RTCG – Ulcinj: JOŠ SE ČEKA NA POČETAK PREGOVORA O FORMIRANJU VLASTI  

Do sada samo neformalni, a krajem ove ili početkom naredne sedmice – počeće i zvanični razgovori partija o formiranju vlasti u Ulcinju.

Koalicija “Za novi početak”, na čelu sa URA koja je osvojila najviše – 14 mandata, očekuje da s Forcom formira lokalnu vlast.

“Ako svi budemo mislili o stanju u Ulcinju, onda je to koalicija koja to može da postigne. Ja sam optimističan da to može da bude naredna lokalna vlast u Ulcinju”, kazao je za TVCG Omer Bajraktari iz koalicije “Za novi početak”.

S potencijalnim partnerima – Forcom i koalicijom koju predvodu DUA, neformalno su razgovarali i u DPS-u i Bošnjačkoj stranci koji su na izborima osvojili šest mandata.

“Očekujem pozitivan odgovor koalicionih partnera. Svakako nas očekuju formalni razgovori. Naše pregovore da krenu još intenzivnije i eventualno formiranje vlasti u Ulcinju”, naveo je Haki Mavrić iz liste “DPS i BS”.

Za razgovore s Forcom zainteresovani su i u koaliciji Demokratske unije Albanaca i Demokratskog saveza koji su osvojili šest mandata. Zvanični zahtjev već su poslali.

“Realno je očekivati da vlast u Ulcinju vrše nacionalne albanske partije pošto imaju većinu mjesta u lokalnom parlamentu”, kazao je Saubih Mehmeti iz Albanske koalicije DUA-DS.

A iz Force, koja je osvojila pet mandata, poručuju da nemaju favorite. Svim partijama će, kažu, predstaviti program pa će onda odlučiti s kim će.

“Mišljenja sam da to što ćemo predstaviti biti prihvatljivo za sve. To nijesu uslovljavanja nego razvoj i nešto što će biti linija nečega što ne smije da se pređe”, ističe Ardijan Mavrić iz Force.

Da će formiranje manjinske vlade ubrzati i formiranje vlasti u Ulcinju, smatraju Demokrate koje su u tom gradu osvojile dva mandata. Oni već znaju s kim neće.

“Za nas nijesu prihvatljivi bilo kakvi pregovori i dogovori s DPS-om. Ali izgleda smo i po tome jedinstveni u Ulcinju”, kazala je Milica Radulović iz Demokrata.

Dok vrijeme za dogovor teče, građani Ulcinja očekuju da lokalna vlast bude formirana što prije jer je turistička sezona na pragu.

Ipak, sumnjaju da će političari ispuniti sva predizborna obećanja.

A obećano bi trebalo da bude i ispunjeno. Vrijeme je da se svi okrenu razvoju grada, bilo s pozicije vlasti ili opozicije, poručuju Ulcinjani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Hidrolog Burić: Za eroziju na Adi kriva politika, a ne neznanje
Hidrolog Burić: Za eroziju na Adi kriva politika, a ne neznanje

Za kvalitetno i trajno rješenje erozije na Adi Bojani država Crna Gora ima stručno znanje, ali problem postaje komplikovan kada znanje zavisi isključivo od politike. To je “Vijestima” kazao profesor Mihailo

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

  Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 27. i 28. juna, bez struje ostati sljedeća naselja: u ponedjeljak, u terminu od 08

U ponedjeljak nastavak sjednice SO: NA DNEVNOM REDU I IZBOR POTPREDSJEDNIKA OPŠTINE
U ponedjeljak nastavak sjednice SO: NA DNEVNOM REDU I IZBOR POTPREDSJEDNIKA OPŠTINE

Predsjednik Skupštine opštine Ulcinj, Ardian Mavriq zakazao je za ponedjeljak, 27.06.2022. godine, u 11:00. časova, nastavak Druge sjednice Prvog redovnog zasijedanja, koja je sa radom počela 17. juna.

UMUCG: U UTORAK U STAROM GRADU KONCERT GITARSKOG DUA NIKČEVIĆ-BULATOVIĆ
UMUCG: U UTORAK U STAROM GRADU KONCERT GITARSKOG DUA NIKČEVIĆ-BULATOVIĆ

  Udruženje mladih umjetnika Crne Gore organizovaće u utorak 28. juna u muzeju Starog grada Ulcinj koncert poznatog crnogorskog gitarskog dua Darka Nikčevića i Srđana Bulatovića u pratnji Earpiece

Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.
Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.

Iz Fakulteta za mediteranske poslovne studije u Ulcinju saopšteno je da je u toku upis na osnovne akademske studije za 2022/23. godinu. Kako se navodi, sve informacije moguće je dobiti u sekretarijatu