Valdanos: KRAĐA U BIVŠEM VOJNOM ODMARALIŠTU

Za sada neidentifikovani lopovi razbili su trafo-stanicu u nekadašnjem vojnom odmaralištu u Valdanosu odnijeli dijelove trafoa i druge elktro uređaje kako bi, najverovatnije unovčili veliku količinu bakra i metala.

Usput su odnijeli i više desetina metalnih poklopaca sa šahtova sistema za vodovod i kanalizacju a prema prvim procjenama pričinjena šteta se kreće od 70 do 100.000 eura.

Prema nezvaničnim informacijama trafostanica srećom nije bila pod naponom jer bi u suprotnom nastala havarija, požar i provalnicima bi bili ugroženi životi.

To tvrde i upućeni jer skupi uređaji koji su bili na meti lopova nisu otuđeni u jednom komadu kako bi bili korišteni već su provalnicima bili interesantni isključivo kao sekundarna sirovina te u ih trajno štetili.

O krađama u uvali Valdanos oglasili su se i iz Udruženja maslinara Valdanos iz Ulcinja potvrđujući da je da su za sada nepoznati lopovi upali i sa prostora ulcinjske maslinade odnosno nekadašnjeg vojnog odmarališta u uvali otuđili preko 25 metalnih poklopca sa šahti.

– Žalosno i tužno i jadno,na šta su sve spremni ljudi za zarad nekog malog profita. Molimo maslinare,građane da obrate pažnju da neko ne upadne i povrijedi se.

Molimo nadležne da reaguju na ovaj sramni čin – saopšteno je iz tog udruženja u kome kažu da su o tome obavijestili sve državne i opštinske organe.

Pretpostavlja se da se ova velika ali prije svega drska krađa dogodila jer pripadnici Vojske Crne Gore odnosno Ministarstvo odbrane Crne Gore od 20. februara ne obezbjeđuju ulaz u taj kompleks, odnosno njegovu unutrašnjost.

Ranije je donijeta odluka da uvala više “ne predstavlja prostor posebne namjene za potrebe odbrane“, te je ulazna kapija koja je postojala od 1978. godine uklonjena.

Kako saznajemo policiji je prethodnih dana prijavljeno i više provalnih krađa u naseljima Bijela Gora, Totoši,  a na meti lopova bile su sve vrijedne stvari i što je posebno zanimljivo najčešće sekundarne sirovine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Slučaj Ulcinjske Solane: SO (NI)JE ŽIVOT (STUDIJA)

Studiju možete preuzeti klikom na LINK Uvodna riječ Punih sedam godina (1927-1934) trebalo je graditeljima Solane da u neposrednom zaleđu Velike plaže, na močvarnom području, naprave fabriku slanih kristala. Bilo je to vrijeme ogromnog entuzijazma,

Opština: RISTO HAJDUKOVIĆ ŠEF KABINETA
Opština: RISTO HAJDUKOVIĆ ŠEF KABINETA

Diplomirani pravnik Risto Hajduković je imenovan na funkciju šefa kabineta predsjednika Opštine Ulcinj Omera Bajraktarija, saznaje Portal Ul-info. On je ranije radio u Osnovnom sudu u Ulcinju, a usavršavao

Novi trener FK “Otrant Olympic”: NIKIĆ ŠEF STRUČNOG ŠTABA
Novi trener FK “Otrant Olympic”: NIKIĆ ŠEF STRUČNOG ŠTABA

Srđan Nikić nije dugo čekao novi posao nakon rastanka sa Rudarom – 44-ogodišnji Podgoričanin postavljen je za trenera Otrant Olympica. Ekipi iz Ulcinja ne ide najbolje u Drugoj ligi, posljednja je na tabeli,

Podgorica: Predstavljeni dobitnici stipendije britanske vlade
Podgorica: Predstavljeni dobitnici stipendije britanske vlade

  U okviru Čivning (Chevening) programa, Britanska ambasada Podgorica predstavlja sedam ovogodišnjih stipendista. Ovogodišnji stipendisti su Božana Mašanović (Univerzitet Mančester), Janko Bulatović i

Novi horizont: POKRENUT PROJEKAT „REFORMA KOJU SVI RAZUMIJEMO“
Novi horizont: POKRENUT PROJEKAT „REFORMA KOJU SVI RAZUMIJEMO“

Glavni cilj projekta je povećanje znanja građana, predstavnika NVO, omladinskih aktivista i drugih zainteresovanih strana o značaju Reforme javne uprave kako bi se svim građanima omogućila dostupnost javnih

Promocija filma: „BARBARSKA METODA“ U ULCINJU
Promocija filma: „BARBARSKA METODA“ U ULCINJU

U hotelu “Nobel” u Ulcinju u utorak veče je održana crnogorska promocija dokumentarnog filma “BARBARSKA METODA / BARBARIAN METHOD”. Ovaj film koji su u vlastitoj produkciji izradile dvije mlade osobe iz