SNP: IDU NOVI IZBORI I DONOSE STARE NAFTNE FANTAZIJE

Socijalisticka narodna partija SNPIz Socijalističke narodne partije je saopšteno da će biti vanrednih parlamentarnih izbora jer se, kako su naveli, pokušava aktuelizovati priča o navodnim naftnim resursima na Crnogorskom primorju.

“Ove najave iz Vlade Crne Gore podsjećaju na Srećka Šojića i njegove imaginarne investitore i milionska ulaganja. Nego, pričinjavanje miliona eura profita od crnog zlata, nije novost.

Da su građani vjerovali Vladi Crne Gore, ove godine bi uživali u ogromnom prilivu novca, jer je prije više od 5 godina, tada pomoćnik ministra ekonomije Vladan Dubljević, izjavio da je 2012. godina, ta u kojoj ce biti raspisan tender, a glavni prihod od proizvodnje se očekuje, ni manje ni više, nego 2017. godine. Ova godina polako izmiče, a nafti ni traga, ni glasa. U međuvremenu, samo jedna izjava bivšeg premijera: „Gorivo je, ipak, luksuz“, ističu iz SNP-a.

U istom tom Ulcinju, kako je saopšteno iz ove stranke, “koji se ovih dana pominje kao „izvor crnog blaga“, prije više od 20 godina, kompanija Jugopetrol vršila kopanje preko 5000 metara dubine i nafte nije bilo. Nauka do sada nije zabilježila da nafta može nastati za nepunih tridesetak godina. Međutim, kod nas je sve moguće.”

“SNP CG strahuje da, i ako se kojim slučajem, nađe neko nalazište nafte na primorju, u šta iskreno sumnjamo, da će domaći tajkuni u svom stilu formalno obući nekog arapskog šeika da u ime njih pregovara sa Vladom, iza koje će se kriti domaći političari, uvezani sa crnogorskim kontroverznim biznismenima, kao što je bilo u nemalom broju slučajeva.

Isto tako, ne bi iznenadilo da sve to prodaju po mnogo nižoj vrijednosti, kao što su uradili i sa Telekomom i Elektroprivredom, i danas imamo situaciju da se stotine miliona eura iznose iz Crne Gore i nanosi ogromna šteta privredi”, navodi se u saopštenju.

“Nikada pokrenut postupak pred crnogorskim pravosuđem o uzimanju milionskog mita za prodaju Telekoma, opominje nas da dobro povedemo računa da i u slučaju pokušaja neke nove investicije, ne dozvolimo da pojedini visoki funkcioneri vladajuće koalicije, stave novac građana u svoje već prepune džepove.

Jedno je sigurno – primiču se vanredni parlamentarni izbori, a novi izbori donose stare naftne fantazije. I ko zna – Crna Gora možda leži na nafti, ali su njeni građani definitivno u režimu posta, bez brige da će se možda omrsiti”, zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Vlada CG: DATA SAGLASNOST ZA UGOVOR ZA LOKALITET BIVŠEG HOTELA “JADRAN“
Vlada CG: DATA SAGLASNOST ZA UGOVOR ZA LOKALITET BIVŠEG HOTELA “JADRAN“

Vlada Crne Gore na sjednici u ponedjeljak, kojoj je predsjedavao premijer Dritan Abazović, dala je saglasnost Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom da zaključi Aneks sporazuma sa kompanijom “Royal“

Predsjednički izbori: KAKO JE ULCINJ GLASAO U PRVOM KRUGU?
Predsjednički izbori: KAKO JE ULCINJ GLASAO U PRVOM KRUGU?

U Crnoj Gori je juče održan prvi krug predsjedničkih izbora u kojem se takmičilo sedam kandidata. U drugom krugu naći će se kandidati DPS Milo Đukanović i Evrope sad Jakov Milatović. Na glasanje je, prema

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 20. i 21. marta, bez struje ostati sljedeća naselja:   u ponedjeljak: – u terminu

Direktor ZHMP, Niković: HVALA OPŠTINI ULCINJ I FONDACIJAMA „ULQINI PËR ULQIN“, „ANA E MALIT“ I „KRAJA“ NA DONACIJI
Direktor ZHMP, Niković: HVALA OPŠTINI ULCINJ I FONDACIJAMA „ULQINI PËR ULQIN“, „ANA E MALIT“ I „KRAJA“ NA DONACIJI

Opština Ulcinj, sa predsjednikom Omerom Bajraktarijem, fondacije „Ulqini për Ulqin“, „Ana e Malit“ i „Kraja“, uručili su donaciju Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore za renoviranje prostorija hitne

Ispuni misiju i osvoji ulaznicu!
Ispuni misiju i osvoji ulaznicu!

    Želiš da učestvuješ na odabranim pokerturnirima? Ne čekaj i osvoji ulaznice u vrijednosti od 1€ do čak 200€!   Meridian Casino testira tvoje poker vještine. Promocija “Jack of all trades”