URA: PREGRIJANI MURATI PROMASIO TEMU, VRIJEME I STRANU

image1 (34)

Kaže se da istina najviše boli, ali, ipak, u svim situacijama, čovjek treba sačuvati dostojanstvo. Naročito takvu obavezu imaju javni funkcioneri, makar bili instalirani.

Ali, ne zamjeramo mi puno pregrijanom Muratiju. Naprotiv, razumijemo njegovu nervozu, frustraciju i potrebu da brani nešto što se odbraniti ne može.

Arijane, uličarski jezik te čini nedostojnim za obavljanje takve važne funkcije! Zato polako, digni ručnu, izbroj do deset, i ne nasjedaj uvijek na pritisak tvojih šefova. Sve i da hoćemo da budemo onakvi kakve nas ti opisuješ, bili bi na drugom mjestu, iza vas. Ipak ste Vi i Vaša partija šampioni opisani u tom primitivnom jeziku kojeg ste upotrijebili, ali o tome nekom drugom prilikom.

U čitavoj svojoj nervozi g. Murati se sasvim pogubio i skroz pobrkao stvari. Potpuno je promašio adresu, vrijeme i ulogu svojim vulgarnim saopštenjem, preuzevši, namjerno ili ne, funkciju portparola Ministarstva sporta i čitave Vlade!? Očigledno da smo mu mi iz URE krivi što nijedan sportski klub iz Ulcinja nije dobio niti jedan jedini cent od ukupno 4 miliona eura!? Mi smo samo konstatovali ono što je činjenica, ne ulazeći u razloge, a Vi, pošto znate da govorimo istinu, pribjegli ste uvredama. Pametno.

Gdje ste bili g. Murati 13. aprila kada je objavljena takva odluka ili kada je raspisan javni poziv? Što tada nijeste reagovali? Nijeste, jer posmatrajući Vaš javni rad, uočljivo je da se javljate jedino onda kada se borite za neku funkciju. Nije prošlo mnogo od kad si Ti svašta govorio za tvoju partiju i tvoga šefa. Ko zna, možda se i sada spremaš za novu funkciju.  Ali, želimo ti mnogo sreće.

Što se Podgorice tiče, i tu ste malo pobrkali stvari jer vjerovatno znate da je ovo prva lokalna vlast u istoriji Ulcinja koja je praktično dekretom, bez izbora i iz Podgorice, postavljena u opštini u kojoj ste i Vi sitni izvođač radova za njihove interese. A pokazalo se prilikom proglašenja počasnih građana gdje Vam srce kuca. Čisto, bez greške, za DPS, jer nijeste smjeli ni usta otvoriti, a kamoli šta drugo.

Pritom, nemojte slučajno pomisliti da su građani Ulcinja baš toliko zaboravni, pa ćemo te podsjetiti da ste bili najveći konstituent i prošle vlasti, kao i da ste imali funkciju sekretara za finansije. Možda treba da pitate sebe kome ste i kako uplaćivali novac i za čije potrebe? A što sada radite, saznaćemo ubrzo.

Kada ste naveli da Opština finansira sve klubove rekli ste jedinu istinu, samo što je zvučalo kao da taj novac izdvajate iz sopstvenog džepa, a ne iz budžeta. Pošto Opština nije Vaša privatna firma, i ako se Vi tako ponašate prema njoj, mi podsjećamo građane da je to zajednički novac svih nas i da bi voljeli da je naša opština mnogo bogatija i da može izdvajati mnogo veća sredstva za sport, kulturu i omladinu.

I na kraju, što se našeg navijanja tiče, nemojte se vi brinuti za to. Istina nijesmo navijači za slikanje niti oni koji će pratiti ko dolazi da gleda utakmice i iz koje partije dolazi. Takva primitivna svijest ne stanuje kod nas, već kod Vaših mentora i koalicionih partnera čije ste manire dobro naučili.

Da Vas još podsjetimo da ste javno rekli da će se Opština izjasniti 19. aprila povodom Zakona o planiranju i izgradnji, kojim čitav Ulcinj postaje vlasništvo Vaše Vlade! I ?

Takva Vam je svaka izjava, jer ste Vi i Vaša partija šampioni opisani u nedoličnom govoru kojeg ste sami, na svoju štetu i sramotu, upotrijebili. A svoju Vladu, ipak, nijeste odbranili.

Opštinski odbor Građanskog pokreta URA Ulcinj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Vlada CG: DATA SAGLASNOST ZA UGOVOR ZA LOKALITET BIVŠEG HOTELA “JADRAN“
Vlada CG: DATA SAGLASNOST ZA UGOVOR ZA LOKALITET BIVŠEG HOTELA “JADRAN“

Vlada Crne Gore na sjednici u ponedjeljak, kojoj je predsjedavao premijer Dritan Abazović, dala je saglasnost Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom da zaključi Aneks sporazuma sa kompanijom “Royal“

Predsjednički izbori: KAKO JE ULCINJ GLASAO U PRVOM KRUGU?
Predsjednički izbori: KAKO JE ULCINJ GLASAO U PRVOM KRUGU?

U Crnoj Gori je juče održan prvi krug predsjedničkih izbora u kojem se takmičilo sedam kandidata. U drugom krugu naći će se kandidati DPS Milo Đukanović i Evrope sad Jakov Milatović. Na glasanje je, prema

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 20. i 21. marta, bez struje ostati sljedeća naselja:   u ponedjeljak: – u terminu

Direktor ZHMP, Niković: HVALA OPŠTINI ULCINJ I FONDACIJAMA „ULQINI PËR ULQIN“, „ANA E MALIT“ I „KRAJA“ NA DONACIJI
Direktor ZHMP, Niković: HVALA OPŠTINI ULCINJ I FONDACIJAMA „ULQINI PËR ULQIN“, „ANA E MALIT“ I „KRAJA“ NA DONACIJI

Opština Ulcinj, sa predsjednikom Omerom Bajraktarijem, fondacije „Ulqini për Ulqin“, „Ana e Malit“ i „Kraja“, uručili su donaciju Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore za renoviranje prostorija hitne

Ispuni misiju i osvoji ulaznicu!
Ispuni misiju i osvoji ulaznicu!

    Želiš da učestvuješ na odabranim pokerturnirima? Ne čekaj i osvoji ulaznice u vrijednosti od 1€ do čak 200€!   Meridian Casino testira tvoje poker vještine. Promocija “Jack of all trades”