 154180 Hotel Mediteran – Ulcinj