SDP: Obezbijeđen novac za NVO koje se bave humanitarnim radom u Ulcinju

Odbornica SDP-a u Skupštini opštine Ulcinj Merita Subašić Šabanović podnijela je amandman za obezbjeđivanje novčanih sredstava kao vida pomoći narodnoj kuhinji i drugim NVO koje se bave humanitarnim radom, saopštili su iz te partije.

Subašić-Šabanović je, kako se ističe, podnijela amandman na osnovu zahtjeva koje je proslijedila NVO “Humanitas” a koju čine uglavnom grupe mladih ljudi, entuzijasta i humanista sa ciljem obezbjeđivanja besplatnih obroka i drugih materijalnih potrepština za osobe koje se nalaze na rubu egzistencije a kojih je nažalost preko 300 familija, kako u užem gradskom jezgru, tako i na ruralnim područjima.

“Amandman se odnosi na pomoć ovoj ali i drugim NVO organizacijama kojima je u fokusu pružanje socijalne pomoći u vidu obezbjeđivanje hrane i drugih elementarnih ljudskih potreba. Smatramo da će novo rukovodstvo Opštine Ulcinj, u kojem i SDP participira, imati poseban sluh za ovako bitne i osjetljive stvari. Moramo da istaknemo da nas ne čini srećnim što se veliki broj porodica nalazi na samom rubu životne egzistencije te da na njihovoj muci niko ne treba da skuplja poene ali ne smijemo zabijati glavu u pijesak već moramo odgovorno pristupiti ovom problemu i učiniti sve što je u našoj moći da obezbijedimo što veću pomoć, to je naša obaveza”, navela je u obrazloženju amandmana.

Kako se navodi, SDP je uvijek u vrhu svojih prioriteta imala pitanja koja se tiču životnog standarda građana i socijalne pravde i tako će, kažu oni, “biti i ubuduće, to pokazujemo svojim svakodnevnim djelovanjem”.

“Ovom prilikom izražavamo zahvalnost odbornicima SO Ulcinj, sekretaru Sekretarijata za finansije i budžet kao i predlagaču budžeta predsjedniku Opštine Ulcinj”, dodaju iz te ulcinjske vladajuće stranke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Islamska zajednica: VEČERAS PRVE TERAVIJE, SJUTRA PRVI DAN POSTA
Islamska zajednica: VEČERAS PRVE TERAVIJE, SJUTRA PRVI DAN POSTA

Iz Islamske zajednice Ulcinja je saopšteno da će večeras u svim ulcinjskim džamijama biti održane prve teravije. To znači da je sjutra, u četvrtak, 23. marta, prvi dan posta mjeseca Ramazana. Ove godine

Supermarket SARS: AKCIJA “STOP INFLACIJI“
Supermarket SARS: AKCIJA “STOP INFLACIJI“

  Posjetite nas i iskoristite vrhunsku ponudu koju smo spremili za vas! Akcija važi u svim Sars marketima. Akcija na istaknute proizvode važi od 20.03. DO ISTEKA ZALIHA! Besplatna dostava na kućnu adresu:

Ministarstvo finansija: Predstavnici „Banke Amerike“ i američki investitori posjetili Crnu Goru
Ministarstvo finansija: Predstavnici „Banke Amerike“ i američki investitori posjetili Crnu Goru

Tim Ministarstva finansija i Centralne banke Crne Gore, na čelu sa ministrom Aleksandrom Damjanovićem, sastao se danas sa predstavnicima Korporacije ,,Bank of America“ (BofA), odnosno direktorima za tržišta

Policija: UHAPŠENA OSOBA KOJA JE DVA PUTA OBIJALA PAŠINU DŽAMIJU
Policija: UHAPŠENA OSOBA KOJA JE DVA PUTA OBIJALA PAŠINU DŽAMIJU

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su rasvijetlili dva slučaja obijanja u Pašinoj džamiji i lišili slobode E.Š. (34) iz Republike Albanije, saopšteno je iz Uprave policije. Kako se navodi, osumnjičenom

Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE
Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE

Službenici Stanice granične policije i Ulcinj su oduzeli oko 97 killograma skanka, te je daljim aktivnostima sa Odjeljenjem bezbjednosti Ulcinj lišena slobode jedna osoba. Naime, pripadnici granične i