Uprava za inspekcijske poslove: HARASANI U CETVRTAK U POSJETI ULCINJU

Radna posjeta Uprave za inspekcijske poslove gradu Ulcinju je planirana za četvrtak 08.07.2021. godine, saznaje Portal Ul-info.

Sa željom da ljetnja turistička sezona u Ulcinju bude što uspješnija i produktivnija za ovaj grad, direktor Uprave za inspekcijske poslove, gospodin Ilir Harasani, će sa pomoćnicom, Anom Vujošević i glavnom turističkom inspektorkom, Svetlanom Šljivančanin, posjetiti Opštinu Ulcinj i sa aktuelnim predsjednikom Opštine, gospodinom Aleksandrom Dabovićem i saradnicima iz njegovog Kabineta razgovarati na temu koordinisane kontrole inspekcijskog rada između lokalne samouprave i UIP-a.

Na sastanku će biti predložene zajedničke aktivnosti s ciljem ispunjenja zaključaka sa Koordinacionog tijela za praćenje turističke sezone. Uprava za inspekcijske poslove je spremna da zajedno sa, Službom lokalne komunalne inspekcije i policije, JP “Morsko dobro”, Upravom policije i drugim relevantnim organima i službama, vrši nadzor u okviru svojih zakonskih nadležnosti, u skladu sa Planom pojačanog nadzora.

Imajući u vidu da je za nama teška turistička i privredna godina, usljed pandemije virusom covid 19, UIP će prilikom vršenja nadzora pristupati preventivno.

Nakon sastanka sa predstavnicima Opštine Ulcinj, direktor Uprave za inspekcijske poslove će sa svojim saradnicama, pomoćnicama dr Višnjom Orban i Anom Vujošević, posjetiti Dom zdravlja gdje će sa direktorkom, dr Sadijom Holaj, razgovarati na temu očuvanja bezbjedne i povoljne epidemiološke situacije i ponuditi asistenciju u skladu sa svojim nadležnostima.

Nakon posjete Domu zdravlja, predstavnici Uprave za inspekcijske poslove će  posjetiti JU SMŠ “Bratstvo-jedinstvo” Ulcinj i sa direktorom ustanove Arditom Kovačević porazgovarati o obrazovnom sistemu i aktivnostima na unapređenju saradnje prosvjetne inspekcije i ove ustanove.

Kraj radnog dana biće posvećen sastanku sa Udruženjem plažista Ulcinja, koji će biti organizovan na terasi restorana “Copacabana” u 19.00 časova.

Na sastanku će ispred UIP-a biti prisutni direktor, pomoćnice, glavna inspektorka za rad i glavna turistička inspektorka.

“Veoma je važno pružiti pomoć našim turističkim poslenicima tokom sezone i ne djelovati represivno već preventivno u svim slučajevima u kojima je takvo postupanje moguće, jer uspješna turistička sezona je naš zajednički cilj koji znači i jaku i prosperitetnu državu”, rekao je Harasani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Ministar Damjanović: PRIHODI OD TURIZMA BIĆE VEĆI OD MILIJARDU EURA
Ministar Damjanović: PRIHODI OD TURIZMA BIĆE VEĆI OD MILIJARDU EURA

Ministar finansija Aleksandar Damjanović ocjenjuje da je stanje u javnim finansijama stabilno, te da će, prema prvim procjenama, prihod od glavne turističke sezone biti preko

Hajdinaga: Podrška svih segmenata društva neophodna kako bi se odgovorilo na izazove na tržištu rada
Hajdinaga: Podrška svih segmenata društva neophodna kako bi se odgovorilo na izazove na tržištu rada

Javne službe za zapošljavanje moraju imati podršku svih segmenata društva, kako bi na odgovarajući način odgovorile migracijama na tržištu rada koje za njih, privredu, lokalna

Posjeta: BIVSI PREDSJEDNIK SFRJ I HRVATSKE STJEPAN MESIĆ USKORO U ULCINJU
Posjeta: BIVSI PREDSJEDNIK SFRJ I HRVATSKE STJEPAN MESIĆ USKORO U ULCINJU

Posljednji predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić boraviće krajem ovog mjeseca u Ulcinju, saznaje Portal Ul-info. On će

Njemački turoperatori zainteresovani da dovedu turiste u Ulcinj: Ovo je idealna destinacija
Njemački turoperatori zainteresovani da dovedu turiste u Ulcinj: Ovo je idealna destinacija

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) organizovala je studijsku posjetu turoperatora iz Njemačke, koji borave u destinaciji u periodu od 17-21. septembra, prenosi Media

Opština – Obavještenje: Poseban režim saobraćaja
Opština – Obavještenje: Poseban režim saobraćaja

Od danas do 27.09.2023. godine na snazi će biti poseban režim drumskog saobraćaja. To znači da je zabranjeno kretanje vozila u pravcu od lokala “Palma”