Ulcinjani ljuti na Telekom: Otkazacemo sve vase usluge

Mještani Starog grada ponovo su apelovali na nadležne u Telekomu da unutar drevnih zidina osiguraju nesmetano i kvalitetno funkcionisanje telefona, Interneta i Ekstra televizije.

“U suprotnom, svi mi koji smo vaši korisnici, otkazaćemo sve vaše usluge”, navodi se u otvorenom pismu zaposlenima u Telekomu Dejanu Hosoviću i Željku Karanikiću.

U pismu, koje je potpisalo 16 mještana, Telekom mole da zamijeni sve reglete oksidirane od soli i polomljene i dotrajale izvode.

“Osim mještana, to je interes i svih turista koji borave u Starom gradu. Ovo je 21. vijek, vijek Interneta i elektronske komunikacije. Zato je našim gostima teško objasniti zašto nema TV signala i Interneta”, ogorčeni su starograđani.

Oni su sugerisali Telekomu da nema potrebe „da šalje radnike, koji kvarove ne mogu otkloniti zbog dotrajalosti mreže“.

“Tako ih samo dovodite u nezgodnu situaciju”, poručili su mještani Starog grada.

Predsjednik NVO „Društvo prijatelja Starog grada” Ismet Karamanaga tvrdi da se u infrastrukturu tog dijela Ulcinja nije ulagalo još od zemljotresa 1979. godinePredsjednik NVO “Društvo prijatelja Starog grada” Ismet Karamanaga, koji je takođe potpisao peticiju, tvrdi da se u infrastrukturu Starog grada nije ulagalo još od zemljotresa 1979. godine.

“Zato je potrebna nova mreža, u suprotnom situacija može biti samo još gora”, kaže on.

U Telekomu su rekli da nemaju registrovan povećan broj smetnji, kao i reklamacija sa teritorije Starog grada u Ulcinju.

“Prije godinu i po, urađena je rekonstrukcija telekomunikacione mreže u ulcinjskom Starom gradu i tom prilikom su sanirani i zamijenjeni dotrajali djelovi na izvodnim ormarićima na koje se priključuju korisnici Telekom fiksne mreže. Radovi na sanaciji mreže se izvode u slučaju da se pojave problemi u funkcionisanju telekomunikacionih servisa, kao i preventivno”, piše u odgovoru Službe za korporativnu komunikaciju na pitanje “Vijesti” zašto starograđani kubure sa problemima u vezi sa smetnjama na telekomunikacionoj mreži.

U odgovoru se ističe da eventualni problemi postoje na potezu od izvodnih ormarića do stambenih objekata korisnika usluga Telekoma.

“Održavanje tog dijela infrastrukture, u nadležnosti je samih korisnika i ne spada u obavezu Telekoma”, piše u odgovoru.

Telekom: Korisnici krivi u većini slučajeva

U Telekomu podsjećaju da je ta kompanija isključivo odgovorna za kvalitet parice do izvodnog ormarića odakle kreće instalacija korisnika.

“Od ormarića do stana ili kuće, za kvalitet parice je odgovoran sam korisnik i na tom potezu nalazimo često parice problematičnog kvaliteta. Čak u više od 70 odsto slučajeva problem je u dijelu infrastrukture za koji nije nadležan Telekom”, ističu u Telekomu i naglašavaju da i pored te činjenice zaposleni u Telekomu, kad god je to moguće, izlaze u susret korisnicima kako bi sanirali kvarove na takozvanim pretplatničkim kablovima ili u dijelu kućne instalacije. (Vijesti)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Đeka Majkama Srebrenice: VI STE I NAŠE MAJKE
Đeka Majkama Srebrenice: VI STE I NAŠE MAJKE

  Ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Crne Gore Fatmir Đeka je u četvrtak sa predstavnikom Građanske alijanse Milanom Radovićem darovao maramu (šamiju) Majkama Srebrenice   “Kažu da

Ulcinj: PREDSTAVLJEN LOKALNI PLAN ZAPOŠLJIVOSTI MLADIH OPŠTINE ULCINJ
Ulcinj: PREDSTAVLJEN LOKALNI PLAN ZAPOŠLJIVOSTI MLADIH OPŠTINE ULCINJ

Danas smo pred zvaničnicima Lokalne samouprave, javnih institucija i drugih aktera, predstavili dokument LOKALNI PLAN ZAPOŠLJIVOSTI MLADIH.   Ovaj plan predstavlja dodatnu vrijednost za Opštinu Ulcinj,

Coca Cola HBC Crna Gora: PREZENTACIJA EKOLOŠKE KAMPANJE “UHVATI ČIST TALAS” U PONEDJELJAK U ULCINJU
Coca Cola HBC Crna Gora: PREZENTACIJA EKOLOŠKE KAMPANJE “UHVATI ČIST TALAS” U PONEDJELJAK U ULCINJU

  U periodu od jula do septembra kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora, zajedno sa preko 15 partnera iz državnog sektora, lokalne administracije, NVO sektora i ugostitelja, po treći put realizuje projekat

CZIP: NA SOLANI NEMA MJESTA PARTIJSKIM INTERESIMA
CZIP: NA SOLANI NEMA MJESTA PARTIJSKIM INTERESIMA

Saopštenje za javnost Centra za zaštitu i proučavanje ptica. Pozdravljamo odluku Ministarstva ekologije i Opštine Ulcinj da zajedničkim snagama osnuju privredno društvo koje će ubuduće upravljati osjetljivim

I narednih dana izuzetno toplo: JUČE U ULCINJU REKORD – 37,7 STEPENI
I narednih dana izuzetno toplo: JUČE U ULCINJU REKORD – 37,7 STEPENI

Zbog tropskog talasa i izuzetno visokih temperatura na snazi je narandžasti meteoalarm, a narednih dana biće ekstremno vruće, dok će tokom vikenda živa u termometru dostizati blizu 40 stepeni Celzijusove