RTCG – Ulcinj: JOŠ SE ČEKA NA POČETAK PREGOVORA O FORMIRANJU VLASTI  

Do sada samo neformalni, a krajem ove ili početkom naredne sedmice – počeće i zvanični razgovori partija o formiranju vlasti u Ulcinju.

Koalicija “Za novi početak”, na čelu sa URA koja je osvojila najviše – 14 mandata, očekuje da s Forcom formira lokalnu vlast.

“Ako svi budemo mislili o stanju u Ulcinju, onda je to koalicija koja to može da postigne. Ja sam optimističan da to može da bude naredna lokalna vlast u Ulcinju”, kazao je za TVCG Omer Bajraktari iz koalicije “Za novi početak”.

S potencijalnim partnerima – Forcom i koalicijom koju predvodu DUA, neformalno su razgovarali i u DPS-u i Bošnjačkoj stranci koji su na izborima osvojili šest mandata.

“Očekujem pozitivan odgovor koalicionih partnera. Svakako nas očekuju formalni razgovori. Naše pregovore da krenu još intenzivnije i eventualno formiranje vlasti u Ulcinju”, naveo je Haki Mavrić iz liste “DPS i BS”.

Za razgovore s Forcom zainteresovani su i u koaliciji Demokratske unije Albanaca i Demokratskog saveza koji su osvojili šest mandata. Zvanični zahtjev već su poslali.

“Realno je očekivati da vlast u Ulcinju vrše nacionalne albanske partije pošto imaju većinu mjesta u lokalnom parlamentu”, kazao je Saubih Mehmeti iz Albanske koalicije DUA-DS.

A iz Force, koja je osvojila pet mandata, poručuju da nemaju favorite. Svim partijama će, kažu, predstaviti program pa će onda odlučiti s kim će.

“Mišljenja sam da to što ćemo predstaviti biti prihvatljivo za sve. To nijesu uslovljavanja nego razvoj i nešto što će biti linija nečega što ne smije da se pređe”, ističe Ardijan Mavrić iz Force.

Da će formiranje manjinske vlade ubrzati i formiranje vlasti u Ulcinju, smatraju Demokrate koje su u tom gradu osvojile dva mandata. Oni već znaju s kim neće.

“Za nas nijesu prihvatljivi bilo kakvi pregovori i dogovori s DPS-om. Ali izgleda smo i po tome jedinstveni u Ulcinju”, kazala je Milica Radulović iz Demokrata.

Dok vrijeme za dogovor teče, građani Ulcinja očekuju da lokalna vlast bude formirana što prije jer je turistička sezona na pragu.

Ipak, sumnjaju da će političari ispuniti sva predizborna obećanja.

A obećano bi trebalo da bude i ispunjeno. Vrijeme je da se svi okrenu razvoju grada, bilo s pozicije vlasti ili opozicije, poručuju Ulcinjani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Rotary Club: DONACIJA BIBLIOTECI KNJIGE PAVLA MIJOVIĆA
Rotary Club: DONACIJA BIBLIOTECI KNJIGE PAVLA MIJOVIĆA

Rotary Club Ulcinj je u srijedu donirao Gradskoj biblioteci u Ulcinju knjige akademika Pavla Mijovića “Ulcinj I”. Imajući u vidu kulturno-istorijski značaj ove knjige i cijenjeći njenu vrijednost za buduće

CEDIS: U ČETVRTAK I PETAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U ČETVRTAK I PETAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u četvrtak i petak, 6. i 7. oktobra, bez struje ostati sljedeća naselja: u četvrtak: -u terminu od 8:00 do 14:45

Centar za kulturu: DIREKTORKA HODŽA SE OBRATILA JAVNOSTI
Centar za kulturu: DIREKTORKA HODŽA SE OBRATILA JAVNOSTI

Poštovani građani, Nakon jednomjesečnog perioda kao v.d. direktorka JP „Centraza kulturu“ – Ulcinj, smatram neophodnim da upoznam širu javnost sa situacijom sa kojom se Centar suočava. Osnovni problem

NARODNA BIBLIOTEKA ULCINJ: BIBLIOTEKE ZA STUDENTE
NARODNA BIBLIOTEKA ULCINJ: BIBLIOTEKE ZA STUDENTE

Povodom 5. oktobra NACIONALNOG DANA PODIZANJA SVIJESTI O BIBLIOTEKAMA, podržali smo akciju BIBLIOTEKA ZA STUDENTE, koju organizuje Centralna univerzitetska biblioteka Univerziteta Crne Gore, u okviru koje

Podgorica: Erste banka kupila S-Leasing
Podgorica: Erste banka kupila S-Leasing

• Erste banka kupila 100% udjela u kapitalu S-Leasing d.o.o. Podgorica • U narednim mjesecima S-Leasing će biti pripojen Erste banci Podgorica – Erste Bank AD Podgorica (Erste banka) kupila je 100% udjela