Saglasje turističkih radnika i ekologa: NOVI MOST NA BOJANI VELIKA ŠANSA ZA ULCINJ

Direktor Turističke organizacije Ulcinj Ćazim Hodžić kazao je “Pobjedi” da Ulcinjani sa velikom nadom očekuju izgradnju mosta zbog mnogo razloga.

– Otvaraju se mnogo veće šanse za iskorišćavanje naših kapaciteta i potencijala. Pored ekonomskih olakšica ovaj most nije važan samo zbog smanjenja puta koji spaja dva grada i dvije države, kojim će se dodatno smanjiti gužve, naročito u ljetnjim mjesecima na zajedničkom GP Sukobin – Murićan, između Ulcinja i Skadra, koji je već godinama najfrekventniji prelaz u državi, nego mi gledamo na izgradnju ovog mosta više kao mogućnost za Ulcinj i razvoj turizma – smatra Hodžić dodajući da je ovo šansa da se napraviti novi turistički proizvod za Ulcinj i Crnu Goru.

– Skraćenje puta do aerodroma u Tirani na samo 75 minuta je nova mogućnost za dolazak turista na ulcinjsku rivijeru kao i potencijalna mogućnost izgradnje novih hotela i dolazak novih investitora koji će prvenstveno gledati blizinu aerodroma do odredišne destinacije. Znamo da prvenstveno, pored turista iz Evrope, turistima sa Dalekog istoka je jako važna blizina aerodroma i oni su turisti koji na svojim odmorima provedu i do 10 dana i za svaku državu se opredijele po dva tri dana – kaže Hodžić po čijem viđenju je ovo mogućnost za privlačenje turista iz dalekih destinacija.

– Smatramo da je ovo nova vizija koja treba da bude pokretanje velikog investicionog ciklusa, naročito u dijelu Velike plaže i Ade Bojane – ističe Hodžić koji vjeruje će se preduzeti mjere i novi koraci da se omogući nesmetano kretanje plovnih objekata rijekom Bojanom.

– Tako da se igradnjom ovog mosta otvaraju šanse za organizaciju jednodnevnih izleta za turiste kroz Bojanu i samim tim povezivanje sa Skadarskim jezerom kao veoma zanimljive turističke atrakcije – poručuje Hodžić i napominje da se ovim takođe otvaraju putevi za apliciranje za nove IPA projekte između Crne Gore i Albanije i nova šansa svih relevantnih institucija da se uključe što više u tome kako bi došlo do realizacije novih projekata.

Ekološki aktivista Dželal Hodžić takođe se raduje projektu. Kaže i da je začuđen da tako malo košta. Takođe tvrdi da ovaj projekat neće poremetiti ekologiju ovog kraja.

– Ovo je mnogo koristan projekat za sve nas. Ne smatram da će ekološki štetiti. Više nam šteti smeće koje je sada prisutno u rijeci – kazao je Hodžić.

Izgradnja mosta preko Bojane i povezivanje dva velika turistička centra biće od izuzetnog značaja za Ulcinj i za razvoj turizma, rekao je za Radio Slobodna Evropa ulcinjski građanski aktivista Džemal Perović.

Pored značajnog skraćenja puta između obala dvije zemlje, Perović ističe približavanje turističkih tržišta Albanije, Grčke, Kosova i šire.

– Savremeni turizam je turizam putnika. Turisti sa Zapada i Istoka Balkan vide kao jedinstvenu destinaciju. Kada planiraju, sada ostaju na jednom mjestu mnogo kraće, želeći posjetiti što više destinacije.

U tom kontekstu, kaže Perović, savremeni putevi dobijaju na značaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Islamska zajednica: VEČERAS PRVE TERAVIJE, SJUTRA PRVI DAN POSTA
Islamska zajednica: VEČERAS PRVE TERAVIJE, SJUTRA PRVI DAN POSTA

Iz Islamske zajednice Ulcinja je saopšteno da će večeras u svim ulcinjskim džamijama biti održane prve teravije. To znači da je sjutra, u četvrtak, 23.

Supermarket SARS: AKCIJA “STOP INFLACIJI“
Supermarket SARS: AKCIJA “STOP INFLACIJI“

  Posjetite nas i iskoristite vrhunsku ponudu koju smo spremili za vas! Akcija važi u svim Sars marketima. Akcija na istaknute proizvode važi od 20.03.

Ministarstvo finansija: Predstavnici „Banke Amerike“ i američki investitori posjetili Crnu Goru
Ministarstvo finansija: Predstavnici „Banke Amerike“ i američki investitori posjetili Crnu Goru

Tim Ministarstva finansija i Centralne banke Crne Gore, na čelu sa ministrom Aleksandrom Damjanovićem, sastao se danas sa predstavnicima Korporacije ,,Bank of America“ (BofA), odnosno

Policija: UHAPŠENA OSOBA KOJA JE DVA PUTA OBIJALA PAŠINU DŽAMIJU
Policija: UHAPŠENA OSOBA KOJA JE DVA PUTA OBIJALA PAŠINU DŽAMIJU

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su rasvijetlili dva slučaja obijanja u Pašinoj džamiji i lišili slobode E.Š. (34) iz Republike Albanije, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE
Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE

Službenici Stanice granične policije i Ulcinj su oduzeli oko 97 killograma skanka, te je daljim aktivnostima sa Odjeljenjem bezbjednosti Ulcinj lišena slobode jedna osoba. Naime,