URA: VLADA DONACIJOM KUPUJE GLASOVE, STRANKE I LIDERE

URA, Ulqini gjeneratave te rejaSaopštenje za javnost Građanskog pokreta URA.

Duško Marković i Vlada kojom upravlja, na zadnjoj sjednici pred odlazak na godišnji odmor donijela je skandaloznu odluku koja otkriva karakter nelegitimnog režima, dodijelivši Opštinama Cetinje i Ulcinj po 300.000 eura pomoći iz državne rezerve.
Sada je kristalno jasno da se u opštinama gdje će se održati loklani izbori prije nove godine, kupuje politička podrška čime je afera “Snimak” sa sjednica DPS-a preseljena na sjednice Vlade Crne Gore. Umjesto DPS- a sada Vlada poprima elemente organizovane kriminalane grupe, koja smišlja, planira i realizuje kupovinu glasova, konkretno u opštinama Cetinje i Ulcinj.
Jasno je i zašto su i rebalansom budžeta tražili uvećanja budžetske rezerve, da bi iz iste linije finansirali izbore, umjesto da ona služi kao linija za vanredne situacije.
Za nas u pokretu URA ovo je svojevrsni skandal, nastavak katastroflane politike kupovine ljudskih duša i trgovanja lošim životnim standardom građana. Ovim je Marković pokazao da može nadmašiti neprevaziđenog Zorana Jelića kada je u pitanju glavna uloga u novoj epizodi “Snimka”.
Prvo je politika DPS-a i njegovih satelita opelješila svaku opštinu u Crnoj Gori, dovela ih na prosjački štap, a sada im navodno velikodušno vraća donacijma iz budžetske rezerve i to isključivo pred izbore. Koliko nam je poznato na Cetinju i Ulcinju, na svu sreću, nije bilo nikakvih elementarnih nepogoda (osim ako u to ne ubrajamo aktuelnu vlast u tim opštinama). Stoga namjera nije da pomognete, jer ste to mogli uraditi i ranije, već je cilj kupovina glasova, stranaka i lidera.
Pokret URA podsjeća da je Ministratvo finansija ranije odbilo da Opštini Ulcinj odobri novi kredit, zbog lošeg upravljanja javnim novcem. Sada je Marković odlučio da im pokloni sredstva kupujući na taj način Cungua i ostalu kamarilu kako za naredne lokalne izbore, tako vjerovatno i za predsjedničke. Strah od brutalnog poraza na Cetinju ih je prvo natjerao da četiri mjeseca pred izbore usvoje Zakon o prijestonici iako se on pominjao godinama, a sada da im omogući pomoć iz budžetske rezerve u iznosu od 295.000 eura, vjerovatno zbog “brige” za građane.
Tek podsjećanja radi, Bogdanović i Cungu potpisnici su ugovora u aferi “Copyright” sa akterima budvanskih organizovanih kriminalnih grupa, pa stoga ne čudi što Markovićeva Vlada ima poseban senzibilitet prema njima.
Pokret URA je siguran da ovaj novoosmišljeni “budžetski udar” neće pomoći DPS-u i satelitima da zadrže vlast u ovim opštinama, a obećavamo javno da ćemo nakon što se u Crnoj Gori uspostavi legitimna i na ustavu zasnovana vlast, založiti za procesuiranje svih onih koji su učestvovali u ovim manipulaicijama. Založićemo se i da se ovakva djela, poznata kao produžena afera “Snimak”, moraju tretirati kao organizovani kriminal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Islamska zajednica: VEČERAS PRVE TERAVIJE, SJUTRA PRVI DAN POSTA
Islamska zajednica: VEČERAS PRVE TERAVIJE, SJUTRA PRVI DAN POSTA

Iz Islamske zajednice Ulcinja je saopšteno da će večeras u svim ulcinjskim džamijama biti održane prve teravije. To znači da je sjutra, u četvrtak, 23. marta, prvi dan posta mjeseca Ramazana. Ove godine

Supermarket SARS: AKCIJA “STOP INFLACIJI“
Supermarket SARS: AKCIJA “STOP INFLACIJI“

  Posjetite nas i iskoristite vrhunsku ponudu koju smo spremili za vas! Akcija važi u svim Sars marketima. Akcija na istaknute proizvode važi od 20.03. DO ISTEKA ZALIHA! Besplatna dostava na kućnu adresu:

Ministarstvo finansija: Predstavnici „Banke Amerike“ i američki investitori posjetili Crnu Goru
Ministarstvo finansija: Predstavnici „Banke Amerike“ i američki investitori posjetili Crnu Goru

Tim Ministarstva finansija i Centralne banke Crne Gore, na čelu sa ministrom Aleksandrom Damjanovićem, sastao se danas sa predstavnicima Korporacije ,,Bank of America“ (BofA), odnosno direktorima za tržišta

Policija: UHAPŠENA OSOBA KOJA JE DVA PUTA OBIJALA PAŠINU DŽAMIJU
Policija: UHAPŠENA OSOBA KOJA JE DVA PUTA OBIJALA PAŠINU DŽAMIJU

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su rasvijetlili dva slučaja obijanja u Pašinoj džamiji i lišili slobode E.Š. (34) iz Republike Albanije, saopšteno je iz Uprave policije. Kako se navodi, osumnjičenom

Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE
Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE

Službenici Stanice granične policije i Ulcinj su oduzeli oko 97 killograma skanka, te je daljim aktivnostima sa Odjeljenjem bezbjednosti Ulcinj lišena slobode jedna osoba. Naime, pripadnici granične i