Ulcinj: SUDSKI DOKAZANA POLITIČKI MOTIVISANA DISKRIMINACIJA N.MIROVIĆA

Nakon pet godina suđenja, Osnovni sud u Ulcinju je donio presudu u kojoj je konstatovano da je građanin Nikola Mirović bio izložen političkoj diskriminaciji i progonu od strane kadrova bivše vladajuće stranke iz HTP “Ucinjska rivijera” i tadašnjeg Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Naime, kadrovi te stranke su 2016. politički diskriminisali i progonili Nikolu Mirovića samo zato što mu je “Miodrag Lekić, lider Demosa, ujak”, navodi se u presudi.

Politička diskriminacija se u praksi manifestovala rješenjem o rušenju ugostiteljskog objekta Nikole Mirovića.

Ugledni ulcinjski advokat Miloš Ćetković ističe da je još prije suda diskriminaciju i progon njegovog klijenta konstatovao i Ombudsman, ali i da se presuda zasniva na praksi Evropskog suda za ljudska prava koji izričito zabranjuje političku diskriminaciju i progon. Ona je, bez sumnje, precedent u pravnoj istoriji Crne Gore, podvlači advokat Ćetković.

Nikola Mirović ističe da je nakon dugih šest godina nepravde, progona i diskriminacije konačno dočekao pravnu satisfakciju. Ipak, on kaže da mu niko ne može nadoknaditi godine progona i maltetiranja, ali i da su takvi postupci tadašnjih vlasti bili posljedica uvjerenosti DPS rezima da će vječno vladati.

Mirović se nada da je ova presuda opomena svim budućim vlastima da ne progone ljude zbog njihovih političkih uvjerenja ili porodičnog porijekla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Hotel “Nobel”: Otvorena izložba “Lavirint duše” Mirka Dragovića
Hotel “Nobel”: Otvorena izložba “Lavirint duše” Mirka Dragovića

U Ulcinju je, u hotelu “Nobel”, u utorak otvorena izložba slika “Lavirint duše” akademskog slikara Mirka Dragovića iz Podgorice. Izložbu su otvorili mr Amer Ramusović, direktor i glavni i odgovorni

Meta izabrala Httpool by Aleph za ovlašćenog prodajnog partnera u Crnoj Gori
Meta izabrala Httpool by Aleph za ovlašćenog prodajnog partnera u Crnoj Gori

Podgorica, 1. decembra– Httpool by Aleph i Meta najavili su da će ove dvije kompanije sarađivati u Crnoj Gori u okviru programa ovlašćenih prodajnih partnera kompanije Meta. Ovlašćeni prodajni partneri

CEDIS: I U ČETVRTAK BEZ STRUJE DIJELOVI ULCINJA
CEDIS: I U ČETVRTAK BEZ STRUJE DIJELOVI ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u četvrtak, 8. decembra, u terminu 8 do 15 sati, bez struje ostati sljedeća naselja: dio naselja Kolomza, Pistula,

Predstavljen program Sweet December: MOŽEMO PRIVUĆI GOSTE IZ CIJELOG REGIONA
Predstavljen program Sweet December: MOŽEMO PRIVUĆI GOSTE IZ CIJELOG REGIONA

“Vjerujemo da imamo najljepšu manifestaciju koja će oživjeti Ulcinj u ovom periodu kojom možemo privući goste iz cijelog regiona”, kazali su u srijedu na predstavljanju programa manifestacije “Sweet December”

Kladionica Meridian: Fudbalski spektakl za pamćenje
Kladionica Meridian: Fudbalski spektakl za pamćenje

SPORTSKA KLADIONICA MERIDIAN OBEĆAVA FUDBALSKI SPEKTAKL – Najbolja ponuda specijala za Svjetsko prvenstvo u Kataru, najširiji spektar igara, bonusi, robni pokloni i još mnogo iznenađenja. Registrujte se