Sportska kladionica Meridian donira sadnice širom regiona!

U 2021. godini jedna od tema u regionu bio je i kvalitet vazduha. Polazeći od činjenice da je čist i zdrav vazduh osnova svakog života, kompanija Meridian otpočela je jedan od najvećih ekoloških projekata do sada.

U sklopu velike akcije koja će se održati širom regiona, najveće ime ovog dijela Evrope kada je riječ o industriji zabave je sa Ministarstvom zaštite životne sredine Srbije potpisao Memorandum o saradnji, na osnovu kojeg će ova kompanija u naredne tri godine novčanim sredstvima i donacijama u vidu mladih sadnica aktivno pošumljavati opštine širom susjedne zemlje. Budući da je ovaj projekat unaprijeđenja kvaliteta vazduha i javnog zdravlja od samog početka regionalnog karaktera, sadnice stižu i u Crnu Goru.

Time je i formalno otpočeo veliki ekološki projekat koji kompanija sprovodi iz oblasti zaštite životne sredine, a već u uvodnoj fazi Meridian je započeo sa doniranjem više od 1.000 mladih sadnica. Kompanija će donirati i značajna finansijska sredstva lokalnim samoupravama za potrebe planskog uređenja zemljišta i terena na kojima će „nicati“ kiseonik za buduće generacije.

– Ovo je samo prvi korak u uspješnoj saradnji kompanije Meridian i Ministarstva životne sredine, u budućnosti možemo očekivati još mnogo sličnih projekata. U naredne tri godine ćemo uložiti značajna sredstva, kako bismo poboljšali životnu sredinu i ono najvažnije – zdravlje svih ljudi u lokalnim samoupravama – rekao je direktor Sektora korporativnih komunikacija kompanije Meridian, Vuk Dinčić.

Nastavljajući seriju društveno odgovornih projekata i aktivnosti koje se gotovo dvije godine ne zaustavljaju niti jednog jedinog dana, zaposleni u kompaniji Meridian, koja osim u regionu, posluje na više od 30 zahtjevnih tržišta EU i svijeta, pokreću projekat „zasađivanja kiseonika“ za buduće generacije. Šume, pluća naše planete, u procesu su nestajanja širom svijeta, kako zbog prirodnih katastrofa, tako i zbog nemara i sebičnosti nas samih. Zasađivanje novih stabala jedini je način da se prirodi zahvalimo što nam je podarila život, a našu zemlju učinimo zdravom za buduće generacije.

NAJVIŠI EU SERTIFIKAT O ČISTOM VAZDUHU

Ovo je samo logični nastavak kompanijske „zelene agende“, koja još od 2020. na svim uplatnim mjestima koristi najsavremenije prečišćivače vazduha, konstruisane u skladu sa Direktivom EU 125/2009 o uslovima kvaliteta vazduha u zatvorenim prostorijama i najvišem eko-standardu na cijelom kontinentu – CEN 14511.

MERIDIAN MEĐU 900 NAJUGLEDNIJIH U EU

Veliki društveni doprinos i višegodišnji volonterski angažman kompanije Meridian prepoznala je i poslovna zajednica. Ova kompanija i u prethodnoj godini dobila je posebno priznanje – SME Sertifikat. U pitanju je najviši evropski standard poslovanja koji dodeljuje Svjetska federacija privrednih komora (ICC-WCF), čime je ovoj kompaniji potvrđen najviši evropski rang – još jednu godinu završava rangiran među 900 najuglednijih kompanija EU. Sertifikat se dodjeljuje za ispunjenih šest grupa kriterijuma i najviših standarda poslovanja – održiv poslovni model, finansijska transparentnost, najviši kreditni rejting, odnos prema zaposlenima, očuvanje životne sredine i briga o lokalnim zajednicama.

DVIJE DECENIJE ULAGANJA U LOKALNE ZAJEDNICE

Pojam društvene odgovornosti i brige prema zajednici dobio je svoje puno značenje od izbijanja pandemije, a Meridian je već dvije godine, neumornim kampanjama donacija koje u regionu i svijetu nije stala niti jednog dana, postao najveći humanitarac u ovom dijelu Evrope, doniravši preko dva miliona eura. Novčane donacije bolnicama, respiratori i druga medicinska oprema, kreveti za intenzivnu njegu, tehnički uređaji za bolničke sobe…

I tokom epidemije, ova kompanija je nastavila i redovne akcije – donacije sportske opreme amaterskim klubovima, savezima i sportskim udruženjima, pomoć kulturnim ustanovama i stipendije najboljim studentima i darovitim pojedincima, udruženjima za zaštitu životinja, kampanja za podizanje svijesti o nasilju nad ženama…

PODRŠKA KAMPANJI VAKCINACIJE

Više od godinu dana, Meridianbet aktivno učestvuje u kampanjama promocije masovne imunizacije stanovništva, organizujući posebne pogodnosti za svoje korisnike koji dostave dokaz o obavljenoj vakcinaciji. Takođe, domaća kompanija se priključila i finansijski pomogla globalne projekte, poput UNICEF programa podrške imunizaciji stanovništva Indije.

Svuda gdje posluje, kompanijske prostorije u više navrata adaptirane su u vakcinalne punktove, a imunizaciju mogu da prime ne samo zaposleni, već i svi građani koji su odgovorni prema sebi i zdravlju drugih. Takođe, ovaj brend svojim primjerom već godinama podstiče građane da se uključe i u akcije dobrovoljnog davanja krvi.

6 Responses

  1. Nije ni jedina ni najvelikodusnija akcija koju je Meridian pokrenuo ali to ne umanjuje vaznost ove. Cak naprotiv. Samo treba ovako da nastave!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.
Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.

Iz Fakulteta za mediteranske poslovne studije u Ulcinju saopšteno je da je u toku upis na osnovne akademske studije za 2022/23. godinu. Kako se navodi, sve informacije moguće je dobiti u sekretarijatu

Časopis „Komun@“: U PONEDJELJAK CANKI SPECIJALNA PLAKETA
Časopis „Komun@“: U PONEDJELJAK CANKI SPECIJALNA PLAKETA

U ponedjeljak, 27. juna 2022. godine u Podgorici će biti obavljena ceremonija dodjele nagrada časopisa KOMUN@. Žiri je odlučio da godišnja nagrada pripadne novinaru Rajku Ceroviću, a specijalne plakete

JUNSKA RUNDA SPEKTAKLA BRZI VIKEND KEŠ: Poklon fond 1.500 eura!
JUNSKA RUNDA SPEKTAKLA BRZI VIKEND KEŠ: Poklon fond 1.500 eura!

Meridian predstavlja najbolju vikend promociju tokom juna! Zabavi se uz odabrane igre provajdera iSoftBet i pokupi keš poklone! Ne postoji bolja zabava subotom i nedeljom od one koja vas čeka u Meridianu!

Istraga o smrti policajca Elezovića: TUŽILAŠTVO NIKOG NEĆE OPTUŽITI
Istraga o smrti policajca Elezovića: TUŽILAŠTVO NIKOG NEĆE OPTUŽITI

Nakon prikupljenih dokaza i podataka Više državno tužilaštvo VDT u Podgorici utvrdilo je da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo koje osobe povodom smrti policijskog službenika Rudolfa

Bajraktari na RTCG: NULTA TOLERANCIJA NA KORUPCIJU I NAPLATU OPŠTINSKIH PRIHODA
Bajraktari na RTCG: NULTA TOLERANCIJA NA KORUPCIJU I NAPLATU OPŠTINSKIH PRIHODA

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari gostujući u emisiji “Link”, kazao je da taj grad ima hronične finansijske probleme, ali da će učiniti sve da povećaju naplatu taksi i naknada i u