Saopštenje Vodovoda: RACIONALNIJE TROŠIMO VODU DA BI JE SVI IMALI

U vezi jučerašnjih javnih saopštenja u medijima a povodomjavnog okupljanja gradjana Starog grada zbog iskazanog nezadovoljstva u vezi problema sa redovnim  vodosnabdijevanjem pojedinih  potrošača  u  Starom  Gradu,  ViK  (Vodovod i kanalizacija) Ulcinj daje sljedeće saopštenje za javnost:

Ovlašćeni zaposleni tehničke službe već dvije nedjelje su prisutni u Starom Gradu a sve u cilju praćenja potrošnje kao i otkrivanja mogućih kvarova. Pored ovih aktivnosti, nadležne službe za održavanja vodomjera su pristupile i  čišćenju  ventila,  kao  i vodomjera potrošača  u  Starom  Gradu sa ciljem skidanja  nečistoće i mogućih začepljenja. Takodje se pristupilokontinuiranom  praćenju  potrošnje  vode  u  pojedinim  zonama  na  teritoriji  opštine  Ulcinj  sa  ciljem smanjenja  nenamjenske  potrošnje  i  povećanja  pritiska  u  međuzoni. U medjuvremenu pod ovih aktivnosti, ovo društvo je redovno obavještavalo i zahtjevalo od potrošača u donjoj  zoni  Starog  Grada  da racionalnije koristepotrošnju  vode a sve sa  ciljem  da  se stanovnicima u gornjoj zoni poveća  protok  vode.

Poremećaj redovnog vodosnabdijevanja na ovom dijelu grada,tj. Starog Grada i naselja Liman, takodje je uzrok i velike izgradnje kako stambenih tako i poslovnih  objekata  u  Ulcinjskom  Polju, a što nije pratilo izgradnju nove infrastrukture koja bi pratila povećanu potrošnju na ovom dijelu.

Pored aktivnosti koje se preduzimaju zadnjih dana u vezi sa poboljšanjem situacije u vezi sa vodosnabdijevanjem obaviještavamo javnost da Izvorišta u  opštini  Ulcinj su nahidrološkom minimumu a uzevši  u  obzir i velike temperature zadnjih više od mjesec dana kao i veliki boj posjetilaca, potrošnja vode je na maksimalnim vrijednostima koje ovo društvo može isporučiti te uzimajući u obzir ove okolnosti, očekuje se i narednih dana da budu poteškoće što se tiče redovnog vodosnabdijevanja uz moguće manje prekide.

Na kraju, apelujemo na sve korisnike javnog vodovoda a ujedno i zahtjevamo da što racionalnije koriste vodu i ne koriste istu za zalivanja bašti i drugih javnih površina jer svaka prolivena količina uvećava mogućnost prekida redovnog vodosnabdijevanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 1. i 2. oktobra, bez struje ostati sljedeća naselja: u ponedjeljak: – u terminu od

CDPR: Oktobar – mjesec borbe protiv kancera dojke
CDPR: Oktobar – mjesec borbe protiv kancera dojke

U Crnoj Gori se poslednjih godina godišnje registruje preko 400 novooboljelih osoba od kancera dojke, nezvanično za 2019. godinu oko 500, dok broj umrlih godišnje nekoliko poslednjih godina uvijek prelazi

SJAJNA VIJEST – Stigao je THUNDERKICK!
SJAJNA VIJEST – Stigao je THUNDERKICK!

  Novo u Meridianu! Uživaj u magijifantastičnih slotova! Isprobaj magične igre izabavi se uz grmljavinu bonusa igrajućiThunderkick slotove!   Zadovoljne igrače Meridiana očekuje jošjedna sjajna

Osnovni sud Ulcinj: PODGORIČANINU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA
Osnovni sud Ulcinj: PODGORIČANINU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA

Miroslavu Baletiću (50) iz Podgorice u petak je nakon saslušanja u Osnovnom sudu u Ulcinju određen pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke, potvrđeno je Pobjedi nezvanično.

Hotel Mediteran: PRODAJA INVENTARA DO PONEDJELJKA
Hotel Mediteran: PRODAJA INVENTARA DO PONEDJELJKA

Još samo 3 dana 499 euro Uzimaš sve unutrar sobe.   +382 69 154180 Hotel Mediteran – Ulcinj