Sastanak čelnika Inspekcije i Uprave policije: POJAČANI NADZOR NA PRIMORJU

V.d. direktorice Ana Vujošević i pomoćnica direktora u Sektoru za zaštitu životne sredine, bezbjednost i zdravlja ljudi, socijalne i dječje zaštite dr Višnja Orban sastali su se danas sa direktorom Uprave policije Zoranom Brđaninom  i v.d. pomoćnika direktora Draganom Gorovićem kako bi razgovarali o daljoj saradnji i koordinaciji aktivnosti u toku ljetnje turističke sezone.

Teme sastanaka ticale su se nastupajuće ljetnje turističke sezone i preduzimanja zajedničkih aktivnosti tokom pojačanog nadzora na Crnogorskom primorju.

S obzirom na činjenicu da će inspektori Uprave za inspekcijske poslove biti prisutni u pojačanoj mjeri tokom dva mjeseca ljetnje sezone u šest primorskih opština i da će imati koordinatora u svim primorskim opštinama, naglašen je značaj inteziviranja saradnje ove dvije uprave u cilju što efikasnijeg sprovođenja plana rada tokom sezone.

V.d. direktorice Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević je naglasila da će tokom pojačanog nadzora fokus biti na suzbijanju svih vidova nelegalnog poslovanja, bilo da se radi o suzbijanju sive ekonomije, radu bez odobrenja, neprijavljenim radnicima, svim oblicima nelegalnih prodaja ili drugim djelatnostima koje su u nadležnosti kontrole Uprave.

Vujošević je dodala da su pripadnici Uprave policije uvijek izlazili u susret inspektorima na terenu, pružajući asistenciju tokom vršenja nadzora, posebno tokom prethodne godine kada su sprovođene kontrole poštovanja mjera usljed pandemije COVID 19, kada je koordinator aktivnosti bio v.d. pomoćnik direktora Uprave policije, gospodin Dragan Gorović.

Direktor Uprave policije, gospodin Zoran Brđanin istakao je da će pripadnici Uprave policije biti na raspolaganju inspektorima kao i da će se odrediti kontakt tačke u okviru Plovne jedinice, Sektora granične policije i Sektora policije opšte nadležnosti u cilju što brže komunikacije sa inspektorima i koordinacije zajedničkih aktivnosti na terenu.

Takođe, Brđanin je istakao da će Plovna jedinica Uprave policije sarađivati sa turističkim inspektorima u primorskim opštinama u cilju uspješnije kontrole pružanja usluge prevoza plovnim objektima, kada se prema planu Uprave policije budu sprovodile akcijske kontrole plovnih objekata koje će voditi Plovna jedinica.

Svi prisutni su iskazali odlučnost i spremnost da planove za nastupajuću turističku sezonu sprovedu u djelo i zajedno omoguće maksimalno poštovanje zakonskih normi tokom ljetnjih mjeseci usmjeravajući sve svoje raspoložive resurse u cilju što uspješnije realizacije zacrtanih planova imajući u vidu da svi pokazatelji upućuju da će ovo biti rekordna sezona.

Uprava za inspekcijske poslove zahvaljuje Upravi policije na izraženoj spremnosti za nastavak dobre i profesionalne saradnje i operativnom djelovanju u cilju što efikasnijeg inspekcijskog nadzora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Hidrolog Burić: Za eroziju na Adi kriva politika, a ne neznanje
Hidrolog Burić: Za eroziju na Adi kriva politika, a ne neznanje

Za kvalitetno i trajno rješenje erozije na Adi Bojani država Crna Gora ima stručno znanje, ali problem postaje komplikovan kada znanje zavisi isključivo od politike. To je “Vijestima” kazao profesor Mihailo

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

  Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 27. i 28. juna, bez struje ostati sljedeća naselja: u ponedjeljak, u terminu od 08

U ponedjeljak nastavak sjednice SO: NA DNEVNOM REDU I IZBOR POTPREDSJEDNIKA OPŠTINE
U ponedjeljak nastavak sjednice SO: NA DNEVNOM REDU I IZBOR POTPREDSJEDNIKA OPŠTINE

Predsjednik Skupštine opštine Ulcinj, Ardian Mavriq zakazao je za ponedjeljak, 27.06.2022. godine, u 11:00. časova, nastavak Druge sjednice Prvog redovnog zasijedanja, koja je sa radom počela 17. juna.

UMUCG: U UTORAK U STAROM GRADU KONCERT GITARSKOG DUA NIKČEVIĆ-BULATOVIĆ
UMUCG: U UTORAK U STAROM GRADU KONCERT GITARSKOG DUA NIKČEVIĆ-BULATOVIĆ

  Udruženje mladih umjetnika Crne Gore organizovaće u utorak 28. juna u muzeju Starog grada Ulcinj koncert poznatog crnogorskog gitarskog dua Darka Nikčevića i Srđana Bulatovića u pratnji Earpiece

Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.
Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.

Iz Fakulteta za mediteranske poslovne studije u Ulcinju saopšteno je da je u toku upis na osnovne akademske studije za 2022/23. godinu. Kako se navodi, sve informacije moguće je dobiti u sekretarijatu