Sektor za org.kriminal: DVIJE KRIVICNE PRIJAVE ZBOG ELEGALNE EKSPLOATACIJE KAMENA

Policia, PolicijaSlužbenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Odsjeka za suzbijanje teških krivičnih djela, podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju krivičnu prijavu protiv Š.Lj. iz Ulcinja i protiv privrednog društva „Thore trans – cop“ d.o.o., čiji je osnivač i izvršni direktor Š.Lj., zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Takođe, krivična prijava je podnijeta i protiv A.D. iz Ulcinja, predsjednika Savjeta Mjesne zajednice Bratica, Ulcinj, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi, saopšteno je iz policije.

“U postupku izviđaja, u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Ulcinju i Upravom za inspekcijske poslove – Rudarskom inspekcijom, utvrđeno je da su prijavljeni Š.Lj. kao odgovorno lice u pravnom licu „Thore trans – cop“ d.o.o., te i to pravno lice, izvršili krivično djelo koje im se stavlja na teret na način što su, zloupotrebom svog položaja, u namjeri da sebi ili drugom pribave protivpravnu imovinsku korist, u periodu od jula do septembra 2020. godine, na katastarskim parcelama KO Bratica – Ulcinj, koje su upisane u List nepokretnosti kao svojina države Crne Gore izvršili nezakonitu eksploataciju rudno mineralne sirovine – kamena u količini između 3.000 i 4.000 kubna metra.

U istom potupku policija je došla do sumnje da je i A.D. izvršio krivično djelo nesavjestan rad u službi na način što je kršenjem zakona ili drugih propisa ili opštih akata, propuštanjem dužnosti nadzora ili na drugi način očigledno nesavjesno postupao u vršenju službe, iako je bio svjestan da usljed toga može nastupiti teža povreda prava drugog ili imovinska šteta, kao predsjednik savjeta Mjesne zajednice Bratica, sa pravnim licem „Thore trans – cop“ d.o.o., zaključio nezakoniti Ugovor o djelu o „pripremi za rekultivaciju zemljišta“ na zemljištu koje je u vlasništvu Crne Gore, kojim je omogućio navedenom pravnom licu da izvrši nezakonitu eksploataciju kamena čime je država Crna Gora pretrpjela imovinsku štetu u iznosu od oko 100.000 eura”, objasnili su iz policije.

Naime, sprovodeći aktivnosti sa policijskim službenicima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a na osnovu Akcionog plana za suzbijanje sive ekonomije, rudarski inspektor je izvršio inspekcijski nadzor pravnog lica „Thore trans – cop“ d.o.o. tokom kojeg je na području Ulcinja – Mjesne zajednice Bratica, na nepokretnosti kao vlasništvo države Crne Gore, zatekao izvršnog direktora pomenutog preduzeća sa još dva za sada neidentifikovana lica i dvije radne mašine, vlasništvo ovog pravnog lica, u nezakonitoj eksploataciji kamena u količini između 3.000 i 4.000 kubna metra, vrijednosti oko 100.000 eura.

Tokom nadzora, Š.Lj. je priložio nevažeći Ugovor o djelu iz jula 2020, zaključen između Mjesne zajednice Bratica, i pravnog lica „Thore trans – cop“ d.o.o. – Ulcinj.

“Utvrđeno je da ovo pravno lice nema zaključen zakonit koncesioni Ugovor o pravu na detaljna geološka istraživanja i eksploataciju kamena na navedenim katastarskim parcelama, kao i da predmetne parcele u prostornom planu Opštine Ulcinj ne nalaze kao prostor koji je namijenjen za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina.

Takođe, provjerama u Opštini Ulcinj utvrđeno je da nadležni organi Opštine Ulcinj nijesu upoznati sa činjenicom da se na području Mjesne zajednice Bratica, na navedenim katastarskim parcelama, izvode bilo kakvi građevinski radovi, te da Opština Ulcinj nije izdala saglasnost za izvođenje radova na području Mjesne zajednice Bratica ni jednom pravnom ili fizičkom licu”, saopšteno je iz policije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Islamska zajednica: VEČERAS PRVE TERAVIJE, SJUTRA PRVI DAN POSTA
Islamska zajednica: VEČERAS PRVE TERAVIJE, SJUTRA PRVI DAN POSTA

Iz Islamske zajednice Ulcinja je saopšteno da će večeras u svim ulcinjskim džamijama biti održane prve teravije. To znači da je sjutra, u četvrtak, 23. marta, prvi dan posta mjeseca Ramazana. Ove godine

Supermarket SARS: AKCIJA “STOP INFLACIJI“
Supermarket SARS: AKCIJA “STOP INFLACIJI“

  Posjetite nas i iskoristite vrhunsku ponudu koju smo spremili za vas! Akcija važi u svim Sars marketima. Akcija na istaknute proizvode važi od 20.03. DO ISTEKA ZALIHA! Besplatna dostava na kućnu adresu:

Ministarstvo finansija: Predstavnici „Banke Amerike“ i američki investitori posjetili Crnu Goru
Ministarstvo finansija: Predstavnici „Banke Amerike“ i američki investitori posjetili Crnu Goru

Tim Ministarstva finansija i Centralne banke Crne Gore, na čelu sa ministrom Aleksandrom Damjanovićem, sastao se danas sa predstavnicima Korporacije ,,Bank of America“ (BofA), odnosno direktorima za tržišta

Policija: UHAPŠENA OSOBA KOJA JE DVA PUTA OBIJALA PAŠINU DŽAMIJU
Policija: UHAPŠENA OSOBA KOJA JE DVA PUTA OBIJALA PAŠINU DŽAMIJU

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su rasvijetlili dva slučaja obijanja u Pašinoj džamiji i lišili slobode E.Š. (34) iz Republike Albanije, saopšteno je iz Uprave policije. Kako se navodi, osumnjičenom

Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE
Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE

Službenici Stanice granične policije i Ulcinj su oduzeli oko 97 killograma skanka, te je daljim aktivnostima sa Odjeljenjem bezbjednosti Ulcinj lišena slobode jedna osoba. Naime, pripadnici granične i