Sportska kladionica Meridian poziva na empatiju i solidarnost!

Kao mala država na Balkanskom poluostrvu izuzetno smo pogođeni i svakodnevno osjećamo posledice globalne krize prouzrokovane pandemijom Covid-19.

Broj kompanija i pojedinaca koji se odazivaju mnogim akcijama i pokazuju svoju humanost i društvenu odgovornost raste iz dana u dan.

Sportska kladionica Meridian svoju društvenu odgovornost pokazala je kako u Crnoj Gori, tako i širom Balkana, darivanjem na hiljade paketa pomoći u saradnji sa organizacijom Crveni krst.viber_image_2020-09-24_16-47-24Paketi pomoći sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu stigli su do najugroženijih porodica u Budvi, Herceg Novom, Danilovgradu, Nikšiću, Žabljaku i Beranama.

Zaposleni i čelnici kompanije Meridianbet su izuzetno pokazali spremnost da pomognu naporu koji država i državne institucije sprovode u suzbijanju posledica koronavirusa.

Kardiološkom odjeljenju KBCa, u Podgorici, darivali su savremeni EKG aparat sa ciljem da medicinskom osoblju na tom odjeljenju olakšaju rad i izađu u susret svim pacijentima koji čekaju na pregled.

“Snaga saradnje i moć zajedništva je lijek za naše društvo. Akcijama, koje sprovodimo od aprila mjeseca želimo da pokažemo empatiju i solidarnost sa našim narodom i da na simboličan način pomognemo naporima osoblja u zdravstvu” – poručili su iz prestižne kompanije.viber_image_2020-09-24_16-48-12Ubrzo nakon toga uslijedila je akcija, sa posebnom i nesvakidašnjom notom. Novoronđečad širom Crne Gore dobili su poklon vaučere Kids Land u vrijednosti od 50€.

Poklon vaučerima Kids Land u vrijednosti od 50€ svim bebama rođenim 19. aprila u Crnoj Gori, menadžment kompanije Meridianbet je pokazao da treba čuvati i vrednovati porodične vrijednosti.

Uz to, pet porodilja sa ugroženom finansijskom situacijom od sportske kladionice Meridian dobile su poklon vaučere u vrijednosti od 100€.

Nedugo pošto je Crna Gora proglašena kao korona free zemlja, uslijedio je novi talas pandemije koronavirusa koji je posebno ugrozio gradove na sjeveru.

U svrhu sprečavanja ekspanzije Covid-19, menadžment kompanije Meridianbet donirao je 1000 maski i 1000 pari rukavica Crvenom krstu u Rožajama.viber_image_2020-09-24_16-47-56

Nakon saznanja o lošoj stambenoj i ekonomskoj situaciji samohrane majke dvoje djece, predstavnici kompanije Meridianbet uručili su pakete pomoći sa neophodnim namirnicama.

Anđela Petrić, dvogodišnji sin i kćerka od 9 mjeseci, dobili su pakete hrane i osnovna sredstva za higijenu – šampon, kreme za bebe i pelene.

“Nadamo se da smo našim doprinosom obezbijedili Anđeli i njenoj djeci sredstva za određeni period. Međutim, to je samo za određeni period. Šta će biti na duže staze? Ovom prilikom, želimo da se obratimo našim sugrađanima da na bilo koji način pomognu mladoj majki i njenoj djeci” – poručili su tada iz kompanije.

Takođe, sportska kladionica Meridian, u saradnji sa NVU Žene Bara, donirala je pakete hrane Narodnoj kuhinji u tamošnjem gradu.viber_image_2020-09-24_16-47-41“U cilju pomoći našim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija, koji nemaju dovoljno i koji ne mogu da zadovolje svoje osnovne životne potrebe, zajedno sa NVU Žene Bara donirali smo pakete hrane i na taj način obezbijedili obrok za  oko 180 porodica i 250 ljudi” – saopštili su iz sportske kladionice Meridian.

Nesebičnim angažmanom kompanije Meridianbet, Narodna kuhinja imala je mogućnost da malo oplemeni obroke, kao i da pored kuvanih obroka koje svakodnevno dijele najugroženijim sugrađanima, nekome pored ručka možda obezbijede i doručak, večeru ili užinu za djecu.

“Nije neophodno da to bude finansijska podrška, već se i na ovaj način, kroz donaciju svježeg voća, peciva, brašna, šećera, može zaista mnogo toga učiniti” – zaključuju iz Meridiana.

Meridianbet, kao lider u proizvodnji i priređivanju igara na sreću, zadugo će biti simbol humanosti i pomoći ne samo u Crnoj Gori i Srbiji, već širom regiona.

Svakim svojim gestom pokazali su koliko je pojedinac bitan u društvenom sistemu i sigurni smo da će nastaviti istim ciljem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Ulcinj: POČASNI GRAĐANI STEINACKER, BEQIRAJ I DOBRECI
Ulcinj: POČASNI GRAĐANI STEINACKER, BEQIRAJ I DOBRECI

Bivša njemačka ambasadorka u Crnoj Gori Gudrun Elizabeth Steinacker, predsjednik Udruženja Ulcinjana u Draču Zyhni Beqiraj i (posthumno) prof. dr Sim Gjon Dobreci biće proglašeni počasnim građanima Ulcinja,

U povodu Dana Opštine: ODRŽAN KONCERT UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE ZA MUZIKU I BALET
U povodu Dana Opštine: ODRŽAN KONCERT UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE ZA MUZIKU I BALET

U Galeriji ulcinjskog Centra za kulturu u srijedu je održan tradicionalni koncert  učenika Osnovne škole za muziku i balet. Kako je kazala direktorka te institucije Fatime Katana Buzuku, riječ je o poklonu

Jakov Milatović u Ulcinju: Ponosni na istoriju koju stvaramo zajedno
Jakov Milatović u Ulcinju: Ponosni na istoriju koju stvaramo zajedno

  “Oslobođeni od straha i pritiska, cijelom zemljom pronijeli smo zdravu viziju o Crnoj Gori. Onu viziju u kojoj su svi njeni građani i građanke najveće bogatstvo, onu u kojoj svi jednako uživaju privilegije

Fudbal: VAŽNA POBJEDA „OTRANT OLYMPICA“
Fudbal: VAŽNA POBJEDA „OTRANT OLYMPICA“

Fudbaleri „Otrant Olympica“ ostvarili su u srijedu važnu pobjedu na domaćem terenu. Izabranici Dejana Vukićevića su rezultatom 2:0 porazili ekipu „Igala“, direktnog konkurenta za opstanak u Drugoj crnogorskoj

Supermarket SARS: I ove nedjelje dođi, i dobro prođi!
Supermarket SARS: I ove nedjelje dođi, i dobro prođi!

Posjetite nas i iskoristite vrhunsku ponudu koju smo spremili za vas! Akcija važi u svim SARS marketima. Akcija na istaknute proizvode važi do 08.04. (subota). Besplatna dostava na kućnu adresu: 067 040