Real Estate: NOVI TURISTIČKI PROIZVOD „SABATAJ CEVI – MESIJA NA NAŠIM PROSTORIMA“

Obavještavamo javnost da je Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore, Odlukom od 01.07.2022. godine, u okviru Programa podsticajnih mjera u oblasti turizma za 2022.godinu., a u okviru Mjere IV – Razvoj inovativnih turističkih proizvoda u ruralnom, kulturnom, zdravstvenom, sportskom i drugim vidovima turizma, dodjelilo sredstva i podržalo projekat „SABATAJ CEVI – MESIJA NA NAŠIM PROSTORIMA – ULCINJ”. Ovom podrškom, Projekat je dobio status novog turističkog proizvoda.

Pomenuti Projekat ima za zadatak, promovisati kulturnu baštinu Crne Gore, kroz veoma značajnu i interesantnu temu. Predanja o boravku i životu Sabataja Cevija u Ulcinju. Osvrt na njegov život u burnom XVII vijeku, koji je ostavio dubok trag i pečat na kulturološku i tradicionalnu sliku naše najjužnije opštine. Sabatejevih 10 posljednjih godina života u Ulcinju stvara kompoziciju slika i narativa koje se prenose sa koljena na koljeno. Sa velikim poštovanjem, u određenim krugovima, pominje se njegovo ime, smatrajući velikom čašću što je takav intelektualac svog vremena poslednje godine života, proveo na ovim prostorima.

Projekat ima nekoliko elemenata, te će javnost, kao i svi ostali subjekti, biti upućeni na vrijeme o započinjenju istog. Početak je planiran za avgust tekuće godine.

Nosilac projekta je DOO Real Estate & Co. Autor i koordinator projekta Biserka Milić.

Projekat su podržali Opština Ulcinj kao i TO Ulcinj, navode u saopštenju iz DOO “Real Estate & Co”-Ulcinj koje potpisuje direktor Ćazim Resulbegović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 1. i 2. oktobra, bez struje ostati sljedeća naselja: u ponedjeljak: – u terminu od

CDPR: Oktobar – mjesec borbe protiv kancera dojke
CDPR: Oktobar – mjesec borbe protiv kancera dojke

U Crnoj Gori se poslednjih godina godišnje registruje preko 400 novooboljelih osoba od kancera dojke, nezvanično za 2019. godinu oko 500, dok broj umrlih godišnje nekoliko poslednjih godina uvijek prelazi

SJAJNA VIJEST – Stigao je THUNDERKICK!
SJAJNA VIJEST – Stigao je THUNDERKICK!

  Novo u Meridianu! Uživaj u magijifantastičnih slotova! Isprobaj magične igre izabavi se uz grmljavinu bonusa igrajućiThunderkick slotove!   Zadovoljne igrače Meridiana očekuje jošjedna sjajna

Osnovni sud Ulcinj: PODGORIČANINU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA
Osnovni sud Ulcinj: PODGORIČANINU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA

Miroslavu Baletiću (50) iz Podgorice u petak je nakon saslušanja u Osnovnom sudu u Ulcinju određen pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke, potvrđeno je Pobjedi nezvanično.

Hotel Mediteran: PRODAJA INVENTARA DO PONEDJELJKA
Hotel Mediteran: PRODAJA INVENTARA DO PONEDJELJKA

Još samo 3 dana 499 euro Uzimaš sve unutrar sobe.   +382 69 154180 Hotel Mediteran – Ulcinj