SPP: NEKI BI DA SRUŠE DŽAMIJU U ŠTOJU, NEĆEMO IM TO DOZVOLITI

Stranka pravde i pomirenja u Crnoj Gori reagovala je povodom, kako su naveli, stavova Ministarstava ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma na čelu sa ministrom Ratkom Mitrovićem bi da ruši džamije dok sam sebi legalizuje nelegalno izgrađene zgrade u Budvi, tvrde iz SPP-a.

“Neprimjerena poruka i opasna namjera ministra Mitrovića i Ministarstva kojim rukovodi da sruši džamiju u izgradnji u Ulcinju nije ništa drugo do provokacija svih muslimana u Crnoj Gori, a ne samo u Ulcinju.

Obrazlažući svoju namjeru Ministarstvo pod upravom Mitrovića pokušava zgaziti dostojanstvo muslimana Ulcinja i Crne Gore i to u danima svetog mjeseca Ramazana što im/mu svakako neće poći za rukom jer im to neće dozvoliti muslimani u Crnoj Gori.

Da je postupak i namjera ministra Mitrovića apsolutni pokušaj provokacije muslimana dokazuje desetine hiljada nelegalnih objekata širom Crne Gore, a da je njegov prioritet rušenje objekta od društvenog značaja što svakako vjerski objekti jesu po zakonu i Ustavu ove države dok istovremeno legalizuje svoje nelegalno izgrađene objekte”, navode u saopštenju.

Uzaludne su, kako tvrde, i zloupotrebe policije u Ulcinju i pokušaji zastrašivanja hapšenjem radnika koji rade na izgradnji džamije.

“Vremena aparthejda i brutalnih hapšenja i maltretiranja muslimana samo zato što čuvaju i grade svoje svetinje i identitet su daleko iza nas iako ministar Mitrović i pojedinci u policiji očigledno to još uvijek ne mogu da prebole.

Da je tako pokazuje i stav Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava kojeg pozdravljamo a koji nedvosmisleno dokazuje opravdanost i legalitet izgradnje džamije u Donjem Štoju, opština Ulcinj.

Ovim putem pozivamo ministra Mitrovića da se u svoje lično ime i u ime Ministarstva kojeg predstavlja javno izvini muslimanima Ulcinja i cijele Crne Gore a direktora Uprave policije gospodina Zorana Brđanina da sprovede internu kontrolu povodom neprimjerenog ponašanja policijskih službenika iz Ulcinja”, zaključuje se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Kumare – spot: NEMA PLAĆANJA RAČUNA BEZ QR KODA
Kumare – spot: NEMA PLAĆANJA RAČUNA BEZ QR KODA
HAPPY HOUR U MERIDIANU!
HAPPY HOUR U MERIDIANU!

Idealan početak vikenda uz Meridian online kazino! Učini da tvoj “happy hour” traje cijeli dan!   Petak volimo svi, jer je petak kraj radne nedjelje, ali i idealna prilika da ostvariš vrtoglavi dobitak

Đeka Majkama Srebrenice: VI STE I NAŠE MAJKE
Đeka Majkama Srebrenice: VI STE I NAŠE MAJKE

  Ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Crne Gore Fatmir Đeka je u četvrtak sa predstavnikom Građanske alijanse Milanom Radovićem darovao maramu (šamiju) Majkama Srebrenice   “Kažu da

Ulcinj: PREDSTAVLJEN LOKALNI PLAN ZAPOŠLJIVOSTI MLADIH OPŠTINE ULCINJ
Ulcinj: PREDSTAVLJEN LOKALNI PLAN ZAPOŠLJIVOSTI MLADIH OPŠTINE ULCINJ

Danas smo pred zvaničnicima Lokalne samouprave, javnih institucija i drugih aktera, predstavili dokument LOKALNI PLAN ZAPOŠLJIVOSTI MLADIH.   Ovaj plan predstavlja dodatnu vrijednost za Opštinu Ulcinj,

Coca Cola HBC Crna Gora: PREZENTACIJA EKOLOŠKE KAMPANJE “UHVATI ČIST TALAS” U PONEDJELJAK U ULCINJU
Coca Cola HBC Crna Gora: PREZENTACIJA EKOLOŠKE KAMPANJE “UHVATI ČIST TALAS” U PONEDJELJAK U ULCINJU

  U periodu od jula do septembra kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora, zajedno sa preko 15 partnera iz državnog sektora, lokalne administracije, NVO sektora i ugostitelja, po treći put realizuje projekat