U nedelju: OBILJEZAVA SE MEDJUNARODNI DAN MUZEJA I NOC MUZEJA

Muzej, MuzeumiVečeras, 19. Maja 2019. godine u 18:00h, Muzej Ulcinj obilježava Međunarodni dan muzeja i Noć Muzeja. Međunarodni dan muzeja je osnovan od Međunarodnog vijeća muzeja ICOM i obelježava se zajedno sa manifestacijom Noći muzeja.

Međunarodni dan muzeja se obelježava oko datuma 18. maj. Muzeji širom svijeta organizuju aktivnosti vezane za temu koju određuje Međunarodno vijeće muzeja – ICOM. To je dan otvorenih vrata t.j. da će i Muzej Ulcinj omogućiti posjetiocima slobodan ulaz.

Svake godine Međunarodni savjet muzeja postavlja temu za ovu manifestaciju. Za 2019. godinu tema Međunarodnog vijeća muzeja je: Muzeji kao kulturni centar: budućnost tradicije.

Muzej i umjetnička galerija Ulcinj za obilježavanje Međunarodnog dana muzeja i Noć Muzeja pripremio je sljedeći program:

  • Izložba Knezevski grobovi iz Crne Gore: 3500.-2500. P. K. Izložbu je pripremio Muzej i Galerija Podgorice.
  • Muzeji kao centri kulture: budućnost tradicije koju priprema Muzej Ulcinj.

Izložba Kneževski grobovi iz Crne Gore iz 3500.-2500. prije nove ere  predstavlja reprezentativnu pokretnu materijalnu kulturu otkrivenu u grobnicama iz praistorijskog perioda, 3500-2500 god. prije nove ere u Crnoj Gori.

O temi Muzeji kao kulturni centri: budućnost tradicije će se govoriti o ulozi muzeja u očuvanju, zaštiti i pronalaženju kulturne baštine i kulturnih dobara za buduće generacije i o ulozi muzeja za promociju znanja i vrijednosti materijalne i nematerijalne kulturne baštine.

Svojom djelatnošću očuvanja i promovisanja vrijednosti baštine i kulturnih dobara, muzeji moraju unaprjediti međukulturno razumijevanja, mira, širenja znanja o kulturnoj i prirodnoj baštini uz očuvanje kulturne baštine za buduće generacije.

Dobrodošli

Muzej Ulcinj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Hidrolog Burić: Za eroziju na Adi kriva politika, a ne neznanje
Hidrolog Burić: Za eroziju na Adi kriva politika, a ne neznanje

Za kvalitetno i trajno rješenje erozije na Adi Bojani država Crna Gora ima stručno znanje, ali problem postaje komplikovan kada znanje zavisi isključivo od politike. To je “Vijestima” kazao profesor Mihailo

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

  Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 27. i 28. juna, bez struje ostati sljedeća naselja: u ponedjeljak, u terminu od 08

U ponedjeljak nastavak sjednice SO: NA DNEVNOM REDU I IZBOR POTPREDSJEDNIKA OPŠTINE
U ponedjeljak nastavak sjednice SO: NA DNEVNOM REDU I IZBOR POTPREDSJEDNIKA OPŠTINE

Predsjednik Skupštine opštine Ulcinj, Ardian Mavriq zakazao je za ponedjeljak, 27.06.2022. godine, u 11:00. časova, nastavak Druge sjednice Prvog redovnog zasijedanja, koja je sa radom počela 17. juna.

UMUCG: U UTORAK U STAROM GRADU KONCERT GITARSKOG DUA NIKČEVIĆ-BULATOVIĆ
UMUCG: U UTORAK U STAROM GRADU KONCERT GITARSKOG DUA NIKČEVIĆ-BULATOVIĆ

  Udruženje mladih umjetnika Crne Gore organizovaće u utorak 28. juna u muzeju Starog grada Ulcinj koncert poznatog crnogorskog gitarskog dua Darka Nikčevića i Srđana Bulatovića u pratnji Earpiece

Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.
Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.

Iz Fakulteta za mediteranske poslovne studije u Ulcinju saopšteno je da je u toku upis na osnovne akademske studije za 2022/23. godinu. Kako se navodi, sve informacije moguće je dobiti u sekretarijatu