Reakcije na protest na Adi: BUDI SE GRAĐANSKA HRABROST I SOLIDARNOST

“Protest na Adi, odnosno performans koji je u subotu pred kapijom na Adi organizovao MOGUL, uz podršku još nekoliko nevladinih organizacija iz ostalih djelova Crne Gore, pokazao je da se u Ulcinju budi gra­đan­ske hra­bro­st i so­li­dar­no­st”, izjavio je predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije Andrija Ćetković.
On je istakao da je takođe in­di­ka­tiv­no da naj­ve­ći broj onih ko­ji su naj­gla­sni­ji po ka­fa­na­ma i stal­no se bu­ne pro­tiv te ka­pi­je ni­je­su do­šli na skup. “Oči­to je da se ra­di o ve­li­koj ko­li­či­ni stra­ha ko­ju de­mon­stri­ra ba­ha­ti vla­sto­dr­žac, a da strah i ni­je neosno­van po­ka­zu­je ogro­man broj po­li­caja­ca u uni­for­ma­ma i ci­vi­lu koji je bio u subotu na tom mirnom okupljanju građana Ulcinja”, dodao je on.
Sa ovim slučajem je u ponedjeljak poslanik Pozitivne Crne Gore u državnom Parlamentu Dritan Abazović upoznao specijalnog izaslanika Ujedinjenih nacija za slobodu mišljenja i izražavanja Frenk la Ru, koji je ovih dana boravio u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

0 Responses

  1. Gospodin Abazović je trebao prvo da se upozna sa činjenicama sobzirom da se radi o pravosnažno presuđenoj stvari od osnovnog suda u Ulcinju,poznat kao predmet Kuzman Srđana protiv Mikana Zeca,gdje sud presuđuje da je kapija i naplata ulaza na Adi zakonita,presuda je donešena 2011 g.Mislim da svaki drugi komentar je suvišan.To što upravo oni koji se tobož pozivaju na prava ne žele priznati presude svoje države,skojima su itekako bili od nadležnih upoznati još više govori o njima samim.Oprosti im bože neznaju što čine,kako sami rekoše,više su uspjeli policije da sakupe no građana.
    Da budem jasan,pravo na protest svakako ali na rušenje odluka suda ulicom,performansima i ostalim mnipulacijama,to nikako ne ide odnosno ide u korist jihove štete.

  2. @ADA
    Ne znam za tu presudu ali ako je to istina onda je ovo tuzna drzava. Stvarno je prava demagogija optuzivati nekoga da ne postuje zakone svoje drzave, u zemlji gdje policija, sudstvo i vlada krse isti vise od svakog pojedinca. U zemlji gdje se donose presude u zavisnosti od zelje nekog kapadahije, u ovom slucaju na bazi prohtjeve tvog direktora. I da ne zaboravim, o kojoj ti pravnoj drzavi pricas kad su pre sezonu, dve, drzavne inspekcijske sluzbe odlucile da treba skinuti kapiju a tvoj direktor rece “NECU”, i ostade ziv, on i kapija. podrska Abazovicu i druzini a ti samo uzivaj u tvom dobrom poslu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Osnovni sud Ulcinj: PODGORIČANINU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA
Osnovni sud Ulcinj: PODGORIČANINU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA

Miroslavu Baletiću (50) iz Podgorice u petak je nakon saslušanja u Osnovnom sudu u Ulcinju određen pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke, potvrđeno je Pobjedi nezvanično.

Hotel Mediteran: PRODAJA INVENTARA DO PONEDJELJKA
Hotel Mediteran: PRODAJA INVENTARA DO PONEDJELJKA

Još samo 3 dana 499 euro Uzimaš sve unutrar sobe.   +382 69 154180 Hotel Mediteran – Ulcinj

Murati: ZATEKLI SMO 12.000 EURA NA ŽIRO-RAČUNU, DANAS IMAMO OKO MILION
Murati: ZATEKLI SMO 12.000 EURA NA ŽIRO-RAČUNU, DANAS IMAMO OKO MILION

Sekretar Sekretarijata za budžet i finansije u Opštini Ulcinj Arijan Murati kazao je da se nastavlja odličan rezultat u pogledu prikupljanja budžetskih prihoda . Kako je naveo, na žiro-računu Opštine Ulcinj

ŽRK Ulcinj: NAREDNE SEDMICE KREĆE TAKMIČENJE U PRVOJ LIGI
ŽRK Ulcinj: NAREDNE SEDMICE KREĆE TAKMIČENJE U PRVOJ LIGI

Ženski rukometni klub “Ulcinj” počinje drugu sezonu u Prvoj ženskoj ligi Crne Gore. Prošle godine u prvoj sezoni naš klub osvojio je odlično 4. mjesto. Ove sezone želja nam je da zadržimo isti uspjeh jer

EPCG: NASTAVLJAJU SE POPUSTI I U NAREDNA TRI MJESECA
EPCG: NASTAVLJAJU SE POPUSTI I U NAREDNA TRI MJESECA

Popust za utrošenu električnu energiju koji je važio od 1. jula do 30. septembra, primjenjivaće se do posljednjeg dana ove godine, odlučio je Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG). Kako su