Protokol: SASTANAK CUNGU-GVOZDENOVIC

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu i njegovi saradnici imali s danas radni sastanak sa Ministrom održivog razvoja i turizma Branimirom Gvozdenovićem i njegovim saradnicima, kao i direktorom JP Regionalni vodovod Goranom Jevrićem. Na ovome satsanku se razgovaralo o mnogim pitanjima značajnih za razvoj turizma u opštini Ulcinj. Interesovanje za Ulcinj je u vidom porastu što pokazuje i posjeta turističkih berzi kao i porast od 60% prodaje kapaciteta postojećih hotela u odnosu na prošlu godinu, ocjenio je Cungu. Priprema i završetak Prostorno urbanističkog plana finasiran od Vlade Crne Gore predstavlja važan trenutak za Ulcinj, naglasio je Cungu. On je izrazio svoje zadovoljstvo da novi nacrt ovog plana, koji je već gotov, uključuje primjedbe i sugestije lokalne uprave, naročito po pitanju tretiranja Valdanosa. Naime, na novom nacrtu plana, na Valdanosu je predviđeno smanjenje kapaciteta kreveta sa 1600 na 900 kao i očuvanje maslinade u okolini Valdanosa što stvara predpostavku za pokretanje postupka za povraćaj maslina starim vlasnicima. Na osnovu ovog nacrta Solana će se tretirati kao zaštićena zona koja će biti očuvana i valorizovaa u funkcji razvoja turizma. Proširenje prostora oko Mavriana u ovom planu ima veliki značaj za valorizacju tog prostora, što predstavlja značajno pitanje za opštinu Ulcinj oko kojeg će se dalje razgovarati, naveo je Cungu. Nacrt plana će za desetak dana biti dostupan i za javnost.
Zajedničke aktivnosti u ubrzanju procesa investicija opštini Ulcinj predstavile su značajnu tačku ovoga stasanka. Veliki napredak u infrastrukturi kao i planovi u unapređenju i izgradnje komunalne infrastrukture kroz pomoć Njemačke Vlade, stvaraju pretpostavke da se Ulcinju vrati značaj turističkog grada koji je ranije imao ne samo u Crnoj Gori već i šire. Investicija u Ulcinju treba da stvore uslove da se na ovome dijelu nude kapaciteti od četri i pet zvjezdica i zbog toga su urađenje i određene promjene u porezkoj politici koja će ubuduće obezbjediti značajna porezka opterećenja za hotele koje ne obezbjeđuju razvojne projekte koje grantuju novu ponudu u Ulcinju, naglasio je Gvozdenović. Na sastanku se ocjenilo da projekti kao Hotel Mediteran, Iberostar na Velikoj plaži predstavljaju projekte koji se mogu veoma brzo realizovati i zbog toga su zajedničke aktivnosti od velikog značaja. Nastup na sajmu investicija u Minhenu predstavlja veliku šansu za opštinu Ulcinj ali drugi sajmovi koji slijede nakon Minhena.
Na satanku pored pozitivne procijene turističke sezone koja je rezultat dobrih priprema u prethodnom periodu, razgovaralo se i o nedostatcima i pripremama za narednu turističku sezonu koje uključuju i aktivnosti JP Morskog dobra. Ministar Gvozdenović je naglasio da je potrebno da se svaki tender za 2014 godinu završi u 2013 godini što će obezbjediti i kvalitetniju i dužu ponudu u plažama. Potreba proširenja graničnog prelaza Sukobin je takođe pitanje koje koje je otvoreno na sastanku.
Prisutni su pozitivno ocijenili današnji sastanak i složili da je ovo početak jednog pozitivnog toka turizma u Ulcinju i Crnoj Gori.
(Integralno saopštenje kabineta predsjednika opštine)
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Kumare – spot: NEMA PLAĆANJA RAČUNA BEZ QR KODA
Kumare – spot: NEMA PLAĆANJA RAČUNA BEZ QR KODA
HAPPY HOUR U MERIDIANU!
HAPPY HOUR U MERIDIANU!

Idealan početak vikenda uz Meridian online kazino! Učini da tvoj “happy hour” traje cijeli dan!   Petak volimo svi, jer je petak kraj radne nedjelje,

Đeka Majkama Srebrenice: VI STE I NAŠE MAJKE
Đeka Majkama Srebrenice: VI STE I NAŠE MAJKE

  Ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Crne Gore Fatmir Đeka je u četvrtak sa predstavnikom Građanske alijanse Milanom Radovićem darovao maramu (šamiju)

Ulcinj: PREDSTAVLJEN LOKALNI PLAN ZAPOŠLJIVOSTI MLADIH OPŠTINE ULCINJ
Ulcinj: PREDSTAVLJEN LOKALNI PLAN ZAPOŠLJIVOSTI MLADIH OPŠTINE ULCINJ

Danas smo pred zvaničnicima Lokalne samouprave, javnih institucija i drugih aktera, predstavili dokument LOKALNI PLAN ZAPOŠLJIVOSTI MLADIH.   Ovaj plan predstavlja dodatnu vrijednost za Opštinu

Coca Cola HBC Crna Gora: PREZENTACIJA EKOLOŠKE KAMPANJE “UHVATI ČIST TALAS” U PONEDJELJAK U ULCINJU
Coca Cola HBC Crna Gora: PREZENTACIJA EKOLOŠKE KAMPANJE “UHVATI ČIST TALAS” U PONEDJELJAK U ULCINJU

  U periodu od jula do septembra kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora, zajedno sa preko 15 partnera iz državnog sektora, lokalne administracije, NVO sektora i