Radnici „Otranta”: SRAMOTA JE STO NAM RADE

Radnici ulcinjskog Otranta poručili su na današnjoj sjednici parlamentarne Komisije za kontrolu privatizacije da su u težoj situaciji nego oni iz nikšićkog “Metalca”, prenosi Antena M.

Osim neisplaćenih zarada, kao najveći problem navode to što im je vlasnik, koji je otišao iz Crne Gore, negdje zaključao radne knjižice, pa ne mogu ni u penziju, a ni da traže novi posao. Država se, uprkos stalnim molbama, kažu, na njih dvije godine nije osvrnula. Njihov problem nije mogao da se rješava ni na današnjoj sjendici komisije, jer se pozivu za učešće nisu odazvali predstavnici ministarstva turizma i rada.

Za radnika Amira Resulbegovića to je sramotno, jer je njegova i situacija njegovih kolega, , teža nego onih iz “Metalca”. „Nismo došli ovdje da se šalimo i šetamo po Podgorici nego nas je muka natjerala. I veća muka nego onih koji se nalaze ispred Vlade. Sramota je za državu jer je ovo 38. mjesec da se niko nije pomjerio zbog radnika hotela Otrant“, poručio je Resulbegović.

Kao najveći problem, radnici ali i poslanici, vide to što su zaposlenima zaključane radne knjižice više od dvije godine, pa im je prvi zadatak da knjižice budu vraćene. Šefkija Ljamović kaže da radnici očekuju da u zaključcima Komisije bude navedeno da „onaj koji je glavni“ vrati radnicima knjižice da negdje mogu da se zaposle ili da odu u penziju uz socijalni program.

Predsjednik Komisije Janko Vučinić (DF) ističe da se firma, koja je vlasnik Otranta ne zna adresa od kad je, kako kaže, pobjegla iz Crne Gore, a prije toga, na osnovu vlasništva, podigla kredit od gotovo 10 miliona eura. Vučin ić naglašava da je Otrant školski primjer loše privatizacije.

„Sumnjamo da je bilo korupcije na viskom nivou, pranja novca i organizovanog kriminala zbog načina na koji je hotel Otrant išao iz ruke u ruku “, naveo je Vučinić.

Branko Čavor (DPS) kazao je da se zalaže da radnici dobiju svoja prava, ali da Komisija nije ni sud ni tužilaštvo. „Mi nismo tijelo koje razmatra dokaze nego trenba da donesemo zaključak u kojem ćemo da navedemo da tužilac ispita one koji imaju dokaze i smatraju da je bilo nezakonitih stvar”, kazao je Čavor.

Komisija će danas uputiti predlog nadležnim ministarstvima da što prije riješe probleme zaključanih radnih knjižica za 260 radnika koji su godinama bez posla a ono što su zaradili, nije im isplaćeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Skoplje: GJEKA, HOXHA I XHURRETA KOD XHAFERIJA
Skoplje: GJEKA, HOXHA I XHURRETA KOD XHAFERIJA

Ministar ljudskih i manjinskih prava u Vladi Crne Gore Fatmir Gjeka sa saradnicima, državnim sekretarom Astritom Hoxhom i direktorom Direktorata za unaprijeđenje i zaštitu prava manjinskih naroda i drugih

Turistička organizacija: U ULCINJU BORAVI 1.645 GOSTIJU
Turistička organizacija: U ULCINJU BORAVI 1.645 GOSTIJU

Na ulcinjskoj rivijeri krajem krajem marta se bilježi odlična posjeta, saopšteno je iz Turističke organizacije. Kako se navodi, ovih dana u ovoj opštini odmara 1645 gostiju i gotovo su svi stranci. Najveći

Abazović: KAPETAN KARAMANAGA DA BUDE U ODBORU DIREKTORA “BARSKE PLOVIDBE”
Abazović: KAPETAN KARAMANAGA DA BUDE U ODBORU DIREKTORA “BARSKE PLOVIDBE”

Premijer Dritan Abazović je na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore zatražio da u Odboru direktora Barske plovidbe bude imenovan kapetan iz Ulcinja Mehdi Karamanaga. Abazović je saopštio da je Vlada predložila

Sjutra konačno počinje najveći infrastrukturni projekat: DOLAZE PREMIJER, PREDSTAVNIK EU I AMBASADOR NJEMAČKE
Sjutra konačno počinje najveći infrastrukturni projekat: DOLAZE PREMIJER, PREDSTAVNIK EU I AMBASADOR NJEMAČKE

U Ulcinju će sjuta biti održana ceremonija povodom početka radova na projektu rekonstrukcije i izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema u opštini Ulcinj. Riječ je o projektu Vlade Crne Gore i Opštine

Ulcinj: POČASNI GRAĐANI STEINACKER, BEQIRAJ I DOBRECI
Ulcinj: POČASNI GRAĐANI STEINACKER, BEQIRAJ I DOBRECI

Bivša njemačka ambasadorka u Crnoj Gori Gudrun Elizabeth Steinacker, predsjednik Udruženja Ulcinjana u Draču Zyhni Beqiraj i (posthumno) prof. dr Sim Gjon Dobreci biće proglašeni počasnim građanima Ulcinja,