SNP: NEOZBILJNOST VLASTI NEMA GRANICA


Povodom uskupne situacije i krize funkcionisanja opštinske vlasti u Ulcinju u utorak je saopštenjem reagovao Opštinski odbor Socijalističke narodne partije, koje u cjelosti objavljujemo:
 
Opštinski odbor SNP Ulcinj izražava veliko žaljenje što se obistinilo sve ono na šta smo prethodnih mjeseci upozoravali lokalnu vlast.
Problemi sa kojima, već duže vrijeme, kuburi Opština Ulcinj, u ovoj turističkoj sezoni su eskalirali. Očigledno je da će ova sezona biti mnogo manje uspješna od nekih prethodnih, iako u poslednje dvije decenije, turističke sezone nijesu ni izbliza onakve kakve ovaj grad, po svojim prirodnim potencijalima, zaslužuje.
Lokalna vlast već duže vrijeme neće da prizna da je njihov koncept propao. Sudeći po nedavnim izjavama najodgovornijih funkcionera vlasti, njihov koncept se i zasnivao na zadovoljavanju ličnih potreba, a ono za šta ih je narod birao stavili su u drugi plan.
Predsjednik SO Ulcinj i visoki funkcioner Demokratske partije (DP), Miljazim Mustafa, izjavio je da na Dnevnom redu Skupštine ima tačaka koje se ne odnose na građane Ulcinja, kao i da nisu sve vezane za koalicionu vlast. Na taj način slikovito je pokazao kako on doživljava funkciju na koju je izabran, izmedju ostalog, i voljom gradjana. Takođe, predsjednik Odborničkog kluba Force, Fuad Hadzibeti, izjavio je da su njegovi odbornici prezauzeti privatnim poslovima, te da iz tog razloga ne mogu prisustvovati zakazanim skupštinskim sjednicama.
Opštinski odbor SNP Ulcinj želi da upozna javnost da se na Dnevnom redu Trećeg redovnog zasijedanja SO Ulcinj, izmedju ostalog, nalazi i potvrđivanje Odluke Predsjednika Opštine o komunalnom redu, kao i Odluka o regulisanju saobraćaja za vrijeme trajanja turističke sezone, dopuna programa privremenih lokacija za 2013. godinu i izbor Glavnog administratora Opštine Ulcinj. Ukoliko SO navedene odluke ne potvrdi do 31.jula, one će po sili zakona biti stavljene van snage i na taj način će postojeći kolaps biti još više produbljen.
Opštinski odbor SNP Ulcinj napominje da u ovoj najjužnijoj opštini, i pored toga što je znatno manji broj turista u turističkoj sezoni, snažno su izraženi nedostaci u vodosnabdijevanju, što je posledica neorganizovanosti u u JP “Vodovod i kanalizacija”.
Iako se ulcinjski vodovod prošle godine priključio na Regionalni vodovod, zbog neisplaćenih prošlogodičnjih dugovanja, i nemogućnosti da se ista reprogamiraju, izvjesno je da će se u ovoj sezoni građani Ulcinja, zbog neodgovornosti aktuelne vlasti, morati zadovoljiti sopstvenim vodokapacitetima. A oni su zbog stanja na vodovodnoj mreži, na kojoj su, u ovom trenutku, gubici 87% , bez obzira na mali broj turista, nedovoljni, pa već danas imamo najave lokalnog Vodovoda da će se u narednom periodu početi sa restrikcijama.
Hronični nedostatak parkinga i nesnošljiva buku u urbanim sredinama, koja se ovih dana čuje iz polupraznih restorana, dovoljno ukazuju na organizacione kapacitete da ova lokalna vlast nema organizacionih kapaciteta.
OO SNP Ulcinj podsjeća javnost da Opština Ulcinj, jedina na Crnogorskom primorju, ove godine nije potpisala Ugovor sa institucijama za kontrolu jačine buke. S druge strane, njihova saradnja sa nadležnim inspekcijskim službama je očito na visokom nivou, a tu njihovu “saradnju” ovih dana najbolje osjećaju vlasnici i zakupci ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata, koji plaćaju enormno visoke novčane kazne, koje će ugušiti i ono malo preduzetničkog duha koji je preostao.
To što kod lokalnih preduzetnika ima puno nepravilnosti u radu, odgovornost snosi i lokalna administarcija, koja svoj posao ne radi na efikasan i kvalitetan način.
OO SNP Ulcinj je svih ovih godina upozoravao i pozivao lokalnu vlast da otpočnu da rade u interesu grada Ulcinja i njegovih građana. Međutim, potpuno je jasno da sadašnja vladajuća garnitura to niti može, niti hoće, jer njihova neozbiljnost nema granica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Taekwondo Ulcinj: JEDNA MEDALJA NA TURNIRU U TIRANI
Taekwondo Ulcinj: JEDNA MEDALJA NA TURNIRU U TIRANI

Dana 01-02.10.2022.god. u Tirani, održan je međunarodni turnir “Albania open 2022” u olimpijskom sportu taekwondoa, nivoa G2/E2 koji služi za prikupljanje bodova za svjetsku rang listu, samim

Pronađi Meridianpay i aktiviraj 20% bonusa
Pronađi Meridianpay i aktiviraj 20% bonusa

    Sportska kladionia Meridian pripremila pravuposlasticu za sve ljubitelje sportskog klađenja– Pronađi Meridianpay, uplati depozit iaktiviraj 20% bonusa za cjelokupno sportsko klađenje

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 1. i 2. oktobra, bez struje ostati sljedeća naselja: u ponedjeljak: – u terminu od

CDPR: Oktobar – mjesec borbe protiv kancera dojke
CDPR: Oktobar – mjesec borbe protiv kancera dojke

U Crnoj Gori se poslednjih godina godišnje registruje preko 400 novooboljelih osoba od kancera dojke, nezvanično za 2019. godinu oko 500, dok broj umrlih godišnje nekoliko poslednjih godina uvijek prelazi

SJAJNA VIJEST – Stigao je THUNDERKICK!
SJAJNA VIJEST – Stigao je THUNDERKICK!

  Novo u Meridianu! Uživaj u magijifantastičnih slotova! Isprobaj magične igre izabavi se uz grmljavinu bonusa igrajućiThunderkick slotove!   Zadovoljne igrače Meridiana očekuje jošjedna sjajna