UČENJE O DEMOKRATIJI: MLADI IZ BARA I ULCINJA POHAĐALI EDUKATIVNU RADIONICU

 

Ovog vikenda je realizovan prvi trening modul u okviru projekta „Osnaživanje mladih u promovisanju dijaloga i tolerancije“ koji sprovodi NVO Novi Horizon i na kojem učestvuju tridesetak srednjoškolaca iz Bara i Ulcinja.

Ovaj program neformalnog obrazovanja započet je temom demokratije. Šta je danas demokratija, šta podrazumijeva i odakle potiče; koji su najvažniji njeni principi, a bez kojih društvo ne može da funkcioniše; da li je demokratija moguća, kakav oblik demokratije je optimalan? Ovo su samo neka od pitanja o kojima se raspravljalo tokom ove edukativne sesije.

Polaznici programa su takođe imali priliku da se informišu i prodiskutuju i o pozitivnim primjerima praktikovanja demokratije u Sjedinjenim Američkim Državama.

„Utisak samih učesnika, a i naše organizacije je više nego odličan. Smatramo da ova tema treba što više da se predstavi mladima u našim zajednicama i da o njoj treba obezbjediti kontinuirane edukativne programe. Bilo je veoma prijatno čuti razne stavove i mišljenja, kao i zanimljive komentare mladih Ulcinjana i Barana“, kazali su iz ove ulcinjske nevladine organizacije.

Za uspješnu interakciju grupe, motivaciju i kvalitetnu dvojezičnu komunikaciju, pobrinuli su se prof. Nedjeljko Đurović, u ulozi predavača, i facilitatorka programa Sabra Decević.

Fotografije sa radionice mogu se pogledati na ovaj LINK

Glavni cilj ovog projekta je podsticati efektivnu saradnju između mladih iz Ulcinja i Bara, razbiti predrasude i barijera u komunikaciji, kao i povećati njihova znanja i vještine za aktivno učešće u lokalnim inicijativama, omladinskim politikama i društvenim procesima.

Projekat se realizuje uz podršku Američke ambasade u Podgorici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

CEDIS: U SRIJEDU I ČETVRTAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: U SRIJEDU I ČETVRTAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u srijedu i četvrtak, 6. i 7. decembra, bez struje biti sljedeća naselja: – u terminu od 07:30 do 15 sati: dio naselja

Istorija: ULCINJ SE NALAZIO NA NAJPOZNATIJIM MAPAMA SVIJETA
Istorija: ULCINJ SE NALAZIO NA NAJPOZNATIJIM MAPAMA SVIJETA

Da je Ulcinj od najranijih vremena poznat diljem svijeta svjedoči činjenica da se nalazi na čuvenoj geografskoj karti Klaudija Ptolomeja, istoričara, geografa i bibliotekara Aleksandrijske biblioteke.

„Bar u multikulturalnom ogledalu“: MANIFESTACIJA ODRŽANA U KULTURNOM CENTRU
„Bar u multikulturalnom ogledalu“: MANIFESTACIJA ODRŽANA U KULTURNOM CENTRU

U organizaciji JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, uz tehničku podršku Kulturnog centra Bar, u okviru manifestacije „Svi smo mi Crna Gora – bogatstvo različitosti“, u barskom Domu

Be Good – Marine Shop: TRAŽE RADNIKA ZA RAD U BUTIKU
Be Good – Marine Shop: TRAŽE RADNIKA ZA RAD U BUTIKU

Zapošljavamo radnika ili radnicu za rad u novootvorenom muškom butiku u Ulcinju. odlični uslovi za rad stimulativni bonusi u skladu sa učinkom Ulcinj, Bulevar Ulcinj CV i prijave za posao slati na: ernad_mn@yahoo.com

Druga liga Crne Gore: “OTRANT OLYMPIC” JESENJI PRVAK, ČESTITAO BAJRAKTARI
Druga liga Crne Gore: “OTRANT OLYMPIC” JESENJI PRVAK, ČESTITAO BAJRAKTARI

Nakon posljednjeg meča u prvom dijelu prvenstva, odigranog u ponedjeljak u Kotoru između “Bokelja” i “Grblja” (1:1), sve je definitivno jasno: “Otrant Olympik” je jesenji prvak