Savjetodavno tijelo: VLADA MORA DA IZDVOJI VISE NOVCA ZA SOLANU

SolanaVlada mora izdvojiti više sredstava ukoliko istinski želi da sačuva lokalitet Solane, zaključeno je na sjednici Savjetodavnog tijela, u Ulcinju. Da Nacionalni parkovi treba da nastave da upravljaju ovim prostorom i nakon isteka ugovora 24.avgusta, stav je svih članova ovog tijela.

Javno preduzeće Nacionalni parkovi trebalo bi da nastavi sa upravljanjem na prostoru Solane, zaključeno je na sjednici Savjetodavnog tijela.

“Ugovor ističe 24. avgusta, nadamo se da ćemo taj ugovor produžiti i nastaviti sve aktivnosti u skladu sa planovima upravljanja koje Nacionalni parkovi donose svake godine”, istakao je Elvir Klica, direktor JP Nacionalni parkovi.

Saglasni su i Ulcinjani da ovo preduzeće treba da nastavi da upravlja prostorom Solane, ali upozoravaju da Vlada mora finansijski pomoći, ukoliko želi da sačuva ovaj lokalitet.

“Vlada Crne Gore mora obavezno da da malo više sredstava kako bi se ovaj prostor mogao adekvatno unaprijediti. Smatramo da je to stvarno neophodno, jer situacija na Solani nije baš tako dobra”, kazala je Zenepa Lika iz NVO “dr Martin Šnajder”.

“Mora se opredijeliti više sredstava koja će omogućiti i normalno funkcionisanje voda, ne samo fizičku zaštitu nego i monitoring tih voda, njihov vodostaj, slanost. Tu ne amnestiram ni opštinu Ulcinj, neovisno što su njene finansije ograničene”, rekla je Hatidža Đoni, potpredsjednica opštine Ulcinj.

Očekuju pomoć Vlade i u Nacionalnim parkovima i nagovještavaju da bi uskoro mogla biti kupljena i nova pumpa.

“Sredstva koja je Vlada opredijelila – 200 hiljada eura, nalaze se kod stečajnog sudije I mislim da će u perspektivi od tih sredstava biti pribavljena nova pumpa”, rekao je Klica.

O pokretanju rada fabrike soli nije bilo riječi, jer u Nacionalnim parkovima nemaju ingerencije nad proizvodnjom, ali je sa sjednice poručeno da je ona u interesu svih, kako za očuvanja biodiverziteta i ptičijeg i životinskog svijeta, tako i sa privrednog aspekta za Ulcinj i cijelu državu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Vlada CG: DATA SAGLASNOST ZA UGOVOR ZA LOKALITET BIVŠEG HOTELA “JADRAN“
Vlada CG: DATA SAGLASNOST ZA UGOVOR ZA LOKALITET BIVŠEG HOTELA “JADRAN“

Vlada Crne Gore na sjednici u ponedjeljak, kojoj je predsjedavao premijer Dritan Abazović, dala je saglasnost Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom da zaključi Aneks sporazuma sa kompanijom “Royal“

Predsjednički izbori: KAKO JE ULCINJ GLASAO U PRVOM KRUGU?
Predsjednički izbori: KAKO JE ULCINJ GLASAO U PRVOM KRUGU?

U Crnoj Gori je juče održan prvi krug predsjedničkih izbora u kojem se takmičilo sedam kandidata. U drugom krugu naći će se kandidati DPS Milo Đukanović i Evrope sad Jakov Milatović. Na glasanje je, prema

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 20. i 21. marta, bez struje ostati sljedeća naselja:   u ponedjeljak: – u terminu

Direktor ZHMP, Niković: HVALA OPŠTINI ULCINJ I FONDACIJAMA „ULQINI PËR ULQIN“, „ANA E MALIT“ I „KRAJA“ NA DONACIJI
Direktor ZHMP, Niković: HVALA OPŠTINI ULCINJ I FONDACIJAMA „ULQINI PËR ULQIN“, „ANA E MALIT“ I „KRAJA“ NA DONACIJI

Opština Ulcinj, sa predsjednikom Omerom Bajraktarijem, fondacije „Ulqini për Ulqin“, „Ana e Malit“ i „Kraja“, uručili su donaciju Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore za renoviranje prostorija hitne

Ispuni misiju i osvoji ulaznicu!
Ispuni misiju i osvoji ulaznicu!

    Želiš da učestvuješ na odabranim pokerturnirima? Ne čekaj i osvoji ulaznice u vrijednosti od 1€ do čak 200€!   Meridian Casino testira tvoje poker vještine. Promocija “Jack of all trades”