TO: ZAVRSENA MANIFESTACIJA “SVI ZA TURIZAM”

Fashion Edita NimanbeguGlamurom modne revije i umjetničkim djelima poznatih umjetnika iz raznih dijelova svijeta završena je još jedna manifestacija kojom je Turistička Organizacija Ulcinj zvanično otvorila ljetnju turističku sezonu za 2017.godinu. Manifestacija “Svi za turizam” koja se održava dugi niz godina, okupila je ove godine umjetnike, pjevače, slikare, modne dizajnere i ostale na jednom mjestu, koji su svi zajedno sačinili ovu manifestaciju nesvakidašnjim događajem u našem gradu.

Sajmom domaće radinosti na kojem je svoje radove izložilo preko 70 izlagača iz svih krajeva Crne Gore i koncertom povodom međunarodnog dana plesa na Maloj plaži počela je ova manifestacija koja je trajala nekoliko dana.

03.maja, po prvi put Turistička Organizacija Ulcinj je organizovala simpozijum “Servantes kroz vrijeme”, simpozijum o mogućnosti boravka slavnog španskog pisca Miguela de Servantesa u našem Starom gradu. Na panelu su govorili Ertugul Onalp iz Turske, Jolanda Bestiero de la Fuente iz Španije, Daniel Sesilia takođe iz Španije kao i profesori Ruzhdi Ushaku i Ismet Karamanaga iz Ulcinja. Uz prisustvo takođe biranih naučnika i poznavalaca života i djela slavnog pisca diskutovalo se o mogućnostima boravka Servantesa kod nas. Ova kako kažu ili legenda ili istinita priča zadnjih godina sve više i više dobija na značaju, a naravno mi kao Turistička Organizacija i grad Ulcinj pokušaćemo da je podignemo na veći nivo kako bi svima nama postala inspiracija za mnoge aktivnosti.

Medjunarodni festival 604 i 05.maja, održan je “Međunarodni festival starogradske muzike”, na kojem su nastupali klape iz Turske, Peći, Gnjilana, Podgorice, Budve, Kotora, Bara ali i Ulcinja. Svi oni koji su bili prisutni mogli su da uživaju u zvucima ove predivne muzike ali i prisjećati se uz nekoliko snimaka radu naših klapa i grupa po kojima je Ulcinj itekako bio poznat. Odala se čast i onima koji nisu više sa nama i koji su doprinjeli radu ovih klapa ali i veliki pozdrav i drugim članovima koji su sa nostalgijom pratili ovaj festival.

06.maja, među drevne zidine Starog grada održana je “Modna revija – Fashion night”. Kombinacija mladosti, ljepote, talenta i glamura te večeri je pokazala da su naša očekivanja bila opravdana i da je naš trud da se nešto uradi za naš grad isplatio. Sa mnogo ljubavi uspjeli smo da Ulcinj postavimo na mapi svjestkih događaja i manifestacija.

07.maja takođe u muzeju u Starom gradu, održana je Izložba poznatih slikara iz Crne Gore, Brazila, Palestine, Kine, Njemacke,Engleske, Rusije, Slovenije, Hrvatske, Bosne, Makedonije, Srbija, Kosova I Albanije.

Turistička Organizacija Ulcinj i direktor Mr Fuad Hadžibeti se zahvaljuje svima koji su učestvovali u organizovanju svih ovih aktivnosti i time doprinjeli boljoj promociji turističke ponude grada i na jako lijep način otvorili ovogodišnju sezonu za koju se nadamo da će biti uspješna i berićetna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE
Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE

Službenici Stanice granične policije i Ulcinj su oduzeli oko 97 killograma skanka, te je daljim aktivnostima sa Odjeljenjem bezbjednosti Ulcinj lišena slobode jedna osoba. Naime, pripadnici granične i

Podgorica: “BOJE I DUH MEDITERANA“ ULCINJSKIH UMJETNIKA
Podgorica: “BOJE I DUH MEDITERANA“ ULCINJSKIH UMJETNIKA

Da primorje pitomo utiče na senzibilitete umjetnika koji su odrasli i žive na moru, istakla je studentkinja istorije umjetnosti Tea Mandić otvarajući u nedjelju veče izložbu djela “Boje u duhu Mediterana”.

Play Station5 nikad jeftiniji! Želiš biti njegov vlasnik?!
Play Station5 nikad jeftiniji! Želiš biti njegov vlasnik?!

Otkrij inovativno iskustvo igranja uz PS5. Sjajna grafika i najnovije funkcije čine ovu konzolu omiljenu kako među mlađom, tako i među starijom populacijom. Ekskluzivne igre te čekaju, a mi garantujemo

Ministar Đurović: ULCINJ DUGO BIO GRAD DRUGOG REDA, VIŠE NIJE TAKO
Ministar Đurović: ULCINJ DUGO BIO GRAD DRUGOG REDA, VIŠE NIJE TAKO

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović rekao je da su do sada postojali gradovi, kao što su Ulcinj i Herceg-Novi, kojima se nije dalo da idu naprijed. “Iz ne znam kojeg razloga Ulcinj je bio

CEDIS: I U SRIJEDU BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: I U SRIJEDU BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i srijedu, 22. marta, bez struje ostati sljedeća naselja: – u terminu od 8 do 15 sati: Donja