Udruženje DRUG: Realizovan projekat “Put do vrtića je zabavan i lak”

Udruženje za podršku djeci i mladima ,,DRUG“ je u saradnji sa sa JPU ,,Solidarnost“ iz Ulcinja u predhodnom periodu realizovalo projekat ,,Put do vrtića je zabavan i lak“.

Osnovni cilj projekta bio je da se na kreativan i zanimljiv način, predškolcima približi pojam bezbjednog učestvovanja u saobraćaju uz edukaciju o saobraćajnim pravilima i saobraćajnoj kulturi.

U predhodnom periodu, organizovane su edukativne sesije, posjeta Jedinici patrolnih čamaca Ulcinj kao i posjeta predstavnka/ce Saobraćajne policije OB Ulcinj. U toku navedenih aktivnosti, predškolci su imali priliku da se kroz interaktivan, zabavan i kreativan rad upoznaju sa vrstama saobraćaja, prevoznim sredstvima, saobraćajnim znacima, pravilima bezbjednog učestvovanja u saobraćaju, ali i zadacima i poslovima predstavnika Plovne i Saobraćajne policije.

Pored navedenog, a u cilju utvrđivanja znanja i podsjećanja na naučeno organizovan je saobraćajni kviz. Na pomenutom su djeca, kroz različite igre imala priliku da se takmiče i pokažu svoje znanje, a prije svega, da se dobro zabave, druže i razvijaju timski duh, što je, u suštini, bio jedan od ciljeva cjelkupnog projekta.

Već duži niz godina vaspitači i učitelji apeluju na roditelje da hodaju sa svojom djecom i na taj način im dopuste da stiču praktične vještine bezbjednog učestvovanja u saobraćaju u svojstvu pješaka. Ovim projektom smo željeli da damo doprinos i u pomenutom pravcu, te smo se potrudili da djeci pružimo praktična i odmah primenjiva znanja i vještine koje svakodnevno mogu koristiti u saobraćaju.

Projekat ,,Put do vrtića je zabavan i lak“ podržan je od strane Opštine Ulcinj, a sproveden je uz podršku JPU ,,Solidarnost“ kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na pruženoj podršci.

Tekst je isključiva odgovornost autora, i ne mora, nužno, odražavati stavove donatora.

Izvršna koordninatorka
NVU “DRUG“
Ivana Dašić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK DJELOVI ULCINJA BEZ STRUJE
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK DJELOVI ULCINJA BEZ STRUJE

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 22. i 23. jula, bez struje ostati sljedeća naselja:   u ponedjeljak: – u terminu

Bajraktari:  I LOKALNA VLAST SNOSI ODGOVORNOST ZA LOŠU TURISTIČKU SEZONU
Bajraktari:  I LOKALNA VLAST SNOSI ODGOVORNOST ZA LOŠU TURISTIČKU SEZONU

Predsjednik Opštinskog odbora Građanskog pokretsa URA i bivši predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari rekao je da će Ulcinj, ove godine, nažalost, imati jednu od najlošijih sezona zadnjih decenija.

Bar: Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja dobilo licencu za rad
Bar: Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja dobilo licencu za rad

Nevladino udruženje Lea Bar dobilo je licencu za Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u Baru. U skladu sa  standarima Sklonište je na tajnoj adresi, kapaciteta osam osoba i radi svakodnevno 24 sata.

Solana: NEMA PROIZVODNJE SOLI, ALI STANJE SE POBOLJŠAVA
Solana: NEMA PROIZVODNJE SOLI, ALI STANJE SE POBOLJŠAVA

Ulcinjska solana je dugi niz godina imala problema sa zadržavanjem vode. Oštećeni i zapušteni nasipi su vremenom popustili i sa vodom se nije moglo upravljati. Kako se ističe, prošle godine predstavnici

Početkom avgusta u Ulcinju: NASTAVAK NJEMAČKE ŽURKE
Početkom avgusta u Ulcinju: NASTAVAK NJEMAČKE ŽURKE

Nastavak prve njemačke žurke “Sladoled od malina za doručak” u Crnoj Gori predviđen je za 10. avgusta. Mjesto je isto kao ranije, Safari Beach na Velikoj plaži u Ulcinju. Takođe, organizator je isti, Michael