SELECTIO Grupa: Erste banka četvrti uzastopni put nagrađena certifikatom Employer Partner

Erste Bank AD Podgorica (Erste banka) je četvrti put uzastopno nagrađena Employer Partner certifikatom za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, a koji dodjeljuje SELECTIO Grupa,renomirana grupacija specijalizovana za savjetovanje u ljudskim resursima. Najbolje rezultate Erste banka je ostvarila u procesima strategije zapošljavanja, uvođenja u posao, agenta promjene, dobrobiti i raznolikosti, jednakosti i inkluzije. Najveći napredak u odnosu na godinu ranije, ostvaren je u oblastima uvođenja i razvoja, kao izadržavanja i dobrobiti zaposlenih. 

Erste banka je povećala ulaganja u edukaciju zaposlenih, svi zaposleni imaju tačno definisane individualne razvojne planove, pa je indeks zadovoljstva zaposlenih mogućnostima učenja visokih 95%. Uz to, zaposlenima su na raspolaganju razni novčani i nenovčani benefiti, inicijative za brigu o zdravlju, kao i fleksibilni radni aranžmani.

Certifikat Employer Partner je uručen predsjedniku Upravnog odbora Erste banke Aleksi Lukiću i direktorici Službe ljudskih resursa Tatjani Keković.

Pored sjajnih rezultata ostvarenih u ovogodišnjoj certifikaciji, na više procesa primijetili smo važne iskorake na kojima banka već sada radi. Oni će sigurno biti nagrađeni u idućem certifikacijskom procesu ako nastave u smjeru u kojem su krenuli, što je i bit godišnje obnove certifikata koja iziskuje ponovno zadovoljenje visokih standarda i kontinuirani napredak na putu zadovoljenja potreba zaposlenih i posljedično, poboljšanja poslovnih rezultata kompanije.

U kontekstu izazovne transformacije koju ste prolazili, transparentnost i dobrobit zaposlenih ostali su u glavnom fokusu, što se odrazilo i u vidu značajnog povećanja rezultata certifikovanja. Cijeli tim na to uistinu može biti ponosan!“ – kazala je Lara Šubić Šuša, voditeljka projekta Employer Partner.

Kako bi zadovoljila sve uslove za postizanje certifikata Employer Partner, Erste banka je morala da prođe detaljnu evaluaciju upravljanja ljudskim resursima koja ocjenjuje iskustvo zaposlenih u sedam ključnih etapaemployee lifecyclea*  i 30 ključnih HR**tema. Ovakva evaluacija sistema upravljanja ljudskim resursima je jedina koja istovremeno uzima u obzir dvije perspektive – perspektivu poslodavca i perspektivu zaposlenih. Employer Partner metodologijom pokriveni su svi aspekti HR funkcijeuorganizaciji, a reviziju metodologije SELECTIO HR stručnjaci redovno rade imajući na umu trenutne HR prakse u regionu, najbolje prakse i nove trendove tržišta rada.

„Ponosni smo što smo već četvrtu godinu zaredom nosilac certifikata Poslodavac partner. To podrazumijeva kontinuirano ostvarivanje visokih standarda u upravljanju ljudskim resursima i njihovo unapređivanje iz godine u godinu, kao i primjenjivanje najboljih praksi na tržištu. Ove godine smo u mnogim oblastima napravili značajan pomak, a u ostalim zadržali dobar rezultat. Posebno bih istakla raznolikost, brigu o zaposlenima i njihovom finansijskom zdravlju, na čemu ćemo nastaviti da radimo i u narednom periodu“,rekla je Tatjana Keković, direktorica Službe ljudskih resursa u Erste banci.

Nezavisni certifikacijski tim je veoma visoko ocijenio prakse Erste banke u oblastimaprivlačenja i zaposlenja,transformacije i rasta, kao i HR strateškog savjetovanja, gdje pokazuje snažnu povezanost uspješnih HR praksi i uspješnog poslovanja kompanije.

Employer Partner projekat je ubrzao uvođenje poželjnih HR praksi u regionu. Tokom 18 godina, kroz projekat je sprovedeno 20.000 evaluacija HR sistema zbog čega certifikacijski tim danas ima dubinski uvid u sve tipove organizacija. Svake godine za certifikat se prijavljuje stotinjak organizacija čime se kontinuirano transformiše više od 100 HR sistema na čak 10 tržišta.

 

 

*employee lifecycle (eng. životni ciklus zaposlenog) –  Vremenski period, odnosno faze, kroz koje zaposleni prolazi od momenta zapošljavanja do trenutka izlaska iz kompanije.

** HR (eng. human resources) – ljudski resursi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Albanija radi: ZAVRŠAVA SE PUT ŠENGJIN-VELIPOJA, ULCINJ MNOGO BLIŽI TIRANI
Albanija radi: ZAVRŠAVA SE PUT ŠENGJIN-VELIPOJA, ULCINJ MNOGO BLIŽI TIRANI

Albanski premijer Edi Rama danas je (uz ove fotografije) objavio da će uskoro biti završeni radovi na putu od Šenđina (Shëngjin) do Velipoje. Na ovaj način skratiće se povezanost ova dva albanska turistička

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK DJELOVI ULCINJA BEZ STRUJE
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK DJELOVI ULCINJA BEZ STRUJE

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 22. i 23. jula, bez struje ostati sljedeća naselja:   u ponedjeljak: – u terminu

Bajraktari:  I LOKALNA VLAST SNOSI ODGOVORNOST ZA LOŠU TURISTIČKU SEZONU
Bajraktari:  I LOKALNA VLAST SNOSI ODGOVORNOST ZA LOŠU TURISTIČKU SEZONU

Predsjednik Opštinskog odbora Građanskog pokretsa URA i bivši predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari rekao je da će Ulcinj, ove godine, nažalost, imati jednu od najlošijih sezona zadnjih decenija.

Bar: Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja dobilo licencu za rad
Bar: Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja dobilo licencu za rad

Nevladino udruženje Lea Bar dobilo je licencu za Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u Baru. U skladu sa  standarima Sklonište je na tajnoj adresi, kapaciteta osam osoba i radi svakodnevno 24 sata.

Solana: NEMA PROIZVODNJE SOLI, ALI STANJE SE POBOLJŠAVA
Solana: NEMA PROIZVODNJE SOLI, ALI STANJE SE POBOLJŠAVA

Ulcinjska solana je dugi niz godina imala problema sa zadržavanjem vode. Oštećeni i zapušteni nasipi su vremenom popustili i sa vodom se nije moglo upravljati. Kako se ističe, prošle godine predstavnici