TO: PREDSTAVLJENA PONUDA ULCINJA NA SAJMU U VARSAVI

22688455_1487340678008647_238924621852905440_nTuristička Organizacija Ulcinj je na sajmu u Varšavi World Travel Show , nastupala četrvrti put za redom koji se održao od 20 do 22.oktobra, u saradnji sa kolegama iz ostalih lokalnih organizacija Crne Gore. Od Ulcinjskih privrednika na ovom sajmu su bili prisutni  hotel Continental, hotel Laguna dhe Kamp Safari, hotel Prego, Llolla, Eneida, Edita i Kasmi apartmani. Tokom sajma, TO Ulcinj je imala svoju posebnu prezentaciju na glavnoj sceni i upoznala prisutne i predstavnike medija sa ljepotama i turističkom ponudom grada. Naš štand je posjetila i  Ljiljana Tošković, ambasador Crne Gore u Poljskoj kao i grupa novinara i turoperatera koji su nedavno u susret sajmu, boravili u našem gradu, tako da se nadamo da ćemo ovom prezentacijom privući što veći broj gostiju sa ovog tržišta koji je u znatnom porastu zadnjih nekoliko godina.

 Crnogorski štand je takođe obišao i ministar turizma u Ministarstvu turizma i sporta Poljske, Darijuš Rogovski.

Dosadašnje promotivne aktivnosti na poljskom tržištu, uvođenje sezonskih i čarter linija (LOT,EnterAir, Travel Service), studijske posjete novinara i turoperatora, kao i prethodno ostvarena partnerstva među turističkom industrijom Crne Gore i Poljske, sveukupno su doprinijeli ostvarenju pozitivnih rezultata.

Tokom prvih 8 mjeseci 2017. godine u kolektivnom smještaju u Crnoj Gori je boravilo 26.966 poljskih turista ( 21,79 % više), koji su ostvarili 125.143 noćenja, odnosno 18,3% više u odnosu na isti period 2016. Prosječno su se zadržavali 4,67 dana, a u ukupnoj strukturi inostranih noćenja zauzeli su 4,68 %.

 PTAK Warsaw Expo je najveći kongresni centar u centralnoj i istočnoj Evropi. Ove godine, u okviru sajma turizma, prisutno je bilo više od 400 izlagača iz čitavog svijeta, sa oko 50.000 posjetilaca.

Stručna služba TO Ulcinj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Opština: NOVI IZGLED ULCINJSKE ČARŠIJE

Predsjendik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari je saopštio da je rekonstrukcija ulcinjske Čaršije projekat koji će potpuno promijeniti centar grada, odnosno dio od Trga maslina pa do Džamije Namazdjah. “Najbitniji dio projekta jeste izmjena i unifikacija

Predsjednički kandidat J.Milatović u srijedu u Ulcinju: SASTANAK SA PREDSJEDNIKOM OPŠTINE I TRIBINA SA GRAĐANIMA
Predsjednički kandidat J.Milatović u srijedu u Ulcinju: SASTANAK SA PREDSJEDNIKOM OPŠTINE I TRIBINA SA GRAĐANIMA

Kandidat za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović će u srijedu, 29. marta, posjetiti opštinu Ulcinj. On će tom prilikom razgovarati sa predsjednikom Opštine Omerom Bajraktarijem i njegovim saradnicima.

Policija: UHAPŠEN STARAC ZBOG TRGOVINE LJUDIMA
Policija: UHAPŠEN STARAC ZBOG TRGOVINE LJUDIMA

Policija je preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došla do sumnje da su H.Q. (77) i A.P. (18) izvršili krivično djelo trgovina ljudima, te je po nalogu tužioca H.Q. uhapšen. “Naime, H.Q. se

Ulcinj: U SUBOTU DAN OPŠTINE
Ulcinj: U SUBOTU DAN OPŠTINE

Dan Opštine Ulcinj se, po Statutu lokalne samouprave, proslavlja prve subote u aprilu, što znači da će ove godine to biti 1. aprila. Tim povodom će tokom cijele ove sedmice biti organizovano niz značajnih

CEDIS: U UTORAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: U UTORAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u utorak, 28. marta, bez struje ostati sljedeća naselja: -u terminu od 8:00 do 15:00 sati: Zoganje, Donja Briska

Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”
Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”

Karate klub “REI’’je prošle subote učestvovao na 17. Medjunarodnom karate turniru “PLEVLJA OPEN 2023” u Pljevljima. Takmičari KK “REI ‘’ još jednom su dokazali da su najboli takmičari: