Promocija: NIKOLAIDIS PREDSTAVIO SVOJU NOVU KNIGU U SARAJEVU

 

AndrejiAndrej Nikolaidis predstavio je u srijedu veče u Sarajevu svoj novi roman “Mađarska rečenica”, koji je objavila u izdavačka kuća “Buybook”. Uz autora, o romanu je govorio i novinar Ahmed Burić.

Kako prenosi klix.ba, sarajevska promocija knjige “Mađarska rečenica” poslužila je kao prilika da autor pročita odlomke iz svog romana, ali i da se porazgovara o utiscima iz romana i književnosti uopšte.

Nikolaidis je na promociji šaljivo rekao da je na skupu riječ o promociji na kojoj autor treba da priča o svom romanu, a da to nije dobro.

“Ja živim koliko mogu izolovan. Nema me na društvenim mrežama. Moja komunikacija sa svijetom je prilično jednosmjerna. To je u jednom smislu dobro. Ma kako nakaradne promocije bile, ima nešto dobro u tom konceptu. Ali, piscu ne bi trebalo dati da promoviše svoje knjige”, kazao je Nikolaidis.

Dodao je da je nezahvalno da autor razgovara o svojoj knjizi, imajući u vidu da je sve što je imao da kaže kazao zapravo u knjizi.

Ahmed Burić je kazao da je roman “Mađarska rečenica” bolji nego što je očekivao, a da se od Nikolaidisa kao autora zaista mnogo očekuje.

“Nema ovakvih tekstova kod nas previše. Roman nosi sa sobom jednu filozofsku notu koja nas sve sjedinjava u ovom beznađu i u sebičluku postkomunističkih zemalja”, kazao je Burić.

Dodao je da je Andrej Nikolaidis čovjek koji ne shvata svoju literaturu preozbiljno.

“Ja se grozim ljudi koji uopšte pisanje i cijeli taj poziv shvataju preozbiljno i od toga prave neku tešku misiju. Ja znam veliki broj tipova koji su zaglavili u nacionalizmu, zato što su mislili da su imali neki mesijanik kompleks u svojim knjigama”, naveo je Burić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Nedelja pokera donosi 100.000€ zagarantovane zarade!
Nedelja pokera donosi 100.000€ zagarantovane zarade!

  Pokeraši, da li ste spremni? Ekskluzivna pokerponuda, očekuje nas ove sedmice. Promocija“Sunday Supreme” imaće takmičare širomsvijeta, a dio iste možeš biti i ti.   Za poker stolom, pokaži

CEDIS: I U ČETVRTAK BEZ STRUJE DIO ULCINJ
CEDIS: I U ČETVRTAK BEZ STRUJE DIO ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i četvrtak, 23. marta, bez struje ostati sljedeća naselja: – u terminu od 08 do 14 sati: dio

Ulcinj: PONUDA ZA POSAO U “RESTORANU RIVA“ NA PRISTANU
Ulcinj: PONUDA ZA POSAO U “RESTORANU RIVA“ NA PRISTANU

Riva Restaurant & Terrace je objavio potrebu za: konobarima/cama, pomoćnicima konobara/ica, šankerima, pomoćnicima šankera, pomoćnicima/ama u kuhinji, sobaricama, čistačicama… Kontakt: hotel-riva@hotmail.com

Ramazanska poruka hafiza Bugarija: OBNOVIMO POVJERENJE!
Ramazanska poruka hafiza Bugarija: OBNOVIMO POVJERENJE!

Sva hvala, zahvala, veličina i moć pripadaju samo Allahu, Gospodaru svih svjetova. Neka je Allahov blagoslov na Učitelja svijeta, Miljenika Muhammeda, a.s., na njegovu požrtvovanu porodicu, plemenite i

Islamska zajednica: VEČERAS PRVE TERAVIJE, SJUTRA PRVI DAN POSTA
Islamska zajednica: VEČERAS PRVE TERAVIJE, SJUTRA PRVI DAN POSTA

Iz Islamske zajednice Ulcinja je saopšteno da će večeras u svim ulcinjskim džamijama biti održane prve teravije. To znači da je sjutra, u četvrtak, 23. marta, prvi dan posta mjeseca Ramazana. Ove godine