Ramusović: I „KOMUNA“ NA DRUŽENJU SA FUDBALSKIM LEGENDAMAU ULCINJU

Uredništvo časopisa Komuna podijelilo  je više stotina primjeraka učesnicima i predstavnicima medija fudbalskog spektakla održanog prethodnog vikenda u Ulcinju.

U okviru regionalnog spektakla u kojem je u Ulcinju od 11 do 14.novembra uzelo učešće oko stotinu sportskih i fudbalskih legendi ex Jugoslavije i veliki broj sportskih novinara najeminentnijih medija bivše zajedničke države, a povodom promocije dokumentarnog filma i knjige Ivana Gudelja,legendarnog fudbalera splitskog Hajduka kojem su prisustvovale najveće fudbalske zvijezde sa prostora SFRJ, među kojima i: Fazlagić, Šurjak, Hadžibegić, Baždarević, Karasi, Musemić, Miročević, Šećerbegović, Šestić, Savićević, Prekazi, Pašić, Ferhatović, Mujezinović, Jerolimov, Cukrov, Đurković, Kustudić, ,Bakrač, Kanatlarovski, Mladenović, Hadžiabdić, Župić, Radanović, Bursać, Vujović, Batrović, Vorotović, Mihajlović, Kapetanović, Žaveli, Skokić, Radović, upriličena je i nekonvencijalna promocija časopisa “Komuna” koja je privukla veliku pažnju velikih sportskih imena.

“Naime, u direktnom razgovoru sa fudbalskim veličinama koje su obilježile jedan prostor i jedno vrijeme, što čini nezaobilaznu stranicu kolektivne kulture sjećanja, predstavnici časopisa ‘Komuna’ su predstavili svoj bogati opus posvećen zaštiti sveukupne baštine i multikulturalizma Crne Gore”, saopšteno je iz tog časopisa.

Fudbalske zvijezde poput Gudelja, Baždarevića, Hadžibegića, Musemića, Šurjaka,Miročevića, Kustudića, Karasija,Šećerbegovića, Vorotovića i ostalih, posebno su zainteresovali tematski brojevi posvećeni Fudbalskom savezu Crne Gore, Olimpijskom komitetu Crne Gore, kao i broj posvećen Ulcinju, gradu domaćinu ovog i za evropske okvire atraktivnog spektakla čiji je inicijator bio Pavle Pepđonović, dugogodišnji sportski radnik, humanitarac i veliki prijatelj časopisa Komun@.

Tom prilikom razmijenjene su i konkretne ideje oko moguće saradnje, kao i oblika promocije nostalgičnih mjesta i događaja kolektivne kulture sjećanja ex-YU prostora.

“U znak pažnje i sjećanja na sjajno okupljanje koje će fudbalskim zvijezdama i brojnim eminentnim novinarskim imenima sa prostora regiona ostati u trajnom sjećanju uredništvo ‘Komune’ poklonilo je brojnim gostima više stotina primjeraka ovog časopisa kojom prilikom je Amer Ramusović, direktor i glavni urednik jedinstvenog neprofitnog časopisa na prostoru Balkana, održao radni sastanak sa uglednim novinarskim imenima koji su iz susjednih zemalja došli u Ulcinj u čast i povodu promocije ovog sportsko-kulturološkog spektakla izuzetno važnog i za ulcinjski i crnogorski turizam kojem su regionalni mediji posvetili veliku pažnju”, zaključuje se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

CEDIS: I U PETAK BEZ STRUJE DIJELOVI ULCINJA
CEDIS: I U PETAK BEZ STRUJE DIJELOVI ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u petak, 9. decembra, u terminu 8 do 15 sati, bez struje ostati sljedeća

Ostvari zaradu bez ikakvih ulaganja!
Ostvari zaradu bez ikakvih ulaganja!

I kad mislite da ne može bolje, može. Bonus dobrodošlice u Meridianu je pojačan! Naime, od 01.09., svi novoregistrovani korisnici meridianbet.me sajta, biće nagrađeni sa

GP URA: KOJE INVESTICIJE SE PLANIRAJU U DRŽAVNOM BUDŽETU ZA NAREDNU GODINU NA TERITORIJI OPŠTINE ULCINJ
GP URA: KOJE INVESTICIJE SE PLANIRAJU U DRŽAVNOM BUDŽETU ZA NAREDNU GODINU NA TERITORIJI OPŠTINE ULCINJ
Hotel “Nobel”: Otvorena izložba “Lavirint duše” Mirka Dragovića
Hotel “Nobel”: Otvorena izložba “Lavirint duše” Mirka Dragovića

U Ulcinju je, u hotelu “Nobel”, u utorak otvorena izložba slika “Lavirint duše” akademskog slikara Mirka Dragovića iz Podgorice. Izložbu su otvorili mr Amer Ramusović,

Meta izabrala Httpool by Aleph za ovlašćenog prodajnog partnera u Crnoj Gori
Meta izabrala Httpool by Aleph za ovlašćenog prodajnog partnera u Crnoj Gori

Podgorica, 1. decembra– Httpool by Aleph i Meta najavili su da će ove dvije kompanije sarađivati u Crnoj Gori u okviru programa ovlašćenih prodajnih partnera